Cum a rămas Irina Margareta Nistor fără serviciu, acum 23 de ani: „Am trăit din ajutorul de șomaj. Mi-au spus că am câștigat destul"

 Dumitrache Laura
.

Cum a rămas Irina Margareta Nistor fără serviciu, acum 23 de ani. Irina Margareta Nistor, vocea filmelor românești, a trăit o adevărată dramă în urmă cu 23 de ani. După ani de zile dedicației pasiunii sale, aceasta a rămas fără serviciu. Celebra translatoare și critic de film a fost decorată cu medalia Carol I și cu Ordinul Artelor și Literelor al Republicii Franceze. Vedeta și-a reamintit de momentul în care a intrat în șomaj.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Cum a rămas Irina Margareta Nistor fără serviciu, acum 23 de ani. Irina Margareta Nistor este cel mai cunoscut critic de film român. A lucrat pentru TVR ca translator încă din perioada regimului comunist și a dublat, în cinci ani, peste 3000 de filme înregistrate pe casete video. În vârstă de 65 de ani, criticul de film a vorbit despre filmul vieții ei.

irina margareta nistor filmeirina margareta nistor filme

Irina Margareta Nistor a fost întotdeauna pasionată de filme și a ales mereu să analizeze filme celebre, și a preferat să spună puține lucruri despre ea. De-a lungul anilor și-a pus tot sufletul în ceea ce a făcut, dar la un moment dat, a rămas fără serviciu.

Citește și: Ce sumă de bani primea Irina Margareta Nistor pentru a realiza dublaje pe timpul comunismului:”100 de lei era punctul meu de reper”

Citește și: Irina Margareta Nistor, despre cel mai mare regret al său:”Îmi doream un copil, dar…”

Citește și: Proaspăt căsătoriți, Claudia Puican și Armin Nicoară vor să devină părinți. Au stabilit deja detaliile pentru botez:„Atunci vor fi prezenți și…'

Citește și:Ce a pățit Denisa Filcea, soția lui Flick, la ultima călătorie cu avionul:„Mi s-a făcut rău. Un comportament inuman'

Cum a rămas Irina Margareta Nistor fără serviciu, acum 23 de ani

Irina Margareta Nistor este vocea filmelor românești. Încă de pe vremea comunismului se ocupa de pelicule, pasiunea ei dintotdeauna. Recent, Irina Margareta Nistor a povestit că la un moment dat a fost dată afară de la TVR și nimeni nu o mai angaja. Se întâmpla în urmă cu 23 de ani, când aceasta a fost concediată de la TVR, unde lucrase ani buni. Recunoaște că i-a fost foarte greu să se angajeze și a fost nevoită să trăiască din ajutorul de șomer.

„Momentul de cotitură în viața mea a fost în 1999, când m-au dat afară de la televiziunea națională. Au făcut o listă pe care eram și eu. Am trăit din ajutorul de șomaj, a fost distractiv. Nimeni nu-și imagina că n-o să găsesc ceva. De multe ori notorietatea merge împotriva ta, se zice „vine asta, ne dă pe toți deoparte'. Ziceau că mă descurc eu. Eram la Cinema Studio, mi-aduc aminte, și era Geo Saizescu (n.red. – fost regizor și actor), care avea o universitate privată, i-am spus că sunt disperată, să predau ceva, iar el mi-a replicat: „Ei, lasă, că ai câștigat destul!'. Drept care, după ani, l-am luat în „gripă' pe săracul fi-su, cu care între timp am devenit foarte bună prietenă, chiar joc în viitorul lui film și am botezat împreună două gemene', a spus Irina Margareta Nistor în podcastul lui Marius Tucă.

Irina Margareta Nistor: „A fost cel mai maltratat film”

Criticul de film și translator, Irina Margareta Nistor a vorbit despre cum erau tăiate filmele în perioada comunismului. Vedeta a declarat că în trecut, în clădirea de la Casa Presei se făceau întâlnirile pentru tăierea filmelor.

Este foarte special că aflăm în clădirea aceasta (n.r. Casa Presei) unde pe vremuri se tăiau filme. Eu nu participam la tăieri de filme, dar mi se povestea despre treaba asta. Dar ce-i drept, până în 89, în afară de filmele de pe casete, pe care le pomeniți voi de fiecare dată și cele de la Cinemateca, existau niște vizionări private, cu angajații din Casa Scânteii, așa se chema pe vremea aceea, cu oameni care cred că erau de pe la ziare, aduceau și ei filmele lor în de prin arhivă și făceau niște întâlniri la care, evident, aveau nevoie de un traducător. Așa că mi se pare foarte drăguț să fiu aici. Nu am mai intrat demult pe ușa aceasta, pe unde era, pe vremuri, și celebrul Consiliu al Culturii”, a mai povestit criticul de film.

Irina Margareta Nistor și-a dorit un copil

Criticul de film Irina Margareta Nistor a vorbit și despre viața sa personală. Vedeta a recunoscut care este cel mai mare regret al său și ce detaliu ar schimba în propria existență. Irina Margareta Nistor și-ar fi dorit să fie mamă. „Mi-aș fi dorit un copil. Cu toate că nu știu dacă aș fi fost o mamă bună. Din când în când mi se dă ocazia de a avea grijă de un copil, să-l răsfăț', a mai spus vedeta.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton