Cum s-a împărțit averea lui Alexandru Arșinel între cei doi fii ai săi: "Lucrurile au fost clare dinainte și dintotdeauna"

 Oana Pantazi
.

Cum s-a împărțit averea lui Alexandru Arșinel între cei doi fii ai săi. Marele actor s-a stins din viață pe 29 septembrie 2022, după o lungă perioadă în care a stat internat în spital. A lăsat o moștenire artistică impresionantă și o avere pe măsură pe care au moștenit-o cei doi fii ai săi.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

După o viață dedicată scenei, Arșinel a strâns o avere considerabilă. Acesta era căsătorit cu Marilena, iar împreună au doi copii, Bogdan și Cristian. După moartea celebrului artist, copiii și soția acestuia au fost principalii moștenitori. Din păcate, la scurt timp s-a stins din viață și soția actorului, averea revenindu-le celor doi băieți ai cuplului. Conform declarației de avere depuse în 2021, actorul Alexandru Arșinel avea mai multe bunuri imobiliare, terenuri și conturi bancare.

23423422342342

Cum s-a împărțit averea lui Alexandru Arșinel între cei doi fii ai săi

Din ultima declaraţie anuală de avere a actorului reieșea că Alexandru Arşinel a încasat 33.720 lei (pensie de revoluţionar), 73.512 lei (pensie), 74.772 lei (indemnizaţie de merit de la Ministerul Culturii) şi 10.800 de lei (o indemnizaţie handicap gr. 2 pentru că își îngrijea soţia bolnavă). Totalul anual a fost de 107.232 lei, ceea ce înseamnă 8.936 lei pe lună. De asemenea, actorul deţinea patru terenuri: o cotă parte din 2 terenuri la Dolhasca şi 2 terenuri integrale la Sinaia şi Samurcaş – Crevedia. În plus, actorul avea și un imobil în București, de 225 de metri pătrați, pe care l-a dobândit prin cumpărare în anul 1996. Alexandru Arșinel avea şi trei case de vacanţă şi un apartament la Bucureşti, dar şi un autoturism marca Toyota. 

O parte din moștenire se regăsește și în declarația de avere a Ralucăi Alice Arșinel, director la Ministerul Afacerilor Externe, soția lui Bogdan Traian Arșinel. Conform documentului, fiul cel mare al actorului a primit, pe lângă terenurile aferente, o casă de vacanța în Câmpina, una la Crevedia și o alta a Dolhasca. La ultimele două proprietăți apare ca moștenitor și Alexandru Cristian Arșinel, fiul cel mic al actorului, precum și alte rude ale acestuia. De asemenea, automobilul marca Toyota, deținut odinioară de Alexandru Arșinel, a ajuns tot la fiul cel mare, notează FANATIK.

Din declarația de avere a nurorii lui Arșinel lipsesc însă două case – vila din stațiunea 2 Mai, cea care era închiriată turiștilor în perioada verii, și casa din Sinaia, așadar e posibil ca cele două imobile să-i fi revenit prin testament mezinului, Cristian Arșinel, sau să fi fost vândute, în urma înțelegerii între frați.

Bogdan Traian Arșinel: „Prea puțin contează cum s-a împărţit averea”

Spre deosebire de alte persoane celebre din showbiz – fie frați, fie soți – care se luptă pentru avere prin tribunale de ani buni, în ceea ce-i privește pe fiii regretatului actor, situația a fost cu totul alta, după cum a mărturisit Bogdan Traian Arșinel.

Prea puțin contează cum s-a împărţit averea. Problemele astea nu intereseaza tot poporul. Sunt lucruri personale de familie. Vă pot spune că, la noi, lucrurile au fost clare dinainte și dintotdeauna', a spus acesta pentru sursa citată.

Bogdan Traian Arșinel este fiul cel mare al regretatului actor și s-a născut în 1970. Acesta este de profesie inginer constructor și a făcut avere de pe urma chiriilor. Se pare că Bogdan deține o proprietate de 154 de metri pătraţi în staţiunea Nea Moudania din insula grecească Halkidiki, pe care obișnuiește să o închirieze turiștilor.

În 1973, s-a născut cel de-al doilea fiu al actorului, Cristian Arșinel. Acesta a urmat cursurile Facultății de Drept, apoi cele ale Academiei de Studii Economice din București (ASE). Mezinul familiei și-a încercat norocul în agricultură, produsele sale fiind comercializate în mai multe supermarketuri.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton