Dan Ciotoi îl acuză pe Dan Bursuc că a vrut să scoată trupa Generic de pe piață: „Dacă voiam să difuzăm piesele la un post de televiziune nu puteam, pentru că era Bursuc"

 Tudorache Simona
.

Dan Ciotoi susține că datorită lui Dan Bursuc formația lui, Generic, a stat opt ani pe bară, timp în care nu s-a auzit nici la radio, dar nici la televiziune. Dan Ciotoi mai spune că Bursuc a acaparat piața cu manele și astfel s-a încercat eliminarea lor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Au trecut prin multe momente complicate, dar în 2008 muzica cântată de Generic a explodat. Au scos un CD cu piese vechi și au avut succesul asigurat, ca în vremurile de odinioară. Au început să fie tot mai ceruți și la fel se întâmplă și astăzi, când concertele curg.

dan-ciotoi-12dan-ciotoi-12

Dan Cotoi îl acuză pe Dan Bursuc că a vrut să distrugă Generic

Dan Ciotoi crede că Dan Bursuc și Costi Ioniță au jucat un rol crucial în schimbările care au apărut pe piața muzicală în urmă cu câțiva ani.

„La început a venit Costi Ioniță cu idei, cu manele noi. Toți lăutarii de frunte cu voci bune s-au ridicat. Apoi, casa de producție AMA Sound a preluat o emisiune la PRO TV, numită Chef de Chef. Era săptămânală. Aici s-au afirmat toți. Dacă nu erai acolo, nu existai. În 2000, când a apărut această emisiune, a apărut și AMA Sound cu Bursuc. De atunci a început impresariatul lui cu trupe. Toți aveau loc, în afară de noi. Pentru că AMA Sound a vrut să ne elimine de pe piață. Care era problema? Legea drepturilor de autor a venit în jurul anului 1996, iar odată aplicată, casele de producție erau obligate să plătească drepturi. Noi scoteam cam un album pe an și două compilații. Ce se întâmpla? Când scoteam un album, acesta se vindea foarte bine, așa cum se întâmplă și acum cu abonații, oamenii abia așteptau următorul album', spune fondatorul Generic, în podcastul lui Damian Drăghici.

De ce a ajuns Generic să stea pe bară

Dan Ciotoi își amintește de perioada grea pe care au traversat-o. Artistul are convingerea că mai multe persoane i-au ținut departe ca să nu strice piața.

„Era o competiție. Noi ne-am înființat propria casă de producție și vindeam drepturile de autor prin coperți. Noi comandam la tipografie coperți, iar cei care vindeau muzica atașau caseta la copertă. Tot din 2000 a apărut și CD-ul, iar noi nu am mai făcut față. AMA era distribuitorul principal, iar din 1999 nu au mai vrut să ia materiale de la noi. S-au înțeles mai mulți între ei să nu ne mai cumpere materialele, pentru că le stricam piața. Unul singur a încălcat regula. El a cumpărat material de la mine și s-a descurcat singur. Vindea foarte bine. AMA, care nu voia să ia de la noi, cumpăra de la el, dar la suprapreț. Dacă lua direct de la noi, lua la un preț mic. Vindeam materialul foarte ieftin. Când noi vindeam un album cu 300.000 de exemplare, pe piață se vindeau 1 milion sau 2 milioane, dar multe erau doar copii', mai spune Dan Ciotoi.

Citește și: Ce le-au urat oamenii proaspăt căsătoriților Elena și Ianis Hagi la ieșirea din biserică: 'Trăiască regele…'. Ce invitați de seamă au avut la biserică / EXCLUSIV

Citește și: Radu Vâlcan, detalii de culise despre noul sezon Insula iubirii. Ce spune despre concurenți: „Am văzut deja primele episoade și sunt șocat. Ca un mic spoiler, vă pot spune că…' / EXCLUSIV

Citește și: Cum și-a cerut Maria Dragomiroiu soțul în căsătorie, în urmă cu 38 de ani, în timpul unui turneu: 'Când am văzut-o cu verighetele, i-am zis să se ducă la mama și la tata să mă ceară…'/ EXCLUSIV

Citește și: Cât costă cazarea la cele cinci apartamente ale lui Jorge, de la mare: „Proiectul a costat peste 500.000 de euro. Este primul an când începem să câștigăm din această investiție'. A avut un mare eșec în afaceri, în trecut / EXCLUSIV

Citește și: Iulia Vântur și Salman Khan au petrecut separat la nunta celui mai bogat indian și nu s-au afișat împreună. Imagini neașteptate, de la grandiosul eveniment

Când și-a revenit trupa Generic

În 2008, lucrurile s-au schimbat. Un CD cu piese vechi lansat de o publicație le-a netezit ascensiunea. Au început să fie chemați din nou de televiziuni și muzica lor să fie tot mai ascultată.

„În 2008, o publicație ne-a cerut să facem un CD și le-am oferit o selecție de piese vechi, fără bani. Ne-am gândit că nu mai are rost să cerem bani. Atunci, acel album din 2008, cu piese vechi, a făcut explozie. A trebuit să reedităm, se vindea mult mai bine decât în trecut. Toate televiziunile ne-au chemat și ne-am revenit. 8 ani am stat pe tușă. Eram interziși. De exemplu, dacă voiam să difuzăm piesele la un post de televiziune nu puteam, pentru că era Bursuc. Odată am plătit 5000 de euro pentru orele de vârf, dar ni le-au dat noaptea, când nu se uita nimeni. Ulterior, Bahmu mi-a luat un interviu și mi-a zis că Bursuc era mână în mână cu directoarea, pe care ulterior a dat-o afară', mai spune Dan Ciotoi, fondatorul Generic.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton