Cum i-a schimbat Ștefan Bănică percepția lui Andrei Duban despre persoanele publice din România și ce crede despre el: „Până să îl văd, spuneam că în România nu există vedete. Este un...”/ EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Andrei Duban ne-a povestit că muncește de la 6 ani și că, de-a lungul timpului, a prezentat sute de spectacole, nunți și alte evenimente. În ultimul weeekend din iulie, el a prezentat Delta Waves Fest la Tulcea. Într-un interviu pentru viva.ro, el ne-a mărturisit cine i-a schimbat percepția despre persoanele cunoscute din România. Până să îl vadă pe scenă pe Ștefan Bănică, Andrei Duban spunea că în România nu există vedete. Iată ce părere are soțul Grațielei Duban despre partenerul Laviniei Pîrva, dar și cum arată viața lui Andrei Duban după ce a slăbit!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Cum i-a schimbat Ștefan Bănică percepția lui Andrei Duban despre persoanele publice din România și ce crede despre el. Andrei Duban joacă teatru, prezintă spectacole, spune bancuri, dar face și televiziune. Din toamnă va reveni la Prima Comedy, cu proiectul banc Show. Până atunci, își petrece vara pe litoral, la muncă, dar spune că n-a avut demult o vacanță în adevăratul sens al cuvântului. Noi am vorbit recent cu el și ne-a oferit un interviu de colecție în care ne-a spus, printre altele, și ce crede despre Ștefan Bănică.

70586953_3115853655122854_379603855458959360_n70586953_3115853655122854_379603855458959360_n

Citește și: Andrei Duban a împlinit 51 de ani. Cum a petrecut de ziua lui de naștere și cum arată după ce și-a tăiat stomacul: „Port haine măsura M, chiar S de la XXL. Am slăbit cam…' / EXCLUSIV

Citește și: Ce spune soția lui Andrei Duban despre transformarea actorului, după ce a slăbit 30 de kilograme: „Mai are puțin și…'

Citește și: De ce s-a înscris Silviu Biriș la Teologie: „A venit pe baza durerii pe care am simțit-o în urma divorțului de mama copiilor. Am făcut tot ce se poate omenește ca să refac familia și să o întorc din drum' / EXCLUSIV

Citește și: Ramona Olaru, totul despre viața ei amoroasă. A fost înșelată, a suferit din iubire și a ajuns la psiholog din cauza foștilor parteneri: „Au încercat toți să mă dărâme, într-un punct' / EXCLUSIV

Cum i-a schimbat Ștefan Bănică percepția lui Andrei Duban despre persoanele publice din România și ce crede despre el

Andrei Duban are un mare respect pentru Ștefan Bănică. Aflat în Tulcea, cel dintâi ne-a povestit că, până să-l vadă pe partenerul Laviniei Pîrva prestând pe scenă, credea că în România nu există vedete. Îl admiră pentru profesionalismul de care dă dovadă și nu în ultimul rând pentru simțul umorului unic pe care-l are.

Cum e Andrei la Tulcea?

La Tulcea este foarte frumos, așa cum este pe tot litoralul românesc. Și îi sfătuiesc pe toți să își facă vacanțele în România, pentru că iată, și la Tulcea, unde de câțiva ani nu se întâmpla aproape nimic pe faleză, a devenit un punct de atracție turistică extraordinar. După părerea mea, este cea mai frumoasă faleză pe care am putut să o văd, cu puncte de atracție… Nu întâmplător festivalul acesta inedit iată s-a întâmplat și se întâmplă pe o scenă plutitoare; singura scenă plutitoare din România. Sunt multe lucruri inedite aici, la Tulcea.

Ai fost în Deltă?

Sigur că am fost în Deltă. Suntem binecuvântați ca și țară. Era și o glumă pe care o spun din când în când. Sfântul Petru s-a dus la Dumnezeu și i-a spus: 'Doamne, ce ai făcut cu țărișoara aia, ai răsturnat tot sacul de minuni. Le-ai dat lanțul acela superb de munți, Carpați, le-ai dat ieșire la mare, le-ai dat Delta Dunării aceea superbă, toate formele de relief…' Iar Dumnezeu zice: 'Stai liniștit, Sfinte Petre, stai să vezi de conducători le dau!'. Deci, este un loc minunat.

Tulcea ar trebui să reprezinte o destinație de vacanță pentru toți românii, măcar o dată pe an. Așa cum alții știu să își vândă imaginea și să își facă reclame la vacanțele lor din Turcia, din Grecia, așa ar trebui și noi să învățăm să facem asta, să avem grijă de această imagine și să o promovăm de câte ori putem, să promovăm țara noastră și destinațiile acestea turistice. Este un port și un port extrem de important, cel de la Tulcea, nu numai din punct de vedere economic. Să vedem și latura turistică. Se fac excursii aici, în Deltă, pe Dunăre. Sunt multe locuri superbe. Natura trebuie admirată și aici, la Tulcea.

Andrei Duban: „Muncesc de la 6 ani!'

Prezinți acest eveniment Delta Fest. Iată că, pe lângă actorie, ți-ai descoperit și această vocație, de a prezenta evenimente. Câte ai la activ, până acum? Le-ai numărat?

Nu le-am numărat. Nu știu dacă sunt 1000, poate pe acolo. Sunt ani de zile… Muncesc de la 6 ani. Am 51 de ani. Având în vedere evenimentele private – nunți, botezuri – pe care le prezint, dar și evenimentele oficiale, cum este și cel de astăzi, cred că sunt desule. Nu mi-ar plăcea să sune a laudă, 'mamă, câte sute de evenimente am prezentat eu!'.

Mă bucur că este de muncă. Mă bucur când oamenii mă cheamă și a doua oară, și a treia oară, dovadă că au fost impresionați și că nu am păcălit, ca să zic așa, evenimentul, prima dată. Sunt oameni care îmi spun după ce se termină evenimentul: 'Te rog din suflet, la anul deja îți treci în agendă să vii'. Asta este o mare satisfacție, o dovadă de respect pentru cei care apreciază munca mea. Sigur, este o altă formă de exprimare… nu are nicio legătură cu teatrul. Sau are, nici nu știu. Dar eu știu un lucru, că atât la Național, cât și la particular, cât și în evenimente, trebuie să le faci pe toate, bine.

Deci, nu te dai în lături să mergi și la nunți?

Sigur că da. E îmbucurător să știi că unii oameni vor să își înceapă viața, iar în noaptea aceea specială și principală să te aleagă pe tine să le aduci un 'vibe bun', să le aduci zâmbetul pe buze. Și să rămâi în amintirea lor. Pentru că sunt fotografii, filmări… 'Uite, măi, la nunta mea a fost Duban'. Și dacă oamenii se laudă cu lucrul acesta, pe mine nu poate decât să mă bucure. Un semn, așa, ca o recunoaștere a muncii…

Le mai spui un banc, o glumă…

Bineînțeles. În principal, probabil de asta mă și cheamă, că le aduc zâmbetul pe buze.

La ce fel de bancuri mai râd românii? Mai râd românii?

Să știi, da. Eu întotdeauna îmi închei spectacolele cu această zicală, pe care îți mărturisesc că am furat-o de la Toma Caragiu, de la finalul filmului 'Actorul și sălbaticii'. Am modificat-o puțin, să fie puțin mai modernă, dar în care spun așa: 'Oameni buni, râdeți!' Și la fel voi spune și la sfârșitul acestui mini interviu, 'Râdeți. Râdeți de prostie, de ură. Râdeți de răutate, pentru că numai așa vom păcăli sistemul'.

Andrei Duban: „După părerea mea, pentru noi, în România, Ștefan Bănică este o vedetă cu adevărat'

L-ai provocat la bancuri pe Ștefan Bănică, dar s-a abținut. Probabil că ați făcut schimb de bancuri și i-ai spus și tu bancuri, după concertul lui…

Am schimbat, am schimbat… Ștefan este un artist desăvârșit și un generos și am schimbat multe bancuri după concert. Mă bucur că nu a vrut să amestece lucrurile. Concertul e concert, glumele sunt glume. Și nu poți decât să respecți un mare artist cum este el. După părerea mea, pentru noi, în România, Ștefan Bănică este o vedetă cu adevărat. Eu, până să îl văd pe scenă pe Ștefan Bănică și performând la nivelul la care o face, spuneam că în România nu există vedete. Spuneam că sunt doar persoane publice. Și pe mine mă deranjează că mulți mă fac vedetă. Dar, văzându-l pe Ștefan Bănică, mi-am dat seama că în România chiar sunt vedete.

Unde este familia ta?

Familia mea este foarte aproape de mine. Mă voi întoarce în două ore, pentru că sunt în capătul celălalt al litoralului românesc. Noi suntem la Olimp toată vara… Grațiela prezintă la un hotel foarte frumos din Eforie Sud, iar eu prezint la Olimp la un resort, de asemenea, foarte frumos. Și fac asta de 20 de ani, pentru același resort. Dar e foarte frumos că putem împleti utilul cu plăcutul. Să ai și familia lângă tine, ca într-o vacanță activă, seara muncind amândoi, spre bucuria noastră.

Și, totuși, va exista și o vacanță pentru tine, în adevăratul sens al cuvântului?

Vacanță… îmi aduc aminte că aveam când trăia mama și eram copil. Și, de atunci, nu am mai avut vacanță.

Cum se menține în formă Andrei Duban, la 3 ani după ce și-a micșorat stomacul

Te-ai mai cântărit? Câte kilograme mai ai?

Mă cântăresc. Câteodată, uit să mai mănânc și nu mă mai ia cântarul. Au trecut trei ani de la operația de micșorare a stomacului, pe care eu o recunosc și o fac oricând, nu mă ascund. Ăsta este marele secret al slăbitului meu. Se numește…, secretul. Domnul doctor, care între timp mi-a devenit prieten. Este o schimbare majoră. Trăiesc o cu totul și cu totul altă viață. Cu mult mai multă încredere în mine, cu plăcerea de a intra într-un magazin și de a comanda mărimi mici: 'Aveți măsura S sau M?' Ceea ce nu s-a întâmplat zeci de ani cu mine.

Este o bucurie. Și mă mândresc cu faptul că mă mențin. Am foarte mulți prieteni, nu dăm nume, care s-au îngrășat la loc. Uite, eu de trei ani, Slavă, Domnului, mă mențin. Măsura mi-o dă stomacul. Eu nu pot să mănânc mult. Consum puțin și des, e adevărat. Câteodată uit să mănânc și nu fac bine, pentru că îmi scade glicemia și intru într-un tremurat și așa îmi dau seama că mi-e foame. Eu trebuie să mănânc puțin și des. Am în permanență la mine un iaurt, o sana, un covrigel – o gustărică, cum ar veni. Undeva la două-trei ore mi se face foame. Dar nu mă plâng. Toate sunt pe plus.

Ce planuri are Andrei Duban pentru toamna aceasta

Și, din toamnă?

Din toamnă reluăm proiectul 'Banc Show' la Prima Comedy. De luni până joi, de la ora 22:00, în direct, spunem glume și nu numai, promovăm artiștii. La Teatrul Național vom relua activitatea și vom avea premieră cu 'Secretul familiei Posket', la Teatrul particular Avangardia vom relua spectacolul 'Iubito, îți rămân dator' și 'Toc, toc'. Iar la Teatrul dramaturgilor români vom avea o premieră cu piesa 'Plicul' a lui Liviu Rebreanu, în regia lui Dan Tudor, la care de asemenea vă invit. Iar rolul pe care îl interpretez este total diferit decât o fac în celelalte spectacole.

Foto: VIVA; Facebook, Petru Ivu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton