Dana Războiu a renunțat la televiziune după o perioadă de 17 ani și a făcut o schimbare totală în ceea ce privește cariera sa. Nu îi este dor de televiziune, ba chiar se străduiește să scape de urmările pe care le-a lăsat în starea sa de sănătate. Dana Războiu susține că oamenii care lucrează în televiziune se expun la o mare cantitate de mercur și mulți foști colegi din TVR au făcut boli grave din cauza asta.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Dana Războiu are doi băieți adolescenți din fostele sale căsnicii. Vedeta a fost căsătorită cu fostul ministru al Sănătății, Ovidiu Brânzan, de care a divorțat în urma unui incident de violență domestică. După 12 ani de căsnicie, Dana Războiu a divorțat de cel de-al doilea soț, omul de afaceri Bogdan Enoiu, cu care are un fiu, pe Marc. Copiii au fost cei care i-au dat ideea proiectului de care se ocupă acum, după ce a renunțat definitiv la televiziune.
Dana Războiu susține că mercurul din televiziune a afectat-o
Dana Războiu s-a reprofilat de ceva timp, după ce a renunțat la televiziune, dar încă mai luptă să scape de urmările pe care cei 17 ani petrecuți în platouri TV.
„Face foarte bine. Trăiește cu mai puțin stres decât era în televiziune, sincer, și cu mai puțin mercur! Trebuie să zic de subiectul „Mercurul în corpurile noastre', pentru că mi-am propus să îl promovez, după ce termin cu Campionatul Național de Robotică.
Și cred că e foarte mult mercur în televiziune. Mulți colegi, din TVR, care au făcut boli grave, nici nu vreau să le rostesc. Și boli metabolice sau de imunitate. E foarte mult mercur în aparatură și, mai ales, în fostele becuri.
Sunt neoane, în care e mercur. Dacă e funcțional, nu e o problemă, dar dacă se sparge și rămâne, acolo, nu e înlocuit, atunci devine o mare problemă’, a declarat Dana Războiu pentru Click.
Dana Războiu spune că în corpul ei s-a găsit mercur, în urmă cu ceva timp, iar acum face tratamente pentru a-l elimina.
„Am descoperit că am foarte mult mercur în corp. Și fac, acum, ceva ce se numește terapie de chelare. Chelare ușoară fac eu, cu niște pastiluțe.
3 zile pe săptămână, cu 4 zile pauză. În afară de asta, mercurul ne împiedică foarte mult viețile. Ne duce spre boli. Pe măsură ce scot mercurul, fac din ce în ce mai bine și sunt din ce în ce mai sănătoasă. Mai plină de energie și de viață’, a mai spus Dana Războiu.
Citește și: Cum arată Dana Războiu în costum de baie, la 45 de ani:„Am zece kilograme în plus
Citește și: O tragedie l-a împiedicat pe Americanu din La Bloc să avanseze în Armată. Ce l-a șocat pe Emil Mitrache
Cu ce se ocupă Dana Războiu, după ce a divorțat și a renunțat la televiziune definitiv
Mamă a doi copii, din două căsnicii diferite, Dana Războiu a reușit să imbine rolul de mamă cu cel de antreprenoare și a lansat cel mai mare proiect de robotică din țară.
„Asociația non-profit „Nație prin Educație’ este un deschizător de drumuri în domeniul roboticii în România – începând cu anul 2016, noi am adus în țară „FIRST Tech Challenge’, în cadrul celui mai mare program educațional de robotică pentru liceeni din România.
Asociația a oferit pe parcursul acestor ani suport, mijloace și resurse financiare pentru echipele de robotică din România. Prin eforturile noastre, astăzi peste 3000 de liceeni și 400 de mentori, din 73 de orașe din România construiesc un robot de competiție de la zero, prin mijloace educaționale inovatoare', spunea Dana Războiu pentru protv.ro.
Întrebată cum a ajuns să se implice într-un astfel de domeniu, Dana Războiu spune că fiul ei, Victor, i-a dat ideea.
„Totul a pornit de la Victor, băiatul meu cel mare, care de mic era era foarte pasionat să meșterească, și îi căutam un loc în care să-l pot duce să-şi folosească toate abilităţile tehnice. Am găsit un profesor care făcea robotică într-un garaj din Voluntari și după ce l-am dus o dată acolo, nu a mai vrut să plece. Ne-am petrecut multe weekend-uri acolo. Era o echipă de copii care făceau roboţi şi mergeau la concursuri prin lume.
Am ajuns mai apoi să sponsorizăm echipa aceea, pentru că nu toți părinţii aveau bani pentru biletele de avion spre Coreea de Sud, Rusia etc. După aceea m-am gândit că dacă am reuşi să strângem bani de la companii mari am putea să formăm mai multe echipe în toată țara.
Pentru că probabil, aşa cum copilul meu iubeşte robotica, sunt mulţi copii în ţară care ar face roboţi, dar nu au resursele financiare necesare și nu se ocupă nimeni de ei. Aşa am ajuns să-i contactez pe americanii care au dezvoltat acest program de robotică pentru copii și am discutat dacă am putea organiza şi în România un astfel de concurs„, a mai spus Dana Războiu.