Cum și-a pus Mara Bănică viața în pericol când era corespondent de război în Kosovo: "Sărea glonțul la doi metri de mine, nu aveam timp să mă gândesc că mă împușcă"

 Dumba Gabriela
.

Mara Bănică a fost corespondent de război și a petrecut o lună și jumătate pe frontul din Kosovo. Își amintește acea perioadă cu mândrie și uneori are senzația că experiențele de acolo sunt dintr-un film, nu din viața ei. Mara Bănică a vorbit despre pericolele pe care și le-a asumat atunci, când era corespondent de război.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Mara Bănică a trecut de multe ori pe lângă moarte atunci când era corespondent de război. Mamă a doi copii în prezent, Mara Bănică spune că acum nu și-ar mai asuma astfel de riscuri și a oferit câteva sfaturi celor care vor să-i calce pe urme.

4454544545

Cum și-a pus Mara Bănică viața în pericol când era corespondent de război în Kosovo

Înainte de a apărea în show-uri de televiziune și emisiuni cu vedete, Mara Bănică a fost jurnalist de război și a transmis chiar din zone de conflict, din Irak, Afganistan și Kosovo. Nu a conștientizat atunci pericolul, dar astăzi spune că nu ar repeta experiența.

Nu am realizat chestia asta, nici nu aveam timp să-mi setez prioritățile acolo. Am stat o lună jumătate la Bagdad și nu știam ce urmează să fac în următoarea oră, nu aveam timp să mă gândesc că mă împușcă.

La Kosovo exista pericolul de mine antipersonal și țin minte că aveam un operator care s-a dus pe niște câmpuri, să ia niște cadre frumoase.

Atunci m-am panicat foarte tare. Mai mult am avut probleme cu operatorii pentru că, în România, nu se face instruirea de bază.

Citește și: Cum a afectat-o pe Catinca Roman conflictul cu sora ei, Oana Roman: „Am ajuns la burnout’. De ce evită să-și viziteze mama

Citește și: Liviu Arteni, fostul soț al Israelei, a fost dat dispărut. Când și unde a fost văzut ultima oară: „Era la cerșit…'

Citește și: Ce le-a spus soțul Danei Roba anchetatorilor, după ce a bătut-o crunt pe vedetă. Explicațiile șocante ale bărbatului: „A fost în legitimă apărare’

Eu am făcut 3 luni cursuri la NATO. Trebuie să știi când și cum să te oprești. În România asta e mentalitatea, că mă duc într-o bază militară și sunt corespondent de război. Dar ești corespondent când te duci pe barba ta. Mă uit și acum pe filmări și văd cum sarea glonțul la 2 metri și am senzația că imaginile sunt ireale, de film.

Acum nu aș mai face lucrul asta, am copii și ei fac diferența. Cred că în fiecare profesie trebuie să existe lucruri pe care ar trebui să le facă un om. Mi-e dor de știri, de seriozitatea de acolo, dar, din păcate, nu mai există… Eu mă consider o mare învingătoare. Am colegi în presă, geniali, care mor de foame. Este o luptă pentru supraviețuire„, a spus Mara Bănică pentru fanatik.ro.

Mara Bănică a moștenit curajul de la tatăl ei

Mara Bănică este mândră de cariera ei și parcursul profesional, însă dacă ar putea ar schimba multe lucruri din ultimii patru ani.

„Din ultimii 12 ani mi-i reproșez pe ultimii 4, am și eu niște limite. Nu există să vii la televizor și să nu spui nimic. M-am băgat în multe tâmpenii care nu mă priveau, dar a fost modalitatea mea de a răzbate și de a fi, acum, asumată.

Curajul îl am de la tata, Dumnezeu să îl ierte, el mi-a insuflat asta. Tata era genul pesimist, extrem de prevăzător, bănuitor, dar una din marile lui calități a fost că mi-a dezvoltat pasiunea pentru citit. A avut foarte multă răbdare să-mi povestească. Îmi spunea mereu că nu trebuie să mă las înfrântă', a mai zis Mara Bănică.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton