Cum și-a pierdut Gheorghe Turda soția și ce spune artistul de un alt mariaj: „Cum au spus, exact așa s-a întâmplat, ei văzuseră mii de cazuri"

 Tudorache Simona
.

Gheorghe Turda nu vrea să se mai căsătorească după ce și-a pierdut marea dragoste. Artistul a fost căsătorit vreme de 37 de ani cu Elisabeta, fostă balerină, care și-a găsit sfârșitul într-un mod crunt. Soția artistului a pierdut în urmă cu 15 ani lupta cu o boală nemiloasă.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Gheorghe Turda susține că afecțiunea fostei sale partenere de viață ar avea legătură cu radiațiile de la Hiroshima. Totul s-a întâmplat în timpul unui turneu în Japonia.

gheorghe-turda-15gheorghe-turda-15

Cum a aflat Gheorghe Turda că soția lui suferă de o boală cumplită

Gheorghe Turda a ajuns la spital cu cea care îi era soție în timpul unui turneu în Japonia. Diagnosticul primit a fost unul crunt. „Totul a început în 1987, în timpul turneului nostru, ca artiști, din Japonia. Ea era pe atunci balerină la Ansamblul Rapsodia, iar eu o însoțeam. După ultimul spectacol, avusesem peste 30 de reprezentații, a fost luată cu Salvarea, i se făcuse rău.

Medicii japonezi i-au spus ce va urma, în urma acestor radiații, care încă mai persistă, la Hiroshima, dar și care vor fi etapele prin care va trece. Și cum au spus, exact așa s-a întâmplat, ei văzuseră mii de cazuri. Ne-am întors în țară cu avionul, apoi a fost sub observația medicilor români.

Diagnosticul a fost crunt, leucemie cronică trombocitară. S-a lupta cu boala, dar nu mai avea mare lucru ce să îi facă medicii, fusese afectată și măduva coloanei. Dacă era în ziua de azi, când medicina a mai evoluat, poate că exista un tratament care să îi salveze viața', spune Gheorghe Turda pentru Playtech.ro.

Citește și: Alex Dobrescu dezvăluie când au început problemele în relația cu Cristina Cioran: „Ea a devenit exigentă. A intervenit copilul pe primul loc'

Citește și: Simona Halep, un nou control anti-doping înainte de antrenamente. Cât de des e testată acum: „N-am crezut niciodată că va fi ușor, dar un pic cam prea greu…”

Citește și: Oana Roman nu reușește să scape de numele de familie al fostului ei soț, Marius Elisei, în mediul online: „Mă chinui de doi ani. E deja o obsesie, nu știu ce să mai fac'

Citește și: A murit Florin Brătescu, prezentator TVR și primul director general al televiziunii Antena 1: „Cu 30 minute înainte mi s-a pus un text în brațe, m-au dus la machiaj și am intrat pe post, nimeni nu știa cine sunt”

Ce face Gheorghe Turda în amintirea soției sale

Artistul merge la mormântul celei care i-a fost soție ca să se reculeagă. „Ea este înmormântată la cimitirul din Câmpina, orașul unde avem casă. Merg adesea să îi pun flori și să îi aprind lumânări', mai spune Gheorghe Turda.

O parte din lucrurile ei le-a dat de pomană, dar pe unele le păstrează ca amintire, așa cum face și grădina casei lor, pe care o îngrijește temeinic. „Am dat câteva lucruri de pomană, pe cele mai scumpe, blănurile și paltoanele, le-am dăruit în familie, iar unele le-am păstrat eu ca amintire. Întrega grădină din curtea casei noastre a fost pusă de ea, acum o îngrijesc eu sau rog pe cineva, când nu sunt, ca să îi păstrez grădina frumoasă, așa cum îi plăcea', precizează solistul.

Gheorghe Turda nu mai are în plan o căsătorie

Chiar dacă a mai avut relații după ce și-a pierdut soția, Gheorghe Turda nu vrea să se recăsătorească. „Acum sunt singur, am niște doamne prietene de suflet, dar, atât. Nu am o iubită. Am avut, după decesul soției, două relații, care nu s-au sfârșit prea bine. Prea geloase, pentru genul meu, mă verificau în telefon, ca să vadă cine m-a sunat, mi-au stricat prieteniile vechi. Soția mea nu era așa.

În inima mea nu mai este loc pentru o altă mare dragoste și nu va mai fi o altă doamnă Turda, nu vreau să mă recăsătoresc', adaugă Gheorghe Turda.

Foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton