Cum și-a educat Mihaela Geoană copiii: "Am fost o mamă foarte caldă, foarte tandră, dar și fermă. Regulile erau reguli"

.

Cum și-a educat Mihaela Geoană copiii. Mihaela și Mircea Geoană sunt doi părinți fericiți și foarte mândri de copiii lor. Aceștia au împreună un fiu, pe nume Alexandru, și o fiică, pe nume Ana-Maria. Deși spune că a fost o mamă apropiată de copiii ei, Mihaela Geoană mărturisește că le-a impus și anumite reguli.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Mihaela și Mircea Geoană sunt unul dintre cele mai longevive cupluri din politica românească, dar și unul dintre cele mai sudate. Copiii lor, Alex și Ana Maria, și-au făcut studiile în străinătate, la universități de prestigiu din America. Fostul ambasador al României la Washington, actual secretar general adjunct al NATO, și soția lui sunt foarte mândri de evoluția copiilor lor, iar devenirea lor profesională și personală se datorează cu siguranță și educației primite.

170356170356

Cum și-a educat Mihaela Geoană copiii

Invitată, recent, la podcastul Te ascult al Ilincăi Vandici, Mihaela Geoană a vorbit cu deschidere despre relația pe care o are cu cei doi copii ei ei și despre educația pe care Alexandru și Ana-Maria au primit-o de la părinții lor. Deși recunoaște că uneori a fost strictă, Mihaela Geoană spune că, în egală măsură a fost apropiată de copii, iar deciziile importante le luau împreună.

Citește și: Fiica lui Mircea Geoană se răsfață în America, printre milionari. Cum s-a afișat Ana cu soțul ei, la un eveniment privat: „Un weekend frumos, celebrând dragostea'

Citește și: Cristina Șișcanu, reacție dură după ce a fost criticată că poartă haine bătrânești: „Așa sunt sătulă de prostul gust, nu mai tolerez… Apreciază doar paietele, genele alea false și acidul hialuronic băgat în buze…'

„Am fost o mamă foarte caldă, foarte tandră, dar și fermă. Regulile erau reguli, respectul e respect, dar nu respectul acela care duce la distanță, ci respectul în ce privește sinceritatea. Aveam o înțelegere cu copiii: eu nu îi mint și ei nu mă mint, orice ar fi. Când s-au făcut mari și-au dat seama că eu nu îi mințeam, dar câteodată omiteam sau îi dădeam un răspuns mai scurt sau doar o parte. Nu i-am mințit, dar nu puteai să le spui chiar tot, mai ales când erau la vârste mici.

Ne respectă copiii, dar suntem foarte apropiați, foarte buni prieteni. Luăm hotărârile împreună. Chiar de mici le insuflăm lucrul acesta, chiar dacă atunci când erau mici le dădeam eu impresia că iau ei decizia sau erau anumite decizii pe care puteam să le luăm împreună. Aveam această tradiție de a ne spune ce a fost bine, ce a fost rău și atunci când erau decizii importante, votam în familie', a mărturisit Mihaela Geoană.

Ce sfat i-a dat Mihaela Geoană fiicei sale, Ana, înainte de căsătorie

Anul trecut, a fost mare motiv de sărbătoare în familia Geoană, căci fata lor s-a măritat cu alesul inimii ei, un american pe nume Garrett Cayton. Într-un interviu exclusiv pentru viva.ro, soția lui Mircea Geoană ne-a dezvăluit ce sfat i-a dat fiicei lor înainte de a face marele pas. Mihaela Geoană ne-a mărturisit că a îndrumat-o pe fata ei, Ana, să păstreze o relație armonioasă cu socrii, iar, în același timp, să-și creeze și propriile sale tradiții alături de Garett, în noua lor familie. Spune Mihaela, la fel au făcut și ea și Mircea Geoană.

„Sfatul pe care i l-am dat fiicei mele înainte de căsătorie a fost acela de a avea o relație armonioasă, bazată pe respect și afecțiune cu socrii, dar și acela de a crea propriile tradiții în noua lor familie. Același lucru l-am făcut și noi, eu și Mircea, încă de când eram tineri căsătoriți, iar atunci când au apărut copiii, am adăugat noi obiceiuri pe care le avem si acum.

Spre exemplu,de fiecare Crăciun, împodobim bradul toți patru, împreună, iar dacă s-a întâmplat ca Ana sau Alex să nu fie acasă, am împodobit tot ‘împreună’, folosind tehnologia, conectându-ne prin Zoom. Iar de Paște, am vopsit ouăle în același fel, fiecare în locul în care se afla. Anul acesta a fost unul deosebit de fericit, Paștele găsindu-ne pe toți împreună, la București.

De asemenea, am sfătuit-o pe Ana să rămână la fel de apropiată cu Alex, fratele ei, chiar dacă acum nu mai locuiesc în aceeași țară’, ne-a declarat Mihaela Geoană, în exclusivitate.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton