Cum vrea Adda să ajute bolnavii de Lyme, după ce a suferit îngrozitor de pe urma acestei afecțiuni: "Diagnosticarea la timp poate face diferența"

 Oana Pantazi
.

Ultimii doi ani au fost infernali pentru Adda, artista fiind diagnosticată mult prea târziu cu boala Lyme, care i-a creat mari probleme de sănătate. Din păcate, această afecțiune este greu de depistat, iar în cazul artistei simptomele au fost ignorate de medici, iar deznodământul a fost unul teribil. Acum, Adda vrea să ajute bolnavii de Lyme prin intermediul unei campanii de informare.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Pentru Adda, ultimii ani au fost înfiorători, artista trecând prin iad până a aflat că suferă de boala Lyme. Mai mult, simptomele ei nu au condus spre diagnostic sau au fost ignorate de unii medici, și nu o dată i s-a spus că totul este în mintea ei, atunci când ea se simțea rău. Ulterior însă, Adda a împărtășit cu urmăritorii ei calvarul prin care a trecut și, mai mult, și-a documentat boala cu fotografii și mărturii tulburătoare, confesiunile sale fiindu-le de ajutor și altor persoane care s-au confruntat cu această afecțiune teribilă.

adda-1adda-1

Adda sare în ajutorul celor care suferă de boala Lyme

Deși a trecut prin momente crunte, Adda nu a capitulat. În urmă cu doi ani, Adda făcea analize peste analize și consulta medici din mai multe specializări, în încercarea de a afla cauzele reacțiilor sale alergice de la nivelul pielii. Inițial a fost diagnosticată cu dermografism și chiar trimisă la psiholog pe motiv că își imaginează anumite simptome.

Citește și: Adda recunoaște că e germofobă. Cum îi afectează relația cu fiul ei: „Îl cert să nu pună mâna pe ceva'

Citește și: Cum arată casa în care s-a mutat Adda: „E o schimbare destul de mare’

Citește și:De la ce porneau discuțiile între Adela Popescu și Radu Vâlcan, în trecut: ‘Eram frumoși în poze și necăjiți pe interior. Aveam deseori conflicte’

Citește și: Crina Matei, la plimbare cu Charlotte, fetița ei adoptată. La 52 de ani, actriței îi priește rolul de mamă: „E o provocare minunată'

Cu greu a găsit o echipă de medici care i-au pus diagnosticul corect. De fapt, Adda are Lyme și Bartonella, două afecțiuni foarte periculoase, care încă îi dau mari bătăi de cap. În tot acest timp, cântăreața a urmat un tratament care se pare că a dat roade. Acum, Adda vrea să îi ajute pe cei care, la fel ca ea, suferă de boala Lyme și care poate încă nu au primit diagnosticul corect. De altfel, Adda a scris și o carte autobiografică unde, printre altele, povestește și despre această experiență copleșitoare.

'Mai greu decât să accepți diagnosticul este să accepți că agravarea stării tale de sănătate este din cauza erorilor medicale. În prezent, știu de cel puțin 80 de oameni care au aflat adevărul, în ultimul an, iar acum se tratează corect. Îmi doresc din inima să reușesc să fac o campanie de informare, susținută de cadre medicale. Nu am intrat cu bocancii, deși eram îndreptățită să o fac. Eu cred cu tărie că blândețea, respectul și interesul pentru oamenii aflați în suferință, pot schimbă multe lucruri în bine. Diagnosticarea la timp poate face diferența. Informarea poate prevenii viitoare cazuri. Testarea și stabilirea unui tratament corect, pot salva vieți! Multă dragoste!', a scris Adda, pe pagina sa de Facebook, unde un alt pacient diagnosticat cu Lyme i-a mulțumit pentru ajutor.

Artista a luat boala Lyme de la mama ei

Deși se spune că boala Lyme poate fi transmisă de căpușe și de țânțari, se pare că Adda a contractat această afecțiune de la mama ei care, deși este infectată cu virusul, nu a dezvoltat niciodată simptome, în schimb i-a transmis fiicei sale boala.

„S-a întâmplat cel mai probabil congenital. S-a transmis de la mama. În momentul în care m-a înțepat țânțarul cu Bartonella, probabil s-a activat și Borelia, pentru că eu pe asta o am pozitivă.

E foarte important să mâncăm sănătos’, a dezvăluit Adda în emisiunea lui Cătălin Măruță.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton