Daniela Silivaș împlinește 52 de ani. Ce regrete are marea gimnastă care a luat 7 note de 10 la Jocurile Olimpice: "Am pierdut timp. Prețul succesului este intotdeauna mare, nu numai în sport"

 Dumba Gabriela
.

Daniela Silivaș împlinește 52 de ani și, după multe trofee și premii în campionate mondiale, simte că cei trei copii ai săi sunt medaliile ei preferate. Marea campioană mondială a fost desemnată cea mai bună gimnastă din lume în 1988, după ce a cucerit trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul din acel an, primind 7 note de 10.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Daniela Silivaș a început gimnastica la 5 ani pentru că își dorea să fie mare campioană, ca Nadia Comăneci, ca toate fetițele din vremea aceea. Și a fost! Acum, două elemente tehnice din Codul de punctaj al Federației Internaționale de Gimnastică îi poartă numele: saltul Silivaș (salt grupat dublu înapoi cu intoarcere de 720°) – la sol – și urcarea Silivaș (din stând transversal, săritură pe ceafă cu întoarcere de 360° pe umeri) – la bârnă.

370288482_10229600637936163_8669298756890810289_n370288482_10229600637936163_8669298756890810289_n

Daniela Silivaș împlinește 52 de ani. Ce mai face marea campioană mondială, stabilită în America

În 1991, Daniela s-a stabilit în Atlanta (SUA), unde a început sa lucreze ca antrenoare, iar în 2003 s-a căsătorit cu managerul sportiv Scott Harper, cu care are trei copii: doi băieți – Jadan (19 ani) şi Rylan (14 ani), şi o fată, Ava (18 ani).

Realizarea cea mai mare a mea sunt cei trei copii. Ei sunt medaliile mele preferate„, spune Daniela Silivaș într-un interviu pentru fanatik.ro.

Întrebată despre regretele pe care le are, după o viață dedicată sportului, Daniela Silivaș regretă timpul dedicat familiei sale, pe care l-a pierdut.

La 15 ani am fost un copil cu multă energie și visam numai gimnastică. Acum, la 52 de ani, energia a mai scăzut puțin și visurile mele s-au schimbat. Acum visez la vacanțele împreună cu familia, în special la cele de la Deva. Au fost multe de câștigat în acest timp. De pierdut… eu cred ca, fiind departe de casă, am pierdut timp împreună cu familia.

A fost vorba de mii de ore petrecute în sala de gimnastică, multă muncă, perseverență, disciplină. Când am urcat pe podium, la concursurile mai mici sau campionate Mondiale, a simțit bucuria și mândria de a fii cea mai bună gimnastă din acel concurs. Toată munca și sacrificiile pe care le-a făcut împreună cu echipa au meritat.

Prețul succesului este intotdeauna mare, nu numai în sport. Da, am avut o altfel de copilărie, joaca noastră a fost în sala de gimnastică. După 12 ani de gimnastică de performanță pot spune ca retragerea a fost puțin dificilă, dar fără regrete”, spune Daniela Silivaș acum.

Citește și: Ibrahim Ibru, mesaj pentru fiica lui, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit, în plin proces de divorț: „O voi învăța să nu-și abandoneze copiii și să nu rănească…’/ A fost în vizită la fetele lui Pepe

Citește și: Claudia Pavel a îngropat securea războiului cu tatăl copilului ei: „S-a mutat și el la Miami, să fie lângă noi, și suntem foarte fericiți' / Artista s-a mutat definitiv în America

Daniela Silivaș a atins perfecțiunea la Jocurile Olimpice de la Seul, cu 7 note de 10

Daniela Silivaș a fost desemnată cea mai bună gimnastă din lume în 1988, după ce a cucerit trei medalii de aur, două de argint și una de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul din acel an. A primit atunci 7 note de 10, uimind tot Mapamondul și aducând aminte de Nadia.

La numai 13 ani, a luat aur la bârnă la Mondialul de la Montreal, dar în pașaport fusesei trecută ca având 15 ani. „Practica de a schimba vârsta era destul de des în anii ‘70-‘80 în toate țările. Pe noi nu ne-au întrebat niciodată, doar ni s-a comunicat ca suntem cu câțiva ani mai mari”, spune marea campioană.

Olimpiada a fost visul meu de mică. Am muncit 10 ani, zi de zi, în sala de gimnastică, pentru a ajunge acolo. A fost un concurs foarte greu. Mai bine spus, patru zile de concurs foarte grele), dar satisfacția și mândria de a concura la cel mai înalt nivel pentru România a fost de nedescris. Fericirea de a fi pe podium împreună cu colegele mele a fost unică.

Mi-aș fi dorit să fie pe podium și antrenorii noștri… Nu prea știu ce a scris presa internațională, dar știu că am fost desemnată cea mai bună gimnastă a anului 1988! În urma fiecărui element, au fost zile, luni și chiar ani de muncă. Mai ales la elementul Silivaș de la sol, care și acum, după 33 de ani, este foarte dificil de executat„, spunea Daniela Silivaș într-un interviu mai vechi pentru sport.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton