Cum s-a apucat Sabrina Voinea de gimnastică: "Mama mă lăsa acasă, iar eu începeam să plâng și îmi doream mult să merg acolo. M-a luat o zi, două...". Sportiva în vârstă de 17 ani este antrenată de mama ei, Camelia Voinea, fostă gimnastă olimpică

 Oana Pantazi
.

Cum s-a apucat Sabrina Voinea de gimnastică. După controversa de la Jocurile Olimpice, unde gimnastele noastre au pierdut bronzul la sol, numele Sabrinei a fost pe buzele tuturor românilor, din cauza nedreptății care i s-a făcut. La scurt timp, gimnasta a anunțat chiar că se retrage… o decizie de arbitraj fiind aproape de a pune punct unei cariere în plină ascensiune.

Sabrina Voinea a câștigat aurul la bârnă și sol la Cupa Mondiala de la Doha din 2023, aur la sărituri la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru juniori din 2022, argint în finala pe echipe și bronz la sol și avea vise mari pentru jocurile Olimpice de la Paris, însă bucuria de a vedea România pe podium a durat doar câteva secunde… Sabrina Voinea s-a clasat pe locul cinci, iar Ana Maria Bărbosu pe poziția a patra, asigurându-și astfel un loc pe podiumul olimpic. Americanii au făcut contestație la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe locul 3, iar gimnasta noastră a fost deposedată de medalie.

133133

Cum s-a apucat Sabrina Voinea de gimnastică

Mama Sabrinei, Camelia Voinea, a fost campioană mondială la gimnastică în 1987, iar fiica ei i-a călcat pe urme. Sabrina povestea, în urmă cu un an, că inițiativa de a practica acest sport i-a aparținut și a insistat să meargă la sală cu mama ei până ce i-a fost îndeplinită dorința. Ulterior, a dovedit reale aptitudini și a performat, totul culminând cu medaliile câștigate anul trecut la Doha.

„Mama mă lăsa acasă și eu începeam să plâng și îmi doream mult să merg acolo, că le vedeam pe restul fetelor că vin cu medalii acasă și îmi doream același lucru. Și m-a luat o zi, două, m-am dus să mă joc, practic, și mama mă lăsa să mă joc și eu acolo practic mă duceam și mă rostogoleam singură. Le vedeam pe cele mari, încercam să fac și eu ca ele, a văzut mama și a zis să încerce. Și am ajuns aici”, a povestit ea în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Citește și: Cine e Sabrina Voinea, gimnasta de 15 ani care a câștigat două medalii de aur la Doha: „Vreau doar să merg la Olimpiada din 2024'

Citește și: Jocurile Olimpice Paris 2024. Medalie de aur pentru România, la canotaj, câștigată de echipa feminină de 8+1. „E ireal că am urcat pe podiumul olimpic de două ori!'

Citește și: Cristina Rotaru a decis să se despartă de Andrei Rotaru, după ce el a înșelat-o cu ispita Diandra, la Insula Iubirii: „El a renunțat ușor, își clădește fericirea pe nefericirea mea. M-a omorât pe dinăuntru'

La scurt timp după momentul controversat de la Jocurile Olimpice de la Paris, Camelia voinea a anunțat în social media că fiica ei se va retrage din gimnastică.

„Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a scris Camelia Voinea.

Sabrina Voinea nu a călcat în afara liniei și a fost depunctată pe nedrept la Jocurile Olimpice

Momentul care a adus atâtea lacrimi și suferință gimnastelor noastre la JO s-a viralizat în toată lumea, inclusiv televiziunile americane comentând că s-a produs o eroare. După punctajul obținut în finala probei la sol, antrenorii Sabrinei Voinea au depus contestație, dar aceasta a fost respinsă. Gimnasta de 17 ani a fost depunctată că a ieșit din covor la o linie acrobatică, lucru pe care l-a explicat și Nadia Comăneci, după controversa de la Jocurile Olimpice.

Reluările difuzate de televiziunea americană NBC arată că Sabrina Voinea nu a comis, în timpul exercițiului la sol, greșeala pentru care a fost penalizată. În imagini nu se observă ca aceasta să fi călcat cu călcâiul în afara liniei.

La rândul ei, Sabrina Voinea a ieșit la rampă cu declarații, susținând că fotografia care i-a adus depunctarea la sol este din timpul altei prestații.

„Nu știu exact ce părere au avut arbitrele, eu mi-am făcut solul cât am putut de bine, am tras până la capăt de mine, am reușit toate liniile acrobatice, nu am ieșit deloc din sol, mi-am făcut toată artistica, dar iată că arbitrele nu știu ce au văzut. Au văzut altceva și m-au depunctat cu 0.1, doar că nu știu pe ce. Ele au spus că am ieșit din covor, dar eu nu am iești. Au avut o poză o poză la îndemână în care au zis că eu am ieșit din covor, doar că acea poză nu era de ieri.

Acea poză probabil a fost de la finala pe echipe sau din prima zi de concurs, la calificări, dar în niciun caz de ieri. Am stat și am analizat tot solul și eu și mama și toți ceilalți și nimeni nu a văzut că eu am ieșit din covor’, a spus gimnasta pentru antena3.ro.



 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton