Dan Diaconescu a pierdut procesul cu cele 24 de televiziuni şi publicaţii, pe care le-a acuzat de "linșaj mediatic". Ce sumă are de achitat

 Radulescu Ruxandra
.

Dan Diaconescu a pierdut procesul cu cele 24 de televiziuni şi publicaţii, pe care le-a acuzat de „linșaj mediatic”. Fostul patron OTV a pierdut, în primă instanță, procesul în care a dat în judecată 24 de televiziuni și publicații, după ce instituțiile de presă au publicat informații din dosarul în care este acuzat de acte sexuale cu minore. Decizia nu este definitivă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Fostul patron OTV, Dan Diaconescu, a fost trimis în judecată, în luna august a anului trecut, pentru acte sexuale cu minore şi folosirea prostituţiei infantile în formă continuată. După ce a fost arestat preventiv, acesta a fost eliberat și plasat sub control judiciar. La rândul său, Dan Diaconescu a dat în judecată 24 de televiziuni și publicații pentru „linșaj mediatic„, după ce instituțiile de presă au scos la iveală detalii din dosar. Judecătoria Sectorului 1 a respins cererea lui Dan Diaconescu ca materialele publicate în mass-media despre dosarul acestuia să fie eliminate.

dan-diaconescu-fanedan-diaconescu-fane

Dan Diaconescu a pierdut procesul cu cele 24 de televiziuni şi publicaţii, pe care le-a acuzat de „linșaj mediatic”

În mai 2023, Dan Diaconescu a inițiat acțiunea în instanță împotriva posturilor TV și publicațiilor, care au prezentat informații din dosarul în care este acuzat de acte sexuale cu minore şi folosirea prostituţiei infantile în formă continuată. Judecătoria Sectorului 1 a respins, ca neîntemeiată, solicitarea lui Dan Diaconescu şi l-a obligat să plătească respectivelor publicaţii cheltuieli de judecată de aproximativ 40.000 lei, notează știrile PRO TV.

Citește și: Primele declarații ale tinerei care susține că a fost bătută de Florin Salam într-o cameră de hotel: „Mergi la un om care pare ok și vezi un monstru”/ Unde se află artistul în prezent

Citește și: Suma infimă pentru care Irinel Columbeanu și-a vândut Rolls Royce-ul, cumpărat cu 600.000 de euro: „Am avut nevoie de bani și…'

Citește și: Eliza, fiica Adrianei Iliescu, a împlinit 19 ani! Ce se știe despre părinții biologici ai fetiței născute de „cea mai bătrână mamă din lume”

Citește și: Andreea Bănică a recunoscut de ce folosește filtrele de înfrumusețare pe Instagram: „Nu duceam gunoiul nemachiată. Știam că sunt paparazzi peste tot. Aveam problema asta…’

Dan Diaconescu a reclamat că entitățile mass-media ar fi prezentat informații confidențiale din dosarul în care este acuzat penal.

„Reclamantul a devenit subiectul unei virulente campanii de presă, victimă a unui adevărat linşaj mediatic', a scris Dan Diaconescu în cererea de chemare în judecată.
Prin campania de presă negativă exercitată de părţi, nu numai că s-a atentat la imaginea, numele, reputaţia şi activitatea profesională a reclamantului, fiind defăimat şi denigrat, aducându-se grave prejudicii de imagine, prin încălcarea prezumţiei de nevinovăţie, dar au fost diseminate/divulgate în spaţiul public date şi informaţii cu caracter nepublic/confidenţial din dosarul penal nr.1865/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa', a mai susținut fostul patron al OTV.

Dan Diaconescu, trimis în judecată pentru act sexual cu un minor și folosire a prostituţiei infantile

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a anunțat miercuri că fostul patron de televiziune Dan Diaconescu a fost trimis în judecată, la 31 iulie 2023, în dosarul în care este acuzat că a abuzat sexual două minore de 15 ani.

„În concret, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:

În jurul datei de 19.11.2020 și în jurul datei de 22.11.2020, D. C.-D. a întreținut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimțite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta avea la acel moment vârsta de 15 ani și 4 luni, contra sumei de 300 de lei, în timp ce se aflau în camera unui hotel situat în municipiul București.

În jurul datei de 20.09.2020 și în jurul datei de 22.09.2020, inculpatul D. C.-D. a întreținut raporturi sexuale şi acte sexuale orale consimțite cu persoana vătămată T. A., cunoscând că aceasta este minoră şi că practică prostituţia, contra sumei de 800 de lei (400 lei la data de 20.09.2020 și 400 lei la data de 22.09.2020), în timp ce se aflau în camera unui hotel, situat în stațiunea Olimp din judeţul Constanța.

Cum sunt pedepsite faptele de care e acuzat Diaconescu

Infracţiunile au fost săvârşite în lunile septembrie – noiembrie 2020 şi în septembrie 2021, pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti.

La întâlnirile din 2020, cele două victime aveau doar 15 ani, iar anchetatorii spun că din probe a reieşit că Diaconescu ştia ce vârstă au adolescentele. 

Procurorii mai precizează că infracţiunea de act sexual cu un minor, așa cum ar fi fost ea săvârșită de către Dan Diaconescu, e pedepsită cu închisoarea de la 3 la 10 ani, iar folosirea prostituţiei infantile – cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. 

Atunci când ar fi comis faptele, fostul patron OTV se afla în termenul de supraveghere al liberării condiţionate, iar dacă va fi găsit vinovat, din cauza stării de recidivă postexecutorie, limitele pedepselor se vor majora cu jumătate, potrivit libertatea.ro.

FOTO: Facebook Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton