Damian Drăghici a ținut de șase ori Postul Paștelui și oferă câteva sfaturi credincioșilor: "Ultima săptămâna va fi post negru" / Cum arată programul lui de mese

 Dumba Gabriela
.

Damian Drăghici ține postul Paștelui, iar în Săptămâna mare urmează să țină din nou post negru. Artistul a ținut de multe ori post negru și a vorbit de câte ori a avut ocazia despre beneficiile lui. Cei care îl urmăresc în online au sesizat schimbările de ordin fizic prin care a trecut artistul, însăp Damian Drăghici susține că nu este vorba doar despre impactul asupra corpului, ci și de beneficii spirituale și sufletești.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Damian Drăghici le-a dezvăluit fanilor că, deși energia sa este mai scăzută, din cauza lipsei de hrană, atunci când ține post negru, se simte foarte bine și sănătatea este perfectă. Mai mult, i-a asigurat pe aceștia că nu ține post numai pentru dietă – este deja foarte slab -, ci din considerente ce țin de latura spirituală.

channels4_profile-1channels4_profile-1

Damian Drăghici, sfaturi legate de Postul Paștelui și beneficiile postului negru

Damian Drăghici, îndrăgitul și cunoscutul artist, a povestit despre perioada postului, în cadrul emisiunii realizată de Cătălin Măruță și a explicat cum reușește acesta să ducă la bun sfârșit cele 40 de zile din  cel mai mare post peste ani.

Este a șasea oară când Damian Drăghici ține post negru, iar analizele lui ies perfect de fiecare dată. În prima săptămâna acesta  ține post negru, ca mai apoi să se abțină de la carne, lapte și ouă, iar ultima săptămână, de asemenea, ține post negru. 

„Am ținut acum, în timpul Postului Mare, de pe 14 pe 21, primele 7 zile post negru, apoi post, iar ultima săptămâna va fi post negru. Primele 3 zile fără nimic, apă sau mâncare. O săptămână până joia viitoare, apoi ultimele 3 zile fructe și legume, ca să pot să mănânc de Paște.

Asta este a 6-a oară. Inițial, când te duci și faci analizele, pentru cei care vor să facă singuri, trebuie să iasă colesterolul puțin mai sus, asta pentru că organismul își folosește propria grăsime și după două săptămâni se reglează.

În prima săptămână nuci, apoi mâncare de humus, lucruri vegane. Totul e foarte bine. Am 54, undeva la 36 de ani (nr. În analize). Ca spirit și ca minte am undeva la 15 ani', a spus Damian Drăghici.

Citește și: Când a decis Damian Drăghici să-și schimbe viața: „Fiecare perioadă m-a învățat ceva, inclusiv cea cu băutura, cu drogurile, cu nebuniile…’

Citește și: Ce mănâncă Damian Drăghici după ce a ținut post negru doar cu apă, timp de 7 zile: „Mi-e foame, sunt foarte bine, sunt în forță’

Ce spune Damian Drăghici despre postul negru

Nu este prima dată când artistul ține post negru, astfel că acesta a vorbit, în cadrul unei alte emisiuni, despre beneficiile acestuia asupra organismului său.

În primul rând, am slăbit. Este adevărat că pierzi și masă musculară. Beneficiile sunt așa: slăbești, ai stare incredibilă și energia este incredibilă, după 36 de ore începe autofagia. Eu nu sunt un specialist în posturi, dar am ținut, mi-a fost benefic.

Începe autofagia, corpul își mănâncă celulele bolnave. În afară de asta, energia foarte bună, mi s-a curățat tenul. Îmi este foarte bine din punct de vedere energetic. Scaune nu ai în timpul postului. Ai nevoie de una sau două, sau mai multe clisme, ca să nu te doară capul pentru că toxinele merg la cap și te doare capul.', a mai spus Damian Drăghici.

Ce mănâncă Damian Drăghici după perioada de post negru

Damian Drăghici își ține fanii la curent, de fiecare dată, cu evoluția postului negru, dar și cu perioada de după, când reia alimentația normală. Artistul de 53 de ani a dezvăluit ce mănâncă, zi de zi, după postul negru cu apă și susține că se simte foarte bine, contrar impresiei generale că postul negru te lasă fără energie.

Timp de 7 zile, Damian Drăghici a băut doar apă și după perioada de post negru le-a dezvăluit celor care îl urmăresc ce anume mănâncă. Astfel, Damian Drăghici a început, în prima zi, cu un suc natural de grapefruit și unul de portocale. A urmat apoi prima masă solidă pentru el, formată din spanac și mămăligă. În zilele următoare el a mâncat chiar și un pilaf cu legume. Până de Crăciun, Damian Drăghici ține post, așa că nu va mânca nici carne, nici ouă, lapte. Pe Instagram, el le-a povestit totul fanilor săi despre regimul său alimentar.

„În ziua opt spargem postul, este o zi în care am băut jumătate de suc de grapefruit și jumătate de suc de portocale. Mă simt bine, am energie. (…) Asta e modalitatea prin care încep enzimele stomacului să își revină, dar și sistemul digestiv.

Mâine am așa: compot de mere cu stafide și după amiază mâncărică de spanac cu mămăligă. Să nu puneți multe lucruri în ea, nici sare foarte multă, doar foarte puțin usturoi. Și miercuri, ziua trei după post, dimineața o să îmi facă Cristina (n.r. iubita lui) un orez fier cu legume, și după amiază am voie o salată sau o supă cremă de legume. Și cam asta e finalul postului, a explicat Damian Drăghici pe Instagram.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton