Daniel Iordăchioaie, amintiri cu regretatul Dan Spătaru: „Era fascinant! Un lucru am învățat și mi-a rămas. Îl practic de fiecare dată când…”/ EXCLUSIV

.

Daniel Iordăchioaie a cântat în spectacolul comemorativ Dan Spătaru, organizat de Fundația Mirabela Dauer, la 20 de ani de la moartea regretatului artist. Totodată, Daniel Iordăchioaie a rememorat câteva amintiri pe care le are cu marele artist, din spectacolele în care mergeau împreună. A învățat multe lucruri de la el, dar unul i-a rămas întipărit foarte bine îl minte și obișnuiește să-l practice.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE SEPTEMBRIE GRATIS, AICI

Daniel Iordăchioaie a participat, recent, la spectacolul comemorativ Dan Spătaru, organizat de Fundația Mirabela Dauer. În cadrul evenimentului, acesta a interpretat una din piesele lui Dan Spătaru și a dezvăluit și ce a învățat de la regretatul artist. Iată despre ce este vorba!

20241008_19513420241008_195134

Citește și: Cine este Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie. Actrița a divorțat acum 11 ani de artist, e mamă a doi copii și are origini afgane

Citește și: Cum se înțelege Nouria Nouri cu Daniel Iordăchioaie, la 9 ani de la divorț: „Nu ne urăm nimic, cu fostul soț…'. Între timp, amândoi și-au refăcut viața

Citește și: Anna Lesko, despre greutățile de la începutul carierei. S-a mutat în România când era adolescentă, fără să știe limba: „Nu am avut niciodată o viață ușoară. Munceam pe rupte, deși am avut foarte multe decepții. Am fost mințită…' / EXCLUSIV

Citește și: Care e starea de sănătate a Monicăi Pop, la peste 10 ani de când a fost diagnosticată cu cancer: „Nu sunt un exemplu pozitiv, pentru că nu m-am dus când trebuia'. Cum a ajuns director de spital / EXCLUSIV

Daniel Iordăchioaie, amintiri cu regretatul Dan Spătaru

Daniel Iordăchioaie s-a numărat printre artiștii care au cântat în spectacolul comemorativ Dan Spătaru, organizat de Fundația Mirabela Dauer, la Casa de Cultură din Chiajna. Artistul a dezvăluit și ce a învățat de la Dan Spătaru.

'Pa Dan Spătaru l-am cunoscut personal, ca mulți colegi de aici din sală. Și atunci când auziți despre Dan Spătaru că era fascinant, chiar era! Nici nu trebuia să spună foarte multe lucruri, nu vorbea foarte mult și, de fiecare dată când vorbea, avea un zâmbet ștrengăresc. Mi-aduc cu foarte foarte multă plăcere aminte de spectacolele pe care le-am făcut împreună cu Dani.

Un lucru am învățat și mi-a rămas. Multe mi-au rămas, dar ăsta îl practic de fiecare dată când trebuie. Se așeza în cabină și își lustruia pantofii, de fiecare dată înainte de a intra pe scenă. Asta înseamnă dragoste și dedicare. Vă rog, aplauze pentru Dan Spătaru', a spusDaniel Iordăchioaie, înainte a interpreta o piesă din repertoriul regretatului Dan Spătaru.

Daniel Iordăchioaie: 'Poate ar fi mai bine să construim concerte omagiale'

'Acum șase ani, domnul comandant m-a invitat la un concert comemorativ Dumitru Lupu. Și atunci mi-a venit o idee. Că poate ar fi mai bine să construim concerte omagiale, decât doar cele comemorative. Ca artiștii noștri să se simtă atunci cât trăiesc, cât de mult îi iubim.', a mai declarat Daniel Iordăchioaie.

'Anul acesta, alături de producătorul TV Iuliana Marciuc, am reușit să strângem în juru acestei idei toate instituțiile naționale de cultură: Ministerul Culturii, Opera Națională, TVR, Uniunea Compozitorilor… Și am început în această toamnă, pe 9 septembrie, seria galelor de excelență artiști de platină. Pe 9 septembrie l-am omagiat pe minunatul nostru tenor Florin Georgescu. Mi s-a părut oportun… Pe 2 decembrie vă invit pe toți oficial la gala unde o să o omagiem de doamna Rodica Mandache', a mai spus Daniel Iordăchioaie.

Ce obiecte a donat văduva lui Dan Spătaru Teatrului de Revistă Constantin Tănase

Teatrul Tănase a fost, recent, gazda a două evenimente importante – expoziția cu vestimentațiile mai multor regretați artiști care au cântat aici și deschiderea sălii de balet ce a primit numele lui Cornel Patrichi. Cu prilejul primului eveniment de la Tănase, văduva lui Dan Spătaru, Sidonia Spătaru, a făcut donații. Ea a dăruit un costum de scenă de-al soțului ei Teatrului de Revistă.

Astfel, un sacou deschis la culoare ce a aparținut regretatului Dan Spătaru și o cravată cu dungi albastre și gri pot fi admirate în colecția de aur a Teatrului de Revistă. Aici a evoluat pe timpul vieții regretatul Dan Spătaru. Anul acesta, s-au împlinit 20 de ani de la moartea acestuia.

‘Soția domnului Dan Spătaru a donat teatrului un costum de scenă’, ne-a spus Valentina Fătu.

Foto: Facebook, VIVA.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton