Cum l-a schimbat pe Mircea Radu succesul emisiunii Din dragoste: „Este impresia aceea că nu poți fi atins de nimeni și de nimic și că…”. Ce gafă a făcut la debutul său în jurnalism

 Dumba Gabriela
.

Mircea Radu lucrează de 30 de ani în televiziune, dar numele său este încă asociat, fără doar și poate, cu emisiunea „Din dragoste”, regina audiențelor la vremea ei. Mircea Radu recunoaște că „Din Dragoste a fost nu numai o școală de televiziune, ci și una de viață” și nu se simte prost că numele său este asociat, pentru publicul larg, cu numele acestei emisiuni, deși a mai bifat și alte producții de televiziune în cariera sa.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

În prezent, Mircea Radu realizează și prezintă emisiunea Noi, românii, de la Metropola Tv. Până acum a străbătut mii de kilometri, a realizat 16 emisiuni și a înțeles niște aspecte foarte interesante legate de românii din diaspora. Însă, indiferent câte proiecte de televiziune a avut în cariera sa, numele îi este asociat tot timpul cu emisiunea Din dragoste.

60348724_10156672103523052_6840779877616975872_n60348724_10156672103523052_6840779877616975872_n

Cum l-a schimbat pe Mircea Radu succesul emisiunii Din dragoste

Mircea Radu a ajuns la televiziune în urma unui casting, în iarna anului 1994. Chiar dacă din 1990 s-a angajat ca reporter și prezentator, toată lumea îl va asocia mereu cu celebra emisiune Din dragoste, de la Antena1. Iar asta nu îl deranjează deloc.

Fără doar și poate, numele meu este legat de televiziune. Fac asta de treizeci de ani. Dar, în primul rând, numele meu este legat de acea emisiune (Din Dragoste, n. red.). Ar trebui să mă supăr că, deși am făcut cam de toate, începând cu știri, până la prezentare de divertisment mare, lumea mă asociază doar cu acea emisiune?

Firește că nu. Din Dragoste a fost nu numai o școală de televiziune, ci și una de viață. Acolo am avut ocazia să întâlnesc oameni formidabili, care m-au format', a declarat Mircea Radu pentru fanatik.ro.

Mircea Radu recunoaște că i se urcase celebritatea la cap în perioada când lucra la Din dragoste. Avea senzația că nimic nu-l putea atinge și că face parte dintr-o elită.

A fost o perioadă, 2000-2009, când lucram la o emisiune-fenomen, un program de televiziune iubit și respectat (și temut, de concurență). Un reality-people show care a trecut testul timpului și se numea Din Dragoste. Nu spun că mă purtam altfel sau că mi se urcase la cap celebritatea (eram faimos înainte de a intra în povestea asta), dar cine a călărit o dată un armăsar de rasă nu uită senzația și înțelege perfect ce spun.

Este impresia aceea că nu poți fi atins de nimeni și de nimic și că micimile de tot felul se pierd în cețuri. Tu ești acolo, între cei aleși, la Cina cea de Taină. Nu trebuie decât să-L rogi și Mântuitorul îți va întinde solnița. Oare am fost destul de clar în răspunsul meu?', povestește jurnalistul.

Citește și: Cătălin Moroșanu s-a întâlnit cu liderul cecen Ramzan Kadîrov, fostul aliat al lui Putin: „Tuturor le era frică de el'

Citește și: Cum a aflat Theo Rose că e gravidă cu Anghel Damian: „A fost ca o glumă. Mâncam foarte bine. Eram în Thailanda și…’. Cine a recunoscut prima semnele sarcinii

Cum a ajuns Mircea Radu în televiziune

În 1994, Mircea Radu a luat contact cu camera de televiziune. Pe vremea aceea era Dj la UniPlus Radio și a fost trimis de o colegă la casting. Dintre sutele de persoane care au participat Mircea Radu a fost ales, acest lucru schimbându-i viața.

Primul contact cu camera a fost când am dat probă pentru ocuparea unui post de colaborator la o emisiune de divertisment'. Așa suna cerința publicată în Evenimentul Zilei în acel februarie 1994. Veniseră sute de candidați, trierea s-a făcut pe segmente orare, nici nu aveai unde să-i bagi pe toți. Nu am avut nici emoție și nici trac pentru că nu aveam nimic de pierdut. În acel moment eu eram DJ la UniPlus Radio în București. Iubeam muzica și ce făceam, deci nu țineam neapărat să intru în televiziune. Ajunsesem acolo la îndemnul unei colege de radio. 

Dar o bâlbă remarcabilă (în fine, nu știu cât bâlbă și cât, mai degrabă,  gafă) a fost când mi-am uitat telefonul mobil în buzunarul de la piept. Am intrat în emisie și, când prezentam eu curat și cu dicție Telejurnalul, m-a apelat un coleg. Evident, telefoanele au sunat în acel moment în casele tuturor celor care urmăreau buletinul de știri.

Tata chiar mi-a zis că s-a întins după telefonul fix să răspundă. Până și marele Paul Grigoriu a zis a doua zi, la Matinalul Radio România Actualități, că „simpaticului prezentator Mircea Radu i-a sunat telefonul în direct. Bine că nu i-a sunat ceasul”', a mai spus Mircea Radu.

Mircea Radu a studiat jurnalismul în America

Mircea Radu recunoaște că n-a ținut neapărat să între îl televiziune și că numele lui a rămas pe veci legat de emisiunea de la Antena1. În 1996 a absolvit Missouri School of Journalism, dar, revenind în țară, nu a putut aplica nimic din ce a învățat acolo.

Am avut condiții de școlarizare impecabile, profesori de top, pregătiți la cel mai înalt nivel, act jurnalistic privit cu maximă seriozitate. Am rămas cu o amintire puternică și foarte vie din acea perioadă. Missouri School of Journalism ar fi trebuit să fie a game changer. Ei bine, n-a fost. Pentru că nu am putut aplica în TVR ce am învățat în școala americană deoarece, pur și simplu, eram privit ca cineva care a venit de pe o altă planetă.

Cât despre stabilirea mea în Statele Unite (vorbesc despre noiembrie 1996) nu a fost posibilă din mai multe motive. Cel mai important și mai puternic a fost că  mama mea se prăpădise recent și rămăseseră în țară bunica și tatăl meu. Dacă și eu aș fi plecat…', a mai spus Mircea Radu pentru fanatik.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton