David Popovici, campion naţional, după ce a câștigat medalia de aur la 100 de metri liber: "Nu mă gândesc la medalii, ne pregătim pentru..."

 Radulescu Ruxandra
.

David Popovici, campion naţional, după ce a câștigat medalia de aur la 100 de metri liber. David Popovici este din nou campion național, a câștigat joi, medalia de aur la Campionatul Naţional în bazin de 25 de metri de la Otopeni, după victoria din finala de la 100 de metri liber.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

David Popovici, campion mondial și european în 2022 la 100 metri și 200 metri liber, are în palmares o nouă medalie de aur. David Popovici va mai concura și în probele de 200 metri liber vineri, 100 metri mixt sâmbătă şi 50 metri liber duminică. La finalul cursei de 100 de metri liber, ce i-a adus un nou titlu de campion național, David Popovici a mărturisit că nu este interesat de medalii, ci de evoluția sa ca sportiv. Acesta a vorbit și despre statutul de student la Facultatea de Psihologie, dar și despre micul dar oferit de către un înotător din Africa de Sud.

e4fbd54f-9cc7-4d47-875a-059501047be5e4fbd54f-9cc7-4d47-875a-059501047be5

David Popovici, campion naţional, după ce a câștigat medalia de aur la 100 de metri liber

La finalul cursei de 100 de metri liber, ce i-a adus un nou titlu de campion național, David Popovici a declarat că se pregătește intens pentru Campionatele Europene și că muncește constant pentru a evolua. Campionul la natație, în vârstă de 19 ani, a mărturisit că și-ar dori să aibă mai mult timp pentru Facultatea de psihologie, unde este student în primul an. Un detaliu inedit, este faptul că David a purtat la cursa din cadrul Campionatului Național o cască primită cadou de la un prieten de-ai săi, înotător din Africa de Sud.

Citește și: Monica Tatoiu, declarații acide: „Refuz să mai fiu ipocrită. Dacă ai celulită și ai pulpele mari de ce îți pui fustă mini?” Ce spune despre desfrâu

Citește și:Lidia Buble s-a fotografiat fără sutien. Reacția fanilor când au văzut ce tatuaje ascunde artista pe corp: „Ești…’

Citește și:Nepoata lui Mircea Sandu, divorț la indigo după cel al nașilor Anamaria Prodan-Laurențiu Reghecampf: „E șocant când afli că nu ești singura femeie din viața soțului'

„Un start decent, e prima zi în Campionatul Național, urmează încă trei zile de competiție și mă bucur că sunt aici și am șansa să mă încălzesc în competiție pentru Europenele în bazin scurt, care se vor ține tot aici. Sunt foarte mulțumit de timpul meu, e în grafic, de abia aștept să văd cât de rapid pot perfecționa cumva cursa pentru Europenele în scurt, care contează cel mai mult pentru mine.

Și dacă mă apropii și o să îl bat acel record tot rămân record mondial la juniori, sunt senior, cresc, dar sper să îmi îmbunătățesc timpul, ăsta e targetul fiecărui sportiv până la urmă, să își depășească timpii personali sau ăsta ar trebui să fie targetul. Nu mă gândesc la medalii, mă gândesc să pun în practică ce am lucrat la antrenament. Sunt curios cum performez în condiții de antrenament mai grele pentru că e o perioadă mai încărcată, nu e vârful meu de formă și pur și simplu experimentăm, în ideea în care ne pregătim cât de bine putem pentru Europene.

Mi-ar fi plăcut să merg mai des la facultate decât am apucat să merg, am fost, încerc să îmi împart timpul între studii, mă bucur că studiez ceva care mă și pasionează, anume psihologia, încerc să împart timpul între studii și înot, momentan merge, dar nu e ușor. Îmi place foarte mult culoarea căștii, am primit-o de la un prieten de-al meu, înotător din Africa de Sud. Nu am de gând să concurez pentru Africa de Sud, dacă asta era următoarea întrebare, dar e o cască foarte frumoasă și la Naționale îmi permit să înot cu orice cască îmi doresc sau ochelari sau slip.

În schimb, când e un concurs cu adevărat important, îmi pun casca cu numele meu, bineînțeles. M-am retras din Polonia pentru că am făcut o sosire eronată și pentru o zi și jumătate nu am putut să înot cum mi-aș fi dorit, dar m-am recuperat complet. Asta datorită echipei mele, noi prioritizăm orice accidentare, orice mică accidentare cum a fost asta și acum sunt super bine', a declarat David Popovici la final.

David Popovici se pregătește pentru Campionatele Europene

Cu un timp de 46,76 secunde, David Popovici a terminat înaintea lui Patrick Sebastian Dinu, care a încheiat cursa cu 47,22 secunde, iar pe 3 a fost Andrei Ungur (48.06). Înotătorul legitimat la CS Dinamo va mai concura și în probele de 200 metri liber vineri, 100 metri mixt sâmbătă şi 50 metri liber duminică. La ediţia anterioară a Campionatului European în bazin de 25 de metri (Kazan – 2021), David Popovici a câştigat medalia de aur la proba de 200 de metri liber, scrie GSP.

David Popovici va fi prezent și în proba de ștafetă 4×50 m liber, în echipa clubului său, CS Dinamo, alături de Cristian Lapadat, Andrei Enache și Dragoș Ghile.

Competiția care are loc în aceste zile este un antrenament pentru Campionatele Europene în bazin scurt, competiție care va avea loc între 5 și 10 decembrie 2023, tot la Otopeni.

FOTO: Hepta Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton