David Popovici a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer: "Am ales să donez o medalie de suflet, pentru ca speranța să meargă mai departe"

 Oana Pantazi
.

David Popovici, cel mai titrat înotător român al tuturor timpurilor, a făcut recent un gest extrem de emoționant – sportivul a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer. Medalia urmează să fie transformată în fundițe aurii ce vor fi oferite copiilor care se luptă cu cu această boală teribilă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Sportivul momentului în natația românească și unul dintre cei mai titrați înotători, David Popovici, a donat medalia de aur pe care a câștigat-o la Campionatele Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer. Acest demers vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer, lansat de MedLife, în cadrul căruia David Popovici s-a alăturat în calitate de Ambasador al Speranței.

David Popovici a donat medalia câștigată la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin, acesta fiind primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. 

cine-este-si-cu-ce-se-ocupa-mama-lui-david-popovici-intro-copycine-este-si-cu-ce-se-ocupa-mama-lui-david-popovici-intro-copy

David Popovici, gest emoționant – a donat medalia de aur de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer

David Popovici a transformat, astfel, „aurul' excelenței în simbol al speranței în lupta copiilor împotriva cancerului. Drumul către victorie, donarea și topirea medaliei, dar și argumentele care au stat în spatele acestui gest deosebit sunt istorisite chiar de către unul dintre cei mai buni înotători ai Planetei.

Citește și: David Popovici, mărturisire sinceră despre momentul în care s-a îndoit de capacitățile sale: „Mi-am dat seama că…'

Citește și: Cine este și cu ce se ocupă mama lui David Popovici. A urmat cursuri de ofițer de control doping

Citește și: Câți bani câștigă David Popovici, multiplu campion european și mondial la natație, din înot:„Nu ştiu dacă mă credeţi, dar e adevărat”

„Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății. Copiii diagnosticați cu cancer au nevoie de susținerea noastră. Talentele pe care le au, ambițiile lor pentru viitor, dar mai ales temeritatea de care sunt nevoiți să dea dovadă în lupta cu această boală fac din ei niște oameni extraordinari.

Pentru a fi cât mai mulți cei care ajută acești copii, vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da un share programului #SperantaNuMoareDeCancer, astfel încât să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie. Credeți-mă, fiecare dintre voi contează, fiecare share contează, fiecare copil contează, iar un gest normal din partea voastră poate însemna o șansă mare de supraviețuire pentru acești copii', a declarat David Popovici.

Medalia donată a fost topită și urmează să ia forma a peste 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Acestea vor fi oferite copiilor care înving cancerul, David dorind ca fiecare copil să câștige această bătălie pe viitor.

David Popovici sprijină oamenii aflați în nevoie

Nu este pentru prima oară când multiplul campion se implică în acțiuni umanitarea sau caritabile. Anul trecut, sportivul și-a donat casca și ochelarii cu care a câștigat cele două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta. Obiectele urmau să fie valorificate în cadrul unei acţiuni caritabile dedicate Florentinei Filipovic, fostă vicecampioană mondială la canotaj la juniori. Fosta sportivă era foarte bolnavă și nu avea nici măcar o casă în care să locuiască împreună cu cei trei copii.

Dacă pot ajuta, nu stau niciodată pe gânduri. Iar dacă echipamentul cu care am concurat la Mondiale poate aduce bucurie, siguranţă şi puţîn bine, îl donez cu toată inima.

Pentru a fi cât mai mulţi cei care ajută un fost sportiv de performanţă aflat într-o situaţie de viaţă dificilă, vă invit pe voi, cei care mă susţineţi şi spuneţi că îmi sunteţi aproape, că în aceste 2 zile să faceţi o donaţie de minim 25 de lei pentru căsuţa Florentinei„, a fost mesajul transmis de David Popovici pagină personală de Instagram.

Cu trei zile înainte de finalul licitației, 1419 oameni donaseră 117.865 de lei din cei 197.000 de lei la care fusese setată campania.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton