Cum s-a lăsat de fumat Anca Pandrea: "După ce a plecat Iura, am zis că, dacă fumez și beau, mă duc după el. Fumam cam 4-5 pachete pe zi"

 Oana Pantazi
.

Cum s-a lăsat de fumat Anca Pandrea. După moartea partenerului ei, văduva lui Iurie Darie a trecut prin momente grele și a vrut, efectiv, să-și scurteze viața, care nu mai avea niciun sens fără el. A început să exagereze cu țigările, care, acompaniate și de câte un pahar, i-au creat probleme de sănătate.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Anca Pandrea și Iurie Darie au trăit o poveste de dragoste emoționantă, iar ea i-a fost alături până în ultima clipă… și și-ar fi dorit să-l urmeze imediat în neființă, atât de mult l-a iubit. Anul acesta se împlinesc 12 ani de când marele actor nu mai este, iar Anca Pandrea încă suferă enorm după cel care i-a fost alături mai bine de un sfert de secol. Recent, actrița a mărturisit că ajunsese să fumeze enorm după ce el s-a stind din viață, dorind parcă să-și grăbească sfârșitul.

11-vdt-pandrea_6b4d7371ec11-vdt-pandrea_6b4d7371ec

Cum s-a lăsat de fumat Anca Pandrea după moartea lui Iurie Darie

Moartea bărbatului pe care l-a iubit mai presus de orice a fost un șoc pentru Anca Pandrea (78), care nici după aproape 12 ani nu se poate obișnui cu gândul că Iura al ei nu mai este. Atunci, a trecut la gesturi extrem, făcând abuz de țigări și de alcool în speranța că va încheia mai repede cu viața. Problemele de sănătate nu au întârziat să apară însă, așa că actrița a ajuns la medic. Când i s-a explicat că există pericoul real de a muri, Anca Pandrea a renunțat la ambele vicii, mai întâi parțial, apoi definitiv.

Citește și: Ce a pățit Anca Pandrea de sărbători, la 12 ani de la moartea lui Iurie Darie: „Am avut o greutate a sufletului. Am încercat să mă adun, să nu mă mai apese acești aburi de moarte și de plecare…’ / EXCLUSIV

Citește și: Internată încă în spital, Anca Pandrea a lipsit de la parastasul de 11 ani al lui Iurie Darie: „Inima și-a mai revenit, dar plămânii…’. Cine s-a ocupat de pomană și ce mâncare s-a împărțit / EXCLUSIV

„După ce a plecat Iura, am zis că dacă fumez și beau, mă duc după el. Mi-a spus clar doamna doctor că o țigară dacă mai fumez, nu mă mai poate salva. Din acel moment, am renunțat și la acest viciu și la băutură. Fumam cam 4-5 pachete pe zi. Sudam țigările. Apoi am început să fumez 4-5 țigări la două zile.

Iura se lăsase de fumat. Din momentul în care a zis 'gata', nu a mai aprins vreuna. Dar nu se plângea că e fum de la mine', a spus Anca Pandrea în exclusivitate pentru FANATIK.

Anca Pandrea și Iurie Darie, poveste de dragoste ca-n filme

Cei doi actori au trăit o poveste de dragoste demnă cu adevărat de o ecranizare. Anca Pandrea a fost prietenă cu prima soție a lui Iurie Darie, actrița Consuela Roșu, care a murit prematur, răpusă de o boală nemiloasă. Aceasta și-ar fi rugat prietena să aibă grijă de soțul ei după ce ea se va stinge din viață, iar Anca Pandrea i-a respectat ultima dorință prietenei sale.

„Eram prietenă cu Consuela Darie, soţia lui Iura. Mergeam împreună prin turnee, stăteam cu ea în cameră. Când s-a întâmplat să nu mai fie Consuela, eu m-am dus la coşciugul ei şi i-am spus: ‘Consuela, o să am eu grijă de Iura', a povestit actrița, conform neewsweek.ro.

La început, Anca Pandrea nu s-a gândit că între ea și Iurie Darie se va naște o legătură romantică.

„Am încercat să-l combin cu o profesoară de franceză, apoi cu o arhitectă și nu mai știu cu cine. Eu i le prezentam, apoi fugeam', declara actrița, în urmă cu câțiva ani.

Le-a fost însă sortit să fie împreună, iar invitația ei la o cafea s-a transformat într-o relație ce avea să dureze mai bine de două decenii, până la trecerea actorului în neființă.

„La un moment dat, l-am invitat pe Iura la mine, cu gânduri prieteneşti, la o cafea. A zis da. Apoi mă sună şi îmi spune că avea programare la dentist. „Ei, nu-i nimic, lasă', i-am zis. Ne-am văzut seara, în cabina de la teatru. Am sunat sa doua zi la el, şi mi-a spus că vine. Apoi, eu am constatat că o prietenă de-a mea mă încuiase în casă, iar eu nu aveam cheie să deschid. L-am sunat înapoi şi i-am spus că nu am cum să ies din casă.

A doua zi era ziua mea de naştere. Am deschis geamul casei, am chemat nişte băieţi din cartier şi le-am dat două navete cu sticle de bere să cumpere bere pentru petrecere. Aşa mi-a trăsnit ideea că, dacă băieţii pot să-mi aducă berea pe geam, de ce Iura n-ar putea intra pe geam în casă. I-am dat telefon din nou şi i-am zis: „Te aştept în staţia de tramvai, dar să ştii că o să intri pe geam'. El a crezut că glumesc. Dar când a intrat în curte şi a pus mâna pe clanţă, a văzut că uşa e încuiată. „Intri pe geam', i-am spus. A intrat şi de atunci nu a mai ieşit…', a mai povestit Anca Pandrea, pentru sursa citată.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton