Cum s-a călugărit tatăl Deliei Matache: ”Am fost ateu până la 40 de ani...”. După 18 ani a renunțat la călugărie și s-a întors la familie

 Calin Maria Bianca
.

Cum s-a călugărit tatăl Deliei Matache. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că acum, după aproape două decenii trăite cinstindu-l pe Dumnezeu, Ion Matache a decis să-și petreacă restul vieții alături de fosta sa soție, Gina Matache, în București. S-a întors acasă pe fondul problemelor de sănătate, însă puțini știu cum a ajuns el să se călugărească în anul 2004, deși era ateu și deloc apropiat de Biserică. Povestea incredibilă a lui Ion Matache!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Delia Matache, sora ei Oana, dar mai ales mama lor, Gina, sunt cunoscute de toată lumea, fiind în atenția publicului de ani de zile. Totuși, deși sunt reținute când vine vorba despre viața lor personală, s-au aflat lucruri din familia lor, precum și faptul că Ion Matache, a renunțat la călugărie după aproape 20 de ani și s-a întors acasă.

delia_tata_2_36983800delia_tata_2_36983800

Citește și: Cum se înțelege mama Deliei cu ginerele ei, Răzvan Munteanu: „Nu ne încurcăm unul de altul niciodată”

Citește și: „Îmi plesneau venele pe cap, efectiv stăteau să se spargă'. De ce a fost Delia la un pas de leșin la Untold. Artista a îngenuncheat în culise

Citește și: Povestea de dragoste dintre Marina Voica și Laurențiu Cazan: „Orice ar spune lumea, m-a iubit. Altfel, aș fi simțit și nu m-aș fi combinat cu un bărbat atât de tânăr”. E diferență de 24 de ani între ei

Citește și: Cum se descurcă Amna ca mamă singură, la 4 ani de la divorțul de tatăl fiului ei: „David a crescut mult, este în clasa a treia. Nu cred că reușesc să…' / EXCLUSIV

Cum s-a călugărit tatăl Deliei Matache

Ei bine, din 2004, Ion Matache a ales calea Bisericii și s-a călugărit, plecând de acasă, de lângă fetele lui și Gina Matache. Avea 40 de ani și erau ateu, fără a avea vreo legătură cu Biserica. Ba mai mult, nu știa nici 'Tatăl Nostru', însă într-o zi totul a luat o întorsătură neașteptată. Un preot i-a deschis calea către Biserică, astfel că a renunțat la tot și a decis să plece pe Muntele Athos.

„Până la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am învăţat „Tatăl Nostru'. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica. Un prieten de-al meu mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamţ, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viaţa mea s-a schimbat. Am ajuns la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea. Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele şi pe al Georgetei, deşi atunci mă văzuse prima oară, m-am blocat, a povestit Ion Matache, conform CANCAN.

După această întâmplare care l-a impresionat, Ion Matache a decis să plece de lângă familia lui și a ajuns la o mănăstire de la Muntele Athos, unde a ales să se călugărească.

Ion Matache își dorește ca fiicele sale să fie la fel de credincioase

Ion Matache nu are vreo urmă de regret că a plecat de lângă familia sa aproape două decenii, ba chiar susține că își dorește ca și ele să fie la fel de credincioase cum este el. Mai mult decât atât, a precizat însă că știe cât de greu este să se apropie de Biserică, mai ales Delia, care trăiește în showbiz-ul românesc.

„Mi-ar plăcea să se îndrepte şi să se apropie de Dumnezeu. Pentru un om care trăieşte în showbiz e mai greu, aşa, dintr-o dată. Delia crede în Dumnezeu, dar nu are timp de biserică. Când era în clasa întâi se ducea la Patriarhie şi pupa toate icoanele. Apoi a zburat puiul, face şi ea ce vede în lume' a mai spus Ion Matache.

Ion Matache a renunțat la călugărie și locuiește alături de Gina Matache în prezent

După 18 ani în care a decis să fie călugăr și să se dedice Bisericii în profunzime, probleme de sănătate l-au împins pe Ion Matache înapoi acasă, la familia sa. Acum se află alături de fosta sa soție, mama Deliei, în casa în care au locuit cât timp erau împreună. Deși mulți se așteptau ca ea să refuze să-l primească, Gina Matache a dezvăluit că au ajuns la o vârstă înaintată și trebuie să aibă grijă unul de celălalt în aceste momente.

„Nu s-a mai întors în Grecia, e în București, eu am grijă de el. Suntem doi moși și trebuie să avem grijă unul de altul.Locuim împreună, în vechiul nostru apartament', a declarat mama Deliei, conform ego.ro.

Sursă foto: Facebook / Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton