Dan Negru, dezvăluiri despre bunicul său, care a luptat pe frontul de la Stalingrad: „Rușii, ca și nemții, au fost nemiloși”

 Miniosu Alexandra
.

Dan Negru rememorează trăirile bunicului său de pe frontul de la Stalingrad, odată cu războiul ruso-ucrainean. Prezentantorul TV este în continuare zguduit de amintirile rudei sale dragi, care s-a luptat pe frontul de Est. Cel din urmă i-a povestit vedetei că pe atunci rușii erau foarte nemiloși și că, la acea vreme, se deschisese „poarta Iadului'. Iată dezvăluirile cutremurătoare ale oumului de televiziune!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

În contextul războiului ruso-ucrainean, Dan Negru rememorează trăirile cutremurătoare ale bunicului său. Cel din urmă a fost erou pe frontul de la Stalingrad și, ulterior, deportat în Bărăgan, pe vremea ocupației rusești. Prezentatorul TV este și acum marcat de cele auzite de bunicul lui, în urmă cu mai mulți ani, și spune că atunci se deschisese „poarta Iadului'.

dan-negru-bunic-razboi-1dan-negru-bunic-razboi-1

Unul dintre românii care luptat în bătălia care a decis soarta celui de-al Doilea Război Mondial a fost și bunicul lui Dan Negru. Vedeta îi spunea „Moș Pali'. Ruda realizatorului TV s-a întors traumatizat în România ocupată de sovietici, potrivit mărturisirilor pe care i le-a făcut prezentatorului în urmă cu mai mulți ani.

Citește și: Ce cadou a primit Dan Negru de la soția lui, de ziua de naștere:„Abia așteaptă să…'

Citește și: Ce cadou a primit Dan Negru de la Antena 1, de ziua lui.Și-a dat demisia, dar nu a fost uitat

Citește și: Drama mamei care a trecut pe jos granița din Ucraina în România:„Nu mi-am luat nimic în afară de documente și copil'

Citește și: Mesajul emoționant transmis de un soldat ucrainean familiei:”Mami, tati, vă iubesc”

Dan Negru rememorează trăirile bunicului său de pe frontul de la Stalingrad, odată cu războiul ruso-ucrainean

În timpul războiului anti-sovietic, la Stalingrad, Volgogradul de astăzi, a avut loc un adevărat măcel. Acolo, au luptat, în total, peste 2.700.000 de oameni, printre care și bunicul lui Dan Negru. Față de mulți alții, „Moș Pali', așa cum îi spune vedeta, a fost norocos, pentru că a putut să se întoarcă în România și să repatrieze efectele personale ale celui mai bun amic.

Războiul ruso-ucrainean i-a amintit lui Dan Negru de tragedia care a avut loc la Stalingrad, pe vremea străbunilor veterani. La luptă a participat atunci și bunicul vedetei. Bărbatul a avut viață lungă și a trăit până la 92 de ani, deși a trecut prin experiențe marcante.

„Eu îi spuneam ‘Moș Pali. În Banat, așa li se zice bunicilor, ‘moș. A trăit 92 de ani, pentru că Dumnezeu i-a dat viață.

(…) La Stalingrad, rușii, ca și nemții, au fost nemiloși. Bunicul meu a tot povestit… Pe prietenul său cel mai bun îl chema tot Pavel, dar acesta nu s-a mai întors acasă. Moș Pali al meu a repatriat lucrurile (n.r efectele personale, în limbaj militar) acestuia, pe care i le-a dat mamei lui Pavel', a povestit Dan Negru pentru fanatik.ro.

„La Stalingrad s-a deschis poarta Iadului!'

Regretatul bunic al lui Dan Negru i-a povestit că la acea vreme, la Stalingrad, se deschisese „poarta Iadului'. În total, atunci au murit aproximativ 150.000 de ostași pe câmpul de luptă.

„La Stalingrad s-a deschis poarta Iadului! A fost cel mai mare masacru și dezastru militar din istoria Armatei Române. Au pierit pe front în jur de 150.000 de ostași (n.r după unele surse, în jur de 120.000, iar alții au fost luați prizonieri), adică, metaforic vorbind, a murit un oraș mare', a adăugat vedeta de la Kanal D.

„Pe front s-au petrecut drame cu nemiluita'

Potrivit spuselor lui Dan Negru, bunicul lui a fost deportat de comuniști în Bărăgan la întoarcerea din Stalingrad. După ce a venit de pe câmpul de luptă, acesta a mers la mama lui Pavel, bunul său prieten care, din păcate, a murit în masacru.

„Bunicul meu mi-a povestit amintiri de pe frontul anti-sovietic, dar el a fost mai mult marcat de întoarcerea acasă. La revenirea de la Stalingrad a fost deportat de comuniști în Bărăgan. De fapt, el se întorcea într-o țară intrată sub ocupație rusă. Iar rușii s-au răzbunat pe noi! Dar, ca să fim preciși, hai să le spunem ‘sovietici.

Moșul meu era originar din Banloc, o comună aflată la 30 – 40 de kilometri de Timișoara, pentru că familia mea este bănățeană de peste 100 de ani. Când s-a întors de pe front, a mers la mama lui Pavel. Țin minte că mi-a povestit că printre obiectele personale ale camaradului lui se găsea un brici pentru bărbierit. Nenorocirea a fost că mama lui Pavel nu știa că fiul ei nu mai este. A aflat de la bunicul meu. Acolo, pe front, s-au petrecut drame cu nemiluita…', a mai Dan Negru.

„La Stalingrad a fost o ruletă rusească'

Totodată, bunicul lui Dan Negru i-a spus și despre foametea cu care se confruntau oamenii în acea perioadă. „Moș Pali' și alți soldați români plecaseră atunci încrezători la război, însă s-au întors „dărâmați'.

„Moș Pali mi-a povestit amănunte legate de foametea din acele zile de bătălie și despre întoarcerea acasă, care a fost groaznică. Când plecaseră la război, toți soldații români erau încrezători, iar când s-au întors, au venit dărâmați. La Stalingrad a fost o ruletă rusească. Bunicul meu a plecat la luptă însoțit de prietenul său, iar la întoarcere a venit singur', a mai transmis el.

După Revoluție, cei care au luptat pe frontul de Est au fost onorați de autoritățile post-comuniste. În ciuda medaliilor și a pensiei de veteran, „rănile' lui „Moș Pali' au rămas mereu deschise în sufletul lui.

„Săracu bunicul meu a primit pensie de veteran de război și medalii, așa cum s-a întâmplat cu majoritatea foștilor luptători în războiul anti-sovietic. Altceva mi se pare, însă, fascinant la bunicul meu și la bunicii noștri, cei care au luptat în Al Doilea Război Mondial. Moșul meu a avut o viață îngrozitoare: războiul, înfrângerea, întoarcerea acasă și confiscarea tuturor averilor de către comuniști', a precizat el.

Dan Negru: „Comunismul mi-a distrus întreaga familie'

Printre altele, Dan Negru a spus că lui, personal, comunismul i-ar fi distrus întreaga familie. Spune el, părinților și bunicilor lui le-ar fi fost confiscate averile. Tot ei ar fi fost deportați în Bărăgan. Cât despre „Moș Pali', prezentatorul a precizat că cel mai bun psiholog al lui în acele vremuri tulburi a fost credința în Cel de Sus.

„Mie, personal, comunismul mi-a distrus întreaga familie. Port un dispreț major față de tot ceea ce înseamnă comunism, Securitate și turnători. Părinții și bunicii din ambele părți ale familiei au fost deportați în Bărăgan, după ce li se confiscaseră averile. Interesant este că toți au avut viață lungă. Bunicul meu care a luptat pe front a murit la vârsta de 92 de ani…

Acei oameni au trăit pe pielea lor ororile războiului. În zilele noastre, cunosc persoane care merg la psiholog de patru ori pe săptămână, iar eu nu o spun depreciativ. Dar mulți se duc acolo pentru că sunt stresați în trafic ori pentru alte mărunțișuri. Bunicul meu nu avea această noțiune. Nu cred că există vreo dramă mai puternică decât implicarea într-un război. Dar Moșul meu avea cel mai bun psiholog, și anume credința în Dumnezeu!

El credea că deasupra lui este Dumnezeu, îngerul său păzitor care îl ocrotește. Acum, într-o societate în care, totuși, trăim cele mai bune vremuri posibile, oamenii capătă traume psihice din pricina unor mărunțișuri. Abia acum, războiul ne amintește că nu e foarte ușor, și viața ne mai scutură un pic', a mai subliniat realizatorul TV.

Ce spune prezentatorul despre situația din Ucraina, de acum

În ceea ce privește războiul ruso-ucrainean, Dan Negru nu crede că va căpăta valențele unui Stalingrad și spune că va trece și el, la fel cum au trecut toate.

„Privind, însă, conflictul din zilele noastre, care probabil că nu va căpăta valențele unui Stalingrad, pot spune că războiul are o singură parte bună, și anume sfârșitul său. Până la urmă, o să treacă și asta', a mai afirmat Dan Negru.

În încheierea interviului, Dan Negru a făcut o afirmație și la adresa televiziunilor care transmit din Ucraina:

„Toate televiziunile transmit din Ucraina, dar toate fac playback. La ora la care vorbim, niciun canal TV nu are corespondenți în teatrul de operațiuni. Probabil, în orele următoare își vor trimite oamenii, dar respectivele televiziuni comentaseră de ceva vreme posibilitatea unei invazii rusești. Păi, acele posturi nu s-au pregătit, nu și-au făcut iarna, car, și vara, sanie?', a conchis el, pentru sursa citată.

Tot sursa menționată anterior mai informează că prezentatorul Cristian Sabbagh a promis că va merge pe frontul din Ucraina.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton