Laurențiu Reghecampf a vorbit despre tragedia care l-a marcat în urmă cu aproape 27 de ani, moartea fetiței sale. Analisa Cristina a fost primul copil al antrenorului și s-a născut cu o boală gravă, care a lăsat-o să trăiască doar un an, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI!
Tragedia a avut loc pe vremea în care „Reghe' evolua pentru Steaua București și era căsătorit cu Mariana Pfeiffer, prima soție, de care a divorțat în 2007, după 13 ani de căsnicie. Cei doi au avut și o fetiță împreună, lucru știut de foarte puțină lume. Se numea Analisa, iar după ce a împlinit vârsta de un an i-a fost descoperită o maformație la inimă.
Laurențiu Reghecampf, cu emoție despre moartea fetiței sale
Analisa Cristina s-a născut cu o malformație la inimă, problemă care ar fi putut fi corectată încă din timpul sarcinii, dacă medicii o descopereau la timp. Reghe povestește în podcastul lui Bursucu ce a fost cel mai revoltător: faptul că au aflat la o distanță de luni de zile despre problema respectivă.
Primele semne au fost dure, caracterizate de învinețirea buzelor și oboseală continuă. Sportivul spune cum adormea cu biberonul în gură, timp în care începea să i se învinețească pielea bebelușului. Un alt detaliu dificil este dat de complexitatea intervenției chirurgicale deoarece operația nu putea avea loc decât după ce nou-născutul împlinea un an.
„Am avut o fetiță împreună, la 25 de ani. A fost o perioadă grea pentru că, undeva pe la 3 luni după ce se născuse Ana Lisa, momentul când îi dădea lapte se învinețea, se învinețeau buzele, adormea cu biberonul. Ne-am dus la un control și ni s-a spus că suferă de o boală foarte rară, se numea tetralogia falo. Inima nu a fost împărțită corect în cele 4 camere și trebuia după o perioadă să fie o intervenție chirurgicală pentru a se corecta acest lucru.
Am făcut tratament câteva luni și la vârsta de un an și o lună am hotărât să operăm la Cluj. Au operat-o, a fost bine, dar pentru o astfel de intervenție trebuia să lase rana deschisă 24 de ore. A făcut pneumonie după operație și nu au mai putut să o salveze. Eu spun exact ce ni s-a spus nouă după operație', transmite Reghecampf, în podcastul lui Bursucu.
Laurențiu Reghecampf a fost revoltat, la vremea aceea, că medicii nu au descoperit boala fetiței sale
Laurențiu Reghecampf recunoaște că a fost extrem de revoltat atunci, că fetița lui a murit și din vina medicilor pentru că aceștia nu au descoperit afecțiunea micuței la timp.
„Am judecat foarte multe lucruri când am trecut prin acele momente, dar n-ai cum să scoți pe cineva vinovat. Dificil a fost că nu ni s-a spus de dinainte. Problema ne-a fost comunicată la câteva luni. Poate atunci nu existau metodele care există azi. Astfel de probleme pot fi corectate și în timpul sarcinii.
La toate controalele la care mergeai ca să te asiguri că este în regulă sarcina nu ni s-a spus niciodată că are o probleme la inimă. Acest detaliu a fost șocant. Nici n-am aflat de la doctor, am aflat dintr-o greșeală. Au fost 7 luni până la intervenție, dar nici nu se putea interveni la vârsta de sub un an. Boala nu se manifesta foarte grav. În afară că obosea foarte repede și i se schimba culoarea la buze nu avea nimic. A fost o perioadă dificilă, mai ales după. Luca s-a născut la 4-5 ani diferență', spune Reghecampf.
Antrenorul a fost extrem de afectat de moartea fetiței sale și recunoaște că durerea nu a dispărut niciodată, deși au trecut 27 de ani de atunci.
„Trăiești cu speranța din fiecare zi că se va face bine. Perioada mai dificilă a fost după (după moarte). Clar rămâne o rană tot timpul. Doar timpul vindecă o astfel de rană. Bineînțeles că există specialiști buni pentru anumite momente. Eram foarte tânăr, și eu și ea, era o diferență mare între mine și prima soție, de 10 ani. Perioada până când am operat-o a fost guvernată de o speranță, că se va face bine. Pe partea ei (primei soții) probabil a fost altfel', încheie Reghecampf.