Unul dintre cele mai puternice laxative naturale, datorită efectului detoxifiant, ceaiul de crușin se dovedește incredibil de eficient în curele de slăbire. Pentru o cutie care nu costă cu mult peste 3 lei, ai numeroase beneficii, inclusiv de ordin estetic. Pe cât de eficient este, însă, pe atât de periculos se poate dovedi ceaiul de crușin dacă nu îl consumi cu măsură.
Lupta cu kilogramele este pentru multe femei o călătorie fără sfârșit, presărată cu tot soiul de experimente care mai de care mai dăunătoare.
În ultima vreme, însă, se conturează un nou trend în materie de cure de slăbire. Ceaiul de crușin devine din ce în ce mai popular, în mare măsură pe bună dreptate, după cum dovedesc experiențele personale ale celor ce au apelat la această metodă pentru a scăpa de kilogramele în plus.
Ceaiul de crușin este recomandat împotriva constipației, întrucât activează procesul de digestie, calmează totodată durerile abdominale, contribuie la hidratarea organismului. Datorită proprietăților laxative, unul dintre efectele miraculoase ale acestui ceai este că stimulează metabolismul și estompează senzația de foame, oprind astfel tendințele de îngrășare.
Ceaiul de crușin ajută la slăbit, dar poate fi și periculos
În ciuda efectelor remarcabile în curele de slăbire, oricât de mare ar fi tentația de a începe să-l folosești chiar acum, este recomandat, totuși, să consulți un medic sau un nutriționist înainte de începe să consumi ceaiul de crușin. Dozajul are o importanță crucială în cazul crușinului, întrucât consumul pe termen lung poate avea efecte secundare dezastruoase pentru organism, precum amețeli, oboseală, tulburări ale somnului și irascibilitate.
Ca în orice alt aspect al vieții, moderație este cheia. În mod normal, ceaiul de crușin trebuie utilizat doar în cure și nu pe termen lung, caz în care poate avea efecte remarcabile. Conform prospectului, tratamentul cu ceai de crușin se efectuează pe perioade de 14 zile, cu pauze de minim 10 zile între cure.
Foto: Dacia Plant, Hepta