Cum reacționează Vasile Muraru când este confundat, pe stradă, cu Nae Lăzărescu, chiar și la 11 ani de la moartea acestuia: "Mai e lume care îmi zice: Să trăiești, nea Nae!"

.

În decembrie se împlinesc 11 ani de la moartea lui Nae Lărărescu, iar Vasile Muraru povestește că și acum este confundat, pe stradă, cu fostul său coleg de scenă. Pe actor nu îl deranjează situația și recunoaște că Nae Lăzărescu ar fi reacționat imediat dacă i se întâmpla ceva similar.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI

Nae Lazărescu a murit la 72 de ani răpus de o boală cumplită. Alături de Vasile Muraru, partenerul său de scenă, Nae Lăzărescu a scris istoria teatrului de revistă jucând în sute de spectacole. Cei doi au debutat pe această scenă în 1982, presa vremii titrând „Un nou cuplu la Tănase.

nae-lazarescu-si-vasile-murarunae-lazarescu-si-vasile-muraru

Vasile Muraru este și acum confundat cu Nae Lăzărescu

Vasile Muraru și-a amintit, în cadrul podcastului Vreau să știu, cele mai frumoase momente petrecute alături de colegul său de scenă, regretatul Nae Lăzărescu. Actorul a amintit și faptul că, de multe ori, erau confundați pe stradă și strigați fiecare cu numele celuilalt, însă niciodată nu a fost deranjat de acest lucru.

Pe de altă parte, însă, Nae Lăzărescu întotdeauna îi corecta pe cei care îl strigau „nea Vasile”.

„Mai e lume care îmi zice mie: „Să trăiești, nea Nae!'/ „Sănătate!'. El dacă era: „nu sunt eu'. „Să trăiești, nea Vasile!'/ „Nu sunt Vasile.' Mie și acuma mi se spune: „Uite-l pe Nae Lăzărescu' și nu zic nimic”, a povestit actorul.

în cadrul aceluiași podcast, Vasile Muraru a vorbit și despre perioada în care Nae Lăzărescu s-a îmbolnăvit și despre cum căuta adesea anumite medicamente și tratamente pe care să le ia. Mărturisește că despărțirea de el a fost una foarte grea, iar ulterior i-a făcut o statuie la mormântul lui de la Focșani.

„Bineînțeles, cum să nu fie grea. (nr. despărțirea). Știam că e bolnav, alergam după medicamente, alergam după tot felul. În plus, a fost un om. I-am făcut și o statuie. El e la Focșani. Valentina merge la Cristina și mă duc cu ea, după aceea merg la Dinu Manolache, mă duc la Dinică… E soția de acolo. (nr. de ce este înmormântat la Focșani) Nu știu ce au vorbit ei, ce au aranjat... Sunt și părinții. Am făcut acolo, am plătit doar marmura, în rest, pe lucrare nu mi-a luat bani. Frumos', a mai spus Vasile Muraru.

Citește și: Helmuth Duckadam, prima apariție în public, alături de soția lui, după operația pe cord. Cum arată și cum se simte acum Eroul de la Sevilla: „Dumnezeu mi-a dat multe încercări. Mă refac încet, sperăm ca…’/ EXCLUSIV

Citește și: Cinci ani fără Tamara Buciuceanu. Nepotul actriței, Mihai Constantin, a organizat parastasul. Cristina Deleanu: „Mergeam împreună la cumpărături, avea un haz absolut dement'

Citește și: Andreea Marin a fost internată o săptămână din cauza epuizării: „Am avut nevoie de analize. Nu am dormit 48 de ore, deloc. Dacă te agiți, dacă muncești…'

Cum a ajuns Vasile Muraru actor

Vasile Muraru este directorul Teatrului Constantin Tănase, loc unde aduce pe scenă numeroase cuplete alături de Valentina Fătu. În trecut, a făcut echipă cu Nae Lăzărescu, iar momentele lor vesele trezesc și acum nostalgii.

Vasile Muraru a vrut să ajungă la casa lui Dem Rădulescu, care îl fascina. „Sigur că da, da, da, da, în 36, când am dat, erau 36 pe loc. În 77, la clasa lui Dem Rădulescu, îl vedeam. (…) M-am dus, m-am rugat la Dumnezeu, am spus Tatăl nostru în grădină, să nu intru acum, să intru când ia Dem Rădulescu clasa, că-l iubeam tare.

Și Dumnezeu… bă băiatule, gata, ha. La clasă, era duritatea de pe lume, disciplină în primul rand, aici ești la teatru, când ai ieșit de la teatru, ești om normal, în rest când ești, îți vezi de personajul tău, de ce ai de făcut și erau ore de la unu la opt, în fiecare zi’, a declarat Vasile Muraru, în cadrul podcastului lui Cătălin Oprișan, Vreau să știu.

„Cum te cheamă? Zgăbearță Iftode. De unde ești? Din Văscăuți. Ce e tac-tu? Cârciumar’. Acesta a fost replica din ‘Doi vulpoi” cu care Vasile Muraru a dat lovitura într-o noapte de Revelion. „A avut un mare impact după difuzare. Îmi amintesc că trebuia să plec cu trenul la soția mea și nu am reușit să mă urc. Mă cunoștea toată lumea în gară la Târgoviște.

Făcusem șapte filme, dar nu au avut succesul acestei replici. Totul era controlat, dar avea și o oarecare calitate. Astăzi sunt alte posibilități de distracție, dar atunci era o sărbătoare pentru români, care petreceau altfel, nu se întâlneau la o masă să butoneze telefoanele, iar Ceaușescu nu s-a jucat cu Revelionul, nu l-a oprit’, își amintește, cu nostalgie, Vasile Muraru.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton