A trecut un an de când ADDA urmează tratamentul pentru boala Lyme, iar cântăreața a revenit cu vești proaspete pentru fanii pe care i-a ținut tot timpul la curent cu evoluția ei. ADDA a dezvăluit ce a vorbit cu medicul ei și a dezvăluit că a primit cu lacrimi în ochi veștile de la acesta. Totodată, cântăreața a detaliat lupta ei cu boala, a povestit prin câte a trecut și cum a fost perioada în care lua 31 de pastile pe zi.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
ADDA se luptă de mai mult timp cu probleme grave de sănătate și abia anul trecut a aflat diagnosticul corect: Lyme. Înainte de asta urmase diverse tratamente și terapii, însă fără succes pentru că medicii la care ajunsese nu îi oferiseră diagnosticul corect. Totul s-a schimbat însă în 2022, când i s-a prescris un tratament corect.
ADDA a dezvăluit cum se simte acum, după un an de tratament pentru Lyme
ADDA a ajuns la urgență, în anul 2021, în urma unei reacții alergice grave și îi apăruse pe piele o urticarie atipică, despre care avea să afle că poartă denumirea de Dermografism. După luni de zile de investigații, medicii i-au pus diagnosticul de intoleranță la Histamină și vedeta a început să urmeze un tratament dificil și un regim alimentar extrem de restrictiv.
În 2022, artista a anunţat că a fost diagnosticată greşit. De atunci, artista a fost tratată pentru Borelioză (Lyme) și Bartonella, două afecțiuni extrem de periculoase, care îi puneau viața în pericol.
„Postez și plâng ca un copil. Am și băut un pic deși e 14:30. Ideea e ca, acum 30 de minute, am vorbit cu medicul meu si mi-a spus ca OFICIAL AM TERMINAT TRATAMENTUL PENTRU LYME! Probabil o sa mai beau un pic mai târziu si o sa plâng iar…. si apoi o sa mai beau si iar o sa plang…’, a scris ADDA pe rețelele de socializare.
ADDA a revenit pe Facebook cu un mesaj în care a oferit detalii despre lupta ei cu Lyme.
„Am facut un calcul, ca eu sunt psihopata uneori. Uneori’. Nu stiu cat de exact este dar, in primele 5 luni de tratament am luat in total 4650 de pastile. 31 pe zi mai exact. Aici intra si cele de protectie hepatica, stomac etc bla bla. Ca m-am captusit bine ca sa reziste organismul. Efectiv, spre final abia le inghiteam. Nu mai intrau. Apoi un an jumatate de injectii, Moldamin. Pentru cei care nu ati facut.. cum sa va explic. E ca si cum, printr-un ac lung si mare se injecteaza masca de par. Cam atat de gros e. Iar durerea e ca si cum ai avea o masea dureroasa de minte in buca.
E ceva absolut ireal. Mergi la priveghiul proprii tale buci in fiecare saptamana. In lunile astea am mai inghitit, la nevoie, una alta. Mai ales dinalea de mosi si babe, pentru artrita sau simptome neurologice. Zic mosi si babe pentru ca se face reclama la tv la acele pastile, dar in reclama apar unii de 70+. Si chiar ajuta, pe cuvantu meu de cercetas. Mai ales cand ma trezeam noaptea si il rugam pe Cata sa ma inveleasca pentru ca nu imi mai puteam misca mainile deloc. Uneori mai fac asta, dar noroc ca trece senzatia repede. I-am dat si cu vin alb uneori. Pentru ca treceam de la agonie la extaz si voiam sa-mi amortesc durerea si frica si nerabdarea si nelinistea. Si incepeam sa dansez singura prin casa. Ma bucur pentru fiecare om cu Lyme care are rezultate si ma intristez de fiecare data cand aud vesti proaste. Si inca il rog pe Dumnezeu sa imi dea putere.
ADDA: „Nu doresc nimanui asa ceva. Lyme-ul este tortura'
Pentru ca doar EL stie ce si cum va fi. Dar oricum va fi imi doresc sa ma ajute. Sa stiu ce sa fac cu binele, daca binele va veni. Dar sa stiu sa duc si greul, daca e nevoie. Si imi dau seama ca anii astia m-au traumatizat. Dar mi-au si deschis ochii. Acum pot sa spun ca VAD! Din Octombrie 2020 nu stiu cum e viata fara medicamente. Cumva, stau in garda, cu armele pregatite sa lupt cu dusmanul invizibil. Pentru ca m-am obisnuit sa fac asta zi de zi. Nu doresc nimanui asa ceva. Lyme-ul este tortura. Sunt curioasa cum voi reactiona daca rezultatele vor fi in favoarea mea.
Adica gandesc pozitiv ca o sa fiu negativa! Sunt curioasa cum e fara bolovanul in spate si grija pe umeri. Fara frica. Sunt curioasa cum e viata fara Lyme. Si in acelasi timp ma intreb, daca cumva voi mai stii cum mai e viata fara Lyme. Sunt profund recunoscatoare vietii ca mi s-a aratat in toate formele. Nu a fost lina deloc. A fost cu atatea lectii care , cu singuranta, nu sunt pentru lumea asta.
Desi am inceput sa le aplic aici. Pentru ca cel mai bun lucru care a putut sa mi se intample a fost sa inteleg ca sunt aici ca sa traiesc pentru sufletul meu. Si daca pot sa fac bine, sa fac. Si daca pot sa iubesc, sa iubesc din toata inima. Si daca pot sa iert, sa iert. Viata e un dar. Credeti-ma pe cuvant. Nu o luati in gluma! Nu o sfidati. Nu o tradati. Nu va tradati sufletul. Pastrati-l curat. Cat de mult puteti. In Februarie ma voi testa si sper sa fiu negativa. Si sper sa nu revina simptomele. Momentan, am ramas cu mici dureri si amorteli si daca sunt foarte obosita sau stresata, cu mici simptome neurologice. Dar e totul sub control. Si ma rog, asa sa ramana. Pupa-mi-as falcile, sincer, ca nu credeam ca-s in stare sa duc la final tratamentul. Sa reinceapa un alt capitol din VIATA!', a mai scris ADDA.
ADDA a cheltuit 15.000 de euro pe analize inutile
ADDA s-a plâns, pe Facebook, că a cheltuit 15.000 de euro pe analize inutile, în ce 6 ani în care a căutat un diagnostic corect.
„Fac postarea asta că să va arăt ce înseamnă Lyme în România. Sau Borrelioza. Cumva diferite dar extrem de asemănătoare. Borrelia and co. Că ea nu vine singură. Vine cu Anaplasma, Bartonella, Babesia, Epstein Barr etc. Am primit poză asta de la o sora de suferință’. La mine toate analizele în valoare de 15.000 de euro stau într-o cutie. Nu le-am întins niciodată să văd câte sunt. E un teanc gros. Prin asta trece un bolnav de borrelia până să primească diagnosticul. Problema e că pierde timp prețios. Timp în care spirochetele se înmulțesc și migrează peste tot, afectând tot corpul. De asta se adaugă mereu câte un simptom.
Așa că dragi infectionisti, reumatologi, cardiologi, neurologi, oftalmologi, alergologi și dermatologi- TESTAȚI PACIENȚII. Dar cu testele alea BUNE. NU ELISA, ELFA și mama lu Ștefan cel Mare. Lyme ul nu e doar de la căpușă. Nu fac Lyme doar cei cu eritem. Eritemul apare la mușcătura, doar în două cazuri. Dacă căpușă colcăia de borrelii sau dacă pacientul avea deja anticorpi. De asta apare la 30% din oameni. Căpușă nu trebuie să fie cât un câine că să fie periculoasă. Majoritatea sunt mici că o aluniță. Nu toate se înfig. Mare grijă, cei care le scoateți. Nu le mai rupeți. Poate achiziționați în spitale croșete sau măcar pensete.
Nu mai băgați acul în picioarele copiilor mușcăți ca să scoateți căpușă. Că aia dacă se rupe, își revarsă tot sucul gastric în victima. Iar dacă salivă ei era light, cu siguranță faceți rahatu praf după ce da tot afară. Antibioticul se da imediat după mușcătura nu după ce apare eritemul, asta dacă apare. Testele se fac la 3 sapt de la ultima doză de antibiotic sau 3 săptămâni de la mușcătura, dacă nu s-a luat antibiotic.
Testați co infecțiile. TBE VIRUS, Anaplasma, babesia, rickettsia, francisella, toxocara, toxoplasmă, bartonella, epstein barr, ureaplasma, mycoplasma, virusurile herpetice. Pentru fiecare există protocol SEPARAT!
Faceți diferența dintre anticorpii specifici mușcăturii și cei de transmitere congenitală. O să aveți mari surprize. Sunt multe de spus…. Multe. Mă rog la Dumnezeu să se schimbe ceva!’, scria ADDA, la un moment dat, pe rețelele de socializare.
Cum a descoperit ADDA că suferă de Lyme
ADDA a povestit fanilor săi cum a aflat că suferă de Lyme și, de-a lungul timpului, i-a ajutat cu sfaturi pe cei care au fost sau sunt în situația ei. Mulți dintre cei care o urmăresc pe rețelele de socializare s-au regăsit în simptomele ei și au știut, astfel, de ce boală suferă.
„Dragii mei, după un an jumătate de chin în care mi s-a pus diagnostic greșit și mi s-a dat tratament și mai greșit, am aflat într-un final adevărul. A fost nevoie să îmi paralizeze anumite parti ale corpului că să fiu diagnosticata cu Borelioza și Bartonella- transmise de căpușe și țânțari, ploșnițe sau daca te musca animale care au asta în sânge. Din păcate, inflamația și neurotoxinele au ajuns la creier, pentru că nu s-a acționat la timp. Așa că urmează o perioada de lupta și de tratament agresiv care durează în total un an și jumătate. (…)
I-am pus numele Gogutz’ la rahatu ce e acum în mine. Și promit să-i dau în cap. Să-l nenorocesc până îi sar fulgii. În timp ce o parte din doctorii specialiști’ ai României vor pune mâna pe carte! Nu voi face scandal din asta. Faptul e consumat. Eu sper doar să nu mai trimită pacienții pe piste greșite și să se trezească la realitate! Poate exemplul meu va ajuta la INFORMARE, PREVENȚIE ȘI TRATARE LA TIMP! Pentru că, DA , aceste doua minunații’ te pot ucide sau te pot nenorocii pe viață!!!
Daca nu sunt depistate la timp. I se poate întâmpla oricui. În fine, după ce o să-l omor pe Gogutz, o să mănânc cea mai mare felie de tort și o să beau un sfert de deget de vodka, având în vedere că n-am băut de atâta timp, o să mă îmbăt ca ăia care cad în santz și au fatza plină de noroi. Mă pregătesc de război! Sunt o fucking Xena! Nu m-am simțit niciodată mai puternica și mai stăpână pe situație. Acum stiu cu cine mă bat’, a scris Adda pe Facebook, în urmă cu un an și jumătate.