Dana Săvuică a fost un manechin de succes imediat după Revoluție și este în continuare una dintre cele mai frumoase femei din România. Dar cine crede că în anii când urca pe podium ținea diete drastice și se lupta cu multe restricții alimentare, greșește. La 20 de ani, Dana Săvuică mânca multe prăjeli, fast-food și bea numai sucuri carbogazoase, iar acest stil de viață a trimis-o la spital într-o zi.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!
Dana Săvuică avea 29 de ani când și-a arătat corpul, în toată splendoarea lui, în primul număr de pe piața din România al celebrei reviste dedicate bărbaților, Playboy. Are norocul unor gene bune, care i-au permis întotdeauna să aibă un corp de invidiat, chiar dacă nu a ținut „diete de manechin'.
Dana Săvuică a ajuns la spital din cauza fast-food-ului, când era manechin
Dana Săvuică a vorbit despre cele mai mari greșeli pe care le-a făcut în dieta ei și care i-au afectat sănătatea. Culmea, în perioada în care era manechin, la 20 de ani, Dana Săvuică mânca fast-food și se hidrata numai cu sucuri carbogazoase.
„Eu când aveam 20 de ani stăteam mult la soare, îmi plăcea să am un bronz brun-roșcat. Beam în loc de apă băuturi non-alcoolice gazoase. Sucul acela negru care într-o zi m-a făcut să leșin pe stradă. M-am trezit dintr-odată cu perfuzii în braț.
Medicul m-a întrebat: Ce ai mâncat? Ce ai băut? I-am spus ce am mâncat, și s-a mirat că mi s-a făcut rău pentru că mâncasem bine și sănătos. Apoi, i-am spus că am băut doi litri pe zi de suc. Mi-a spus că asta mi-a făcut rău, să încerc să renunț, să ies din dependența asta’, a spus Dana Săvuică pentru cancan.ro.
Dana Săvuică își amintește că oriunde mergea avea sticla de suc după ea, iar de apă nici nu se atingea „Aveam o sticlă de doi litri care era cu mine peste tot, era „prietena’ mea. Făceam asta mereu. Am reușit să ies treptat din dependența asta. Nu merge să te lași dintr-odată, ci treptat’, a mai dezvăluit ea.
Citește și: Cum arată Dana Săvuică nemachiată, la 52 de ani.A fost fotografiată de paparazzi, la terasă
Dana Săvuică mânca numai fast-food în anii de modelling
Dana Săvuică şi-a petrecut copilăria (de la 4 la 13 ani) în Asia, alături de părinţii ei, diplomaţi de carieră. A locuit în Sri Lanka şi Indonezia şi a fost obişnuită să mănânce mult orez şi preparate condimentate. A revenit în ţară şi adolescenţa a trăit-o cu bunica de la Târgovişte.
În 1990, imediat după Revoluţie, Dana Săvuică a împlinit 20 de ani şi a intrat în lumea modei. Dacă vă imaginaţi că trăia numai cu salate şi că ţinea tot felul de diete, aşa cum „îi stă bine’ unui manechin, vă înşelaţi. Dana era la extrema opusă.
„Atunci apăreau primele şaormerii, puteam găsi pe piaţă ciocolată, băuturi carbogazoase. Aşadar, exact asta mâncam. În alergătura printre prezentări de modă, facultate, viaţă agitată, nu aveam timp să iau mese regulate, sănătoase, ci mâncam pe apucate, de la fast-food. Meniul meu era compus din cheeseburgeri, cartori prăjiţi, maioneză şi tot felul de combinaţii de genul acesta. Plus că descoperisem cola, într-o perioadă devenisem dependentă de această băutură cu care înlocuisem apa şi beam cam doi litri pe zi.
Dădusem la un moment dat într-o dependenţă de ciocolată cu alune şi stafide, şi ea nou apărută pe piaţă la acea vreme. Dar alergam mult şi aveam arderi rapide. Teoretic, multe manechine ţin diete şi se înfometează, din păcate. Se cer acum modele foarte slabe, fără sâni, fără fund, ca un umeraş. Dar noi eram atunci o mână de manechine cu forme’, povestea Dana Săvuică acum ceva timp.
Dana a observat că, după 30 de ani, pune mai uşor pe ea un kilogram. Astfel, a început să aibă mesele mai regulate, a redus pâinea, a renunţat la dulciuri şi la băuturi carbogazoase.
„În România începeau să apară restaurantele bune, cu meniu variat. Pe mine m-au atras cele italieneşti şi aşa am căpătat eu dependenţă de pizza şi de paste. Mâncam mult risotto cu fructe de mare, cu ciuperci sau cu trufe. Apoi am descoperit mâncarea spaniolă, îmi plăcea mult paella. Între 30 şi 40 de ani am început să-mi cultiv gustul pentru mâncarea din restaurante’, povestea Dana Săvuică.
Dana Săvuică și-a schimbat complet dieta după ce a împlinit 40 de ani
După ce a împlinit 40 de ani, Dana Săvuică a observat că metabolismul şi-a încetinit motoarele şi, odată cu asta, mici schimbări se făceau simţite pe cântar.
„Am început să am probleme cu greutatea. Parcă absolut orice firimitură îmi aducea kilograme în plus. A trebuit să mă adaptez. Acum nu mă mai vedeţi mâncând pâine, paste, orez sau cartofi, ci mai degrabă peşte, fructe de mare cu salate variate. Cantitativ e mai puţin, calitativ mai bun. Îmi plac mâncărurile mai rafinate, mai sănătoase.
La prânz câteodată îmi comand un platou cu brânzeturi franţuzeşti şi struguri. Am prins gustul vinului roşu bun, am acasă o colecţie de vinuri şi îmi place să beau un pahar seara, la o cină frumos decorată cu lumânări. Îmi place mai mult starea pe care mi-o dă mâncarea, nu doar nevoia de a mânca, în sine’, adaugă ea, potrivit Click!
Nici acum nu se înfometează, nu ţine diete, dar nici nu face excese. „Gust din toate, nu mă abţin, atât timp cât nu exagerez. Eu nu mă înfometez, vreau să mă bucur de viaţă şi să mă simt bine. Trebuie doar să mă adaptez schimbărilor naturale prin care trece corpul meu’, mai spune Dana Săvuică.