Cum sărbătoresc Adriana Iliescu și Eliza ziua de 1 Martie: "Eu cu fiica mea ne oferim reciproc mărțișoare". Mai avem și prieteni...

 Oana Pantazi
.

Cum sărbătoresc Adriana Iliescu și Eliza ziua de 1 Martie. În 2005, Adriana Iliescu intra în Cartea Recordurilor ca cea mai în vârstă femeie care a dat naștere unui copil. Atunci avea 66 de ani și 8 luni, iar acum are are 85 de ani și o fiică de aproape 20 de ani, studentă la două facultăți, care e foarte apropiată de mama ei. Iată ce fac cele două de 1 Martie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Cum sărbătoresc Adriana Iliescu și Eliza ziua de 1 Martie. La 85 de ani, „cea mai bătrână mamă din România” are o relație minunată cu fiica ei, Eliza, în vârstă de 19 ani și sărbătoresc împreună venirea primăverii, respectiv Ziua Mamei.

adriana-iliescu.jpg1_adriana-iliescu.jpg1_

Cum sărbătoresc Adriana Iliescu și Eliza ziua de 1 Martie

La vârsta de 66 de ani, prin inseminare artificială, Adriana Iliescu aducea pe lume o fetiță perfect sănătoasă, pe Eliza. De atunci, cele două sunt nedespărțite, iar fosta profesoară universitară de literatura română i-a dat fiicei sale o educație specială. Eliza a fost mereu o elevă bună la învățătură, iar după terminarea liceului a fost admisă la două facultăți. Eliza a terminat liceul ca șefă de promoție, fiind absolventă a Colegiului „Dimitrie Paciurea’. Aceasta a obținut media 9,5 la Bacalaureat, apoi a devenit studentă la Facultatea de Litere și, cu taxă, la Facultatea de Științe Umane. Iată cum sărbătoresc cele două, anul acesta, ziua de 1 Martie!

Citește și: Cum se menține Andreea Marin, după ce a slăbit 15 kilograme: „Este foarte important să mâncăm cât mai simplu. Gătește cu legume cultivate în grădina ei

Citește și: Cum își menține silueta Diana Munteanu, la 45 de ani: ‘Nu am mâncat pâine… Sport și somn. Ce spune și despre relația cu fiul ei adolescent, fotbalist / EXCLUSIV

Citește și: Claudiu Istodor recunoaște că băiatul său și al Maiei Morgenstern a simțit presiunea celebrității părinților: „Sigur că a existat. Tudor duce și greutatea, și binecuvântarea de a fi fiul ei / EXCLUSIV

„Astăzi, de 1 Martie, am cumpărat mărțisoare pentru a le da celor dragi, prietenilor și persoanele care ne sunt alături. Eu cu fiica mea ne oferim reciproc mărțișoare. Mai avem și prieteni născuți pe 1 martie și tot așa. Astăzi este o zi frumoasă și plină pentru noi. Acum sper să țină și vremea cu noi. Facem ce face toată lumea, altceva nimic special', a spus Adriana Iliescu pentru Click!

Adriana Iliescu a pierdut o sarcină în tinerețe, la 20 de ani, și nu a mai putut avea copii

Adriana Iliescu a devenit cunoscută în 2005, când, la aproape 67 de ani, a adus pe lume o fetiță, pe Eliza. Puțini știu însă suferința ce a marcat-o pe bătrână mamă. Adriana Iliescu a fost nevoită să pună capăt unei sarcini, motiv pentru care și mariajul ei s-a sfârșit. Aceasta a pierdut o sarcină în tinerețe, la 20 de ani, și nu a mai putut avea copii. De aceea și-a și dorit cu atâta ardoare un copil.

De profesie, cadru universitar, femeia a dus o viață grea, ce a culminat cu pierderea unei sarcini în tinerețe, motiv pentru care soțul ei a părăsit-o. O altă mare lovitură a fost momentul când Adriana Iliescu s-a îmbolnăvit de TBC, o afecțiune fatală, la vremea respectivă.

Din păcate, Adriana Iliescu nu a putut deveni mamă pe cale naturală, deși a rămas o dată însărcinată, în tinerețe, însă a pierdut copilul. Aceasta s-a căsătorit de la o vârstă fragedă, fiind o tânără de o frumusețe răpitoare. Adriana Iliescu a rămas gravidă, însă nu a reușit să păstreze sarcina, deoarece copilul ar fi putut avea malformații grave:

„Vreți să scoateți un copil cocoșat, strâmb? Ce vreți să faceți?!’, i-au spus medicii, la acea vreme.

Părăsită de soț, Adriana Iliescu s-a îmbolnăvit și de TBC

Suferința pricinuită de pierderea copilului a făcut-o pe Adriana Iliescu să se refugieze în muncă. Ea și soțul ei au devenit tot mai distanți, și, într-un final, bărbatul a părăsit-o. Adriana Iliescu a fost aproape doborâtă de o boală foarte gravă, TBC, aproape imposibil de tratat la acea vreme.

În plus, din cauza TBC-ului, m-aș fi decalcifiat foarte tare. Și tatăl meu a avut TBC, era o boală rușinoasă pe vremuri, aproape nevindecabilă. Am avut norocul că am prins penicilina și ne-am salvat. TBC-ul a făcut multe victime: Bălcescu, Filimon, familii întregi de scriitori, muzicieni’, a povestit cea mai bătrână mamă din România, pentru revista QBebe.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton