„Mai bine mori tu decât actorul din tine”. Dan Condurache, declarații neașteptate despre sacrificiile vieții de artist

 Dumba Gabriela
.

Dan Condurache, declarații neașteptate despre sacrificiile vieții de artist . La 71 de ani, Dan Condurache a ajuns la concluzia că, pentru un actor care se respectă, nu există nimic mai important decât scena. Dan Condurache a făcut afirmații surprinzătoare legate de actorie și spunea, acum ceva timp, că un actor trebuie să joace până în ultima clipă, indiferent de context și situații. Iată care sunt convingerile lui Dan Condurache vizavi de actorie!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Dan Condurache, declarații neașteptate despre sacrificiile vieții de artist. Dan Condurache declara, acum ceva timp, că nu a avut niciodată un plan B atunci când a mers să dea examen de admitere la UNATC (Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale”). Încă de mic pasionat de tot ceea ce înseamnă piesele de teatru, pe care obișnuia să le asculte la radiofonul din casa bunicilor și a știut tot timpul că asta vrea să facă în viață.

3.-dan-condurache3.-dan-condurache

Dan Condurache, declarații neașteptate despre sacrificiile vieții de artist

Dan Condurache spune, într-un interviu pentru Digi 24, că actorul trebuie să joace până în ultima clipă și că un actor rămâne actor și când merge cu tramvaiul.

„Cred că trebuie să rămâi foarte, foarte, foarte îndrăgostit. Apoi ajungi la iubire, iubirea se transformă în respect, ca într-o căsnicie de durată. E un lucru foarte greu să rămâi îndrăgostit, până la limita imposibilului chiar.

 Adică mai bine mori tu decât actorul din tine. Ceea ce e extrem de dur şi de greu de întreţinut. Să simţi de fiecare dată când urci pe scenă acelaşi gol în stomac e un lucru interesant ca experienţă umană.'

Actorul crede că un actor nu se poate îmbolnăvi decât în ziua liberă. „Teatrul trebuie slujit, în orice situaţie. Nu ai voie să te îmbolnăveşti, decât în ziua liberă, şi nici atunci. Părinţii trebuie să-şi aleagă ziua când să moară, pentru că fără prezenţa ta totală aici nu se poate nimic.'

Într-un alt interviu, actorul vorbea de faptul că și-a gestionat greșit rolul propriei vieți.

 „Rolul propriei vieţi l-am gestionat precar. Disperat şi deznădăjduit (cum sunt şi acum), mi-am agresat familia, prietenii şi vina era numai a mea. E adevărat că am fost educaţi la şcoala românească de teatru, unde se cerea 24 de ore din 24 să te preocupe „profesia'. Nu ştiu şi nu cred că se poate altfel', a spus pentru Adevarul.ro.

Citește și: Ce tarif percep Irina Loghin și Marina Voica pentru a cânta la un eveniment: „Ambele fac spectacole. Merită totți banii’

Citește și: De ce nu se căsătoresc Florin Zamfirescu și Daciana Toma: „Mi-e rușine, domle. Mă duc acum să mă fac ginere?’. Care e secretul relației lor / EXCLUSIV

Citește și: Ce dietă ține Antonia, la 34 de ani: „Nu înseamnă că nu mănânc și dulciuri sau junk food, dar mult mai rar’. Cum o afectează bullying-ul din mediul online / EXCLUSIV

Dan Condurache nu se uită niciodată la filmele în care a jucat

Dan Condurache spune că lasă totul în trecut.

„Nu mă uit niciodată la filmele în care am jucat. O ma­re actriţă, Marlene Dietrich, spunea că „e indecent să te uiţi la tine'. Nu mă mai uit nici la duble, cred orbeşte în complicitatea cu regizorul, dusă până la nivelul pericolului', a spus actorul.

„Nimeni, niciodată, nu te poate obliga să joci prost. Dacă joci prost, este numai vina ta. Meseria e meserie, indiferent dacă o faci pe scena teatrului sau pe micul ecran. S-au schimbat vremurile, s-au mai schimbat și oamenii, deci și gustul acestora, sensibilitatea lor. Teatrul a devenit serios, iar mie mi se pare că poveștile au fost uitate, nu mai sunt luate în seamă.

Dar fără poveşti nu se poate trăi, nu se poate visa. Eu, totuși, continui să cred că spectatorii au încă abilitatea să simtă atunci când e vorba de un lucru care merită a fi luat în seamă. Comedia este mai complicată decât își imaginează oamenii.
De public trebuie să te apropii cu delicatețe ca să-l câștigi de partea ta. Actorul ar trebui să lucreze de dimineața până seara.

Meseria lui este una continuă, 24 de ore din 24. El înmagazinează replici, gesturi, atitudini, fizionomii, situații… Nu are voie să se odihnească nicio secundă', a spus actorul.

Ce altă meserie ar fi ales Dan Condurache

Dacă nu trecea de admiterea la UNATC, Dan Condurache spune că nu avea un plan B, întrucât era mult prea tânăr.

N-am avut niciun alt plan, că „așa e tinerețea, radicală. Îmi place să-mi slujesc odraslele dorite și crescute mai mult de soția mea, de aceea să nu se mai agite „bărbații, copiii aparțin mai mult mamelor. Între timp, am devenit un foarte conștiincios spălător de vase, profesie cât se poate de onestă, cred eu.„, ne declara Dan Condurache, în urmă cu ceva timp.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton