"Am doar o masă pe zi. E o tranziție destul de grea". Cum i s-a schimbat viața Larisei Iordache, după retragerea din gimnastică

 Oana Pantazi
.

Cum i s-a schimbat viața Larisei Iordache, după retragerea din gimnastică. Cvdadruplă medaliată mondială și de 12 ori medaliată europeană, Larisa Iordache s-a retras din sport la 25 de ani și mărturisește că viața nu este ușoară pentru un fost sportiv de performanță după ce-și încheie cariera. Sportiva dezvăluie că adaptarea este foarte grea după ce, ani de zile, ai fost obișnuit cu rutina, dar și cu rigorile unui program fix.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Cum i s-a schimbat viața Larisei Iordache, după retragerea din gimnastică. În 2021, Larisa Iordache și-a anunțat retragerea din gimnastică. Sportiva a decis să-și încheie cariera, după ce a suferit numeroase accidentări ce nu au lăsat-o să își arate cu adevărat potențialul. Acum, Larisa a devăluit că nu i-a fost ușor după ce s-a retras din gimnastică, ea trebuind să se adapteze unui ritm nou, total diferit de cel impus de viața sportivă.

america-express-larisaamerica-express-larisa

Cum i s-a schimbat viața Larisei Iordache, după retragerea din gimnastică

Timp de 20 de ani, cât a durat cariera ei, Larisa Iordache a cunoscut doar strictețea vieții de sportiv, o viață deloc ușoară, însă, după cum mărturisește, adaptarea de după retragere a fost destul de dificilă. Asta și pentru că, timp de două decenii, viața ei a fost coordonată de antrenori.

Citește și: Cu ce se ocupă Larisa Iordache după ce s-a retras din gimnastică:'M-am saturat de injecţii, operaţii'

Citește și:„Există probabilitatea să-mi fie rupt…’. Dorian Popa s-a afișat în cârje pe Internet. Ce a pățit artistul

Citește și: Prin ce provocări au trecut Diana Bulimar și Larisa Iordache la America Express: „Am avut și căderi nervoase. Știam că sunt zone mai periculoase, dar…’

Citește și: Ce dietă ține Amalia Năstase. Trucul prin care își menține silueta, după ce a slăbit: „Vă spun cele trei idei principale’

„Este o tranziție pe care o face un sportiv de performanță, după ce se retrage din activitate. Este destul de grea. Noi spunem că începem să trăim și că vrem să trăim într-un alt mod. Când este sportiv, ai un program strict, nu trebuie să te abați de la el sub nicio formă. Trebuie să îți păstrezi energia doar pentru antrenamente și nimic mai mult. Ulterior, începi o nouă viață.

Ceea ce e destul de greu, pentru că programul ți-l faci tu, nu mai este antrenorul. Ești doar tu pe cont propriu. Este foarte bine, nu zic că nu e bine. Dar făcând 20 de ani același lucru… E dificil, te dezorientează. Tu depinzi de tine, e dificil. Dar viață te împinge să înveți foarte multe lucruri. Te lovești de foarte multe probleme, pe care trebuie să le rezolvi', a spus Larisa Iordache pentru Playsport.

Larisa Iordache: „Nu îmi place partea asta casnică”

Odată cu retragerea din sport, au venit multe provocări pentru Larisa Iordache, care mărturisește că nu este deloc atașată de latura casnică a vieții. Mai mult, o problemă reală pentru ea este păstrarea greutății la nivel optim acum când nu mai are același program de antrenamente. Acesta este și motivul pentru care fosta sportivă mănâncă doar o dată pe zi.

„Știu să gătesc, dar nu îmi place. Nu îmi place partea asta casnică. Să gătesc, să fac curat. Într-adevăr, fac minimum ca să pot să trăiesc normal. Oricum, eu mănânc mai puțin decât trebuie, am doar o masă pe zi. M-am obișnuit așa, după ce m-am retras. Plus că nu am atât de mult timp… sau nu am un program strict. Acum mănânc doar când îmi este foame. Și este foarte bine pentru mine, pentru că nici nu mă îngraș.

În Mexic (la America Express – n.r.) am avut și doua zile în care nu am mâncat nimic, am băut doar apă. Ghiozdanul era destul de greut, între 10 și 15 kilograme. Depinde câte haine aveam fiecare. Au fost situații în care nu am putut folosi nici dușul. Ne-am descurcat. Oricum, în stresul acela cumva uiți și de foame, și că ai rucsacul în spate, care este foarte greu, și de rușine și de absolut orice. Vrei doar să ajungi la capăt și să termini misiunea și cam atât', a mai spus Larisa Iordache pentru sursa citată.

De ce s-a retras sportiva din activitate la 25 de ani

 În urmă cu doi ani, Larisa Iordache a suferit o intervenție la Viena, iar ulterior a decis să se retragă din gimnastică. Sportiva s-a confruntat cu o entorsă metatarisiană, care a forțat-o să se retragă din finala de la bârnă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Până la 25 de ani, Larisa a avut un parcurs fabulos – de șapte ori campioană europeană, de patru ori medaliată la Campionale Mondiale și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice.

„Cazi, dar te ridici! Azi este nimeni, însă mâine este campionul lumii. Totul este o alegere, o alegere de a fi cel mai bun pentru tine şi în sufletul tău. Asta am învăţat în cei 20 de ani pe care i-am petrecut în sala de gimnastică. Azi inchei acest capitol frumos din viaţa mea. Mă simt împăcată şi mulţumită cu alegrea pe care am făcut-o! Este timpul pentru o viaţă normală şi un pic mai liniştită”, a fost o parte din mesajul de adio postat de Larisa Iordache, pe rețelele de socializare.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton