Cum a reacționat Andra, după ce a fost acuzată că ar fi stâlcit imnul național, la meciul România - Elveția: "Am cântat varianta oficială. Poți reveni cu scuze..." / Artista are dreptate

 Radulescu Ruxandra
.

Cum a reacționat Andra, după ce a fost acuzată că ar fi stâlcit imnul național, la meciul România – Elveția. Andra a avut o prestație emoționantă pe stadionul național, unde a cântat live imnul țării noastre, înainte de meciul România-Elveția. Vocea Andrei a răsunat impresionat pe acordurile „Deșteaptă-te Române”, iar echipa națională a câștigat meciul. Din păcate, au existat voci care au acuzat-o, în mod eronat, pe solistă că ar fi greșit un vers. Andra a răspuns imediat criticilor și a dovevit că a interpretat corect imnul României.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Cum a reacționat Andra, după ce a fost acuzată că ar fi stâlcit imnul național, la meciul România – Elveția. Andra a trăit unul dintre cele mai emoționante momente ale carierei sale, când a cântat imnul național „Deșteaptă-te române”, marți seară, pe stadionul național, înaintea meciului România – Elveția. Artista a apărut în fața publicului din tribune și a cântat live, imnul național, vocea artistei răsunând clar și puternic, în ciuda temperaturilor scăzute de pe stadion. 50.000 de oameni au intonat, alături de celebra artistă, „Deșteaptă-te, române!', a cărei interpretare a fost impresionantă.

Se pare că Andra a purtat noroc echipei noastre, care a câștigat partida cu 1-0. Andra a scris despre acest moment unic pe paginile de socializare, însă din păcate au existat și cei care s-au grăbit să o critice, în mod eronat, pe artistă că ar fi „stâlcit imul național”. Andra a răspuns imediat, spunând că a respectat versurile originale ale poetului Andrei Mureșanu, versiune oficială, acceptată prin lege, ce figurează și pe site-ul, Președinției României.

concert-andra-sala-palatului-2018-9920-560×600-1concert-andra-sala-palatului-2018-9920-560×600-1

Cum a reacționat Andra, după ce a fost acuzată că ar fi stâlcit imnul național, la meciul România – Elveția

Andra și-a exprimat bucuria și onoarea de a cântat imnul național „Deșteaptă-te române”, înainte de meciul România – Elveția.

Cântarea imnului României pe un stadion cu peste 50.000 de suporteri este o onoare imensă! Am fost o parte din cea mai puternică voce a serii, iar sentimentul de a striga împreună ‘Hai România este absolut extraordinar! Bucuria de a cânta imnul României alături de cei mai adevărați suporteri este pur și simplu de neegalat! Împreună formăm cea mai puternică voce de susținere a echipei noastre', a scris soția lui Cătălin Măruță pe Instagram.

Din păcate, au existat și cei care au criticat-o pe artistă, reproșându-i că ar fi pronunțat greșit un cuvânt din imnul național „Deșteaptă-te române”

Se vede că te-a șlefuit Costi Ioniță, astfel nu ai fi stâlcit imnul zicând „croiește-ți altă soarte'', a comentat o persoană.

Andra a ținut să demonstreze că este o profesionistă desăvârșită, așa că dat un răspuns cât se poate de concis.

Am cântat varianta oficială! Te invit să cauți imnul pentru a te convinge! Apoi poți reveni cu scuze, dacă nu e prea mult', este reacția Andrei. De altfel, artista are dreptate și trebuie să subliniem că atunci când a fost compus imnul României limba română era ușor diferită față de felul în care noi o vorbim, astăzi.

Care este versiunea oficială a imnului României, cântată de Andra pe stadionul național

Andra a fost criticată pentru următorul vers din imnul „Deșteaptă-te române”: „Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soarte„. Mai exact, unii internauți au avut o problemă cu faptul că artista a spus „soarte”, în loc de „soartă”. Ceea ce puțini știu, din păcate, este faptul că Andra a cântat versiunea oficială a imnului, așa cum a fost stabilit prin Legea Nr.75 din 16 iulie 1994. Așadar, versurile de la „Deșteaptă-te române” au fost scrise de poetul Andrei Mureșanu, după muzica lui Anton Pann. Iată mai jos versurile corecte, așa cum au fost redate și de Andra, în cadrul reprezentației de pe stadionul național.

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
      În care te-adânciră barbarii de tirani!
      Acum ori niciodată, croieşte-ţi altă soarte,
      La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani.

      Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
      Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
      Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
      Triumfător în lupte, un nume de Traian

      Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,
      Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,
      Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,
      „Viaţa-n libertate ori moarte!” strigă toţi.

      Preoţi, cu crucea-n frunte căci oastea e creştină,
      Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
      Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
      Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’pământ!

Ce i-a transmis Iulia Vântur Andrei, după interpretarea imnului național

Interpretarea imnului național al României, a fost un moment impresionant, în care Andra a dat dovadă de talent, forță și senbilitate, fiind ovaționată de toți cei 50.000 de oameni, aflați în tribune. Românii au felicitat-o ulterior pe Andra, pe rețelele de socializare, pentru acest moment.

Cât de frumos, cu adevărat emoționant', a scris Iulia Vântur.

„Superb', a zis și Diana Baicu, în timp ce Cosmin Seleși a aplaudat-o.

„Superb! Ești incredibilă', „Vocea care reprezintă întreaga țară! Totul la superlativ, așa cum faci de fiecare dată. Mândrii de tine cu toții', „Doamne, ce voce! Mi-au dat lacrimile. Câte emoții când aud imnul României', „Inegalabilă a fost interpretarea ta', sunt câteva din aprecierile primite de Andra, după prestația de pe Arena Națională.

FOTO: facebook instagram




 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton