David Popovici, lăudat în presa internațională după ce a luat aurul la Jocurile Olimpice. The Guardian aplaudă "talentul extraordinar al românului"

 Tudorache Simona
.

Victoria lui David Popovici de la Jocurile Olimpice nu a rămas fără ecou în presa internațională. Multe publicații l-au elogiat pentru succesul obținut pe sportivul nostru, dar mai mulți jurnaliști au menționat că victoria lui nu se compară cu cele din trecut.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Dincolo de toate astea, David Popovici rămâne un fenomen, iar victoria lui spectaculoasă la proba de 200 metri liber va fi consemnată în istoria sportului. David Popovici a câștigat aurul olimpic cu un timp de 1:44:72, după o cursă foarte strânsă.

david-popovici-11david-popovici-11

David Popovici, lăudat în presa internațională după ce a luat aurul la Jocurile Olimpice

David Popovici pretinde aurul la 200 m liber cu o ultimă lovitură eroică', au scris jurnaliștii din SUA.

La Gazzetta dello Sport a scris încă din titlu: „Popovici prima bucurie (de aur) pentru România'. Ziarul spaniol El Mundo a vorbit despre Cursa agonizantă a lui Popovici și un festival australian' și despre o competiție electrizantă, dar care s-a terminat departe de recordurile stabilite la jocurile olimpice la 200 de m liber masculin. Proba feminină, unde australiencele Mollie OCallaghan și Ariarne Titmus și-au disputat primul loc, a fost descrisă în termeni similari.

Parcursul lui David Popovici a fost menționat și de cotidianul francez LEquipe. Jurnaliștii subliniază, însă, că timpul obținut de Popovici luni seară, 1:44:72, nu se ridică la standardul deosebit de înalt stabilit de român în ultimii ani.

Cel mai bun timp al lui Popovici este 1:42.97, pe care l-a obținut în 2022. Acest timp reprezintă recordul mondial la juniori și l-a plasat pe locul al treilea în istorie. Cel mai bun timp al său din acest sezon este 1:43.13, înregistrat luna trecută la Campionatele Europene, scrie SwimSwam.

Citește și: David Popovici este campion olimpic la înot. Ce sfat prețios i-a dat mama lui la începutul carierei: „Nu există râs, nu există lacrimi, nu există zâmbet de la o ureche la alta. Este fericirea care vine din împlinire. Aceasta este definiția fericirii pentru mine' / Interviu din El Pais

Citește și: Gabi Bădălău dă explicații, după ce Claudia Pătrășcanu a afirmat că venea cu sacoșe de bani acasă, când erau căsătoriți: „Nu avem afaceri cu caracter infracțional”

Citește și: Anisia Gafton este extrem de mulțumită de rezultatul operației la nas, în ciuda numeroaselor critici: „Mă întinerește cu 10 ani. Eu m-am plăcut și înainte, mă plac și acum. Serghei îmi spune…”. Cum a reacționat logodnicul ei când a văzut-o imediat după intervenție / EXCLUSIV

Citește și: Ioana State a atacat-o și ea pe Livia Eftimie, fosta soție a lui Cătălin Bordea: „Nu după divorț ai început altă relație, ci cu mult înainte”. Reacția acidă a Liviei, cele două sunt în scandal

Citește și: Cătălin Scărlătescu declară că „s-a liniștit” de când are o relație cu Doina Teodoru: „Nu există să nu avem timp unul pentru celălalt. Nu-ți bate joc niciodată de celălalt! Tratează-l ca și cum te-ai trata pe tine. Adică, nu încerca să faci mișto de ea, pentru că…” / EXCLUSIV

David Popovici, aplaudat pentru talentul lui

Cotidianul britanic The Guardian a punctat că, până și pentru așa numitul „sport decis la vârful degetelor', cursele de la Paris au avut până acum tendința să se încheie la limită, după lupte „feroce'. The Guardian a ținut, de asemenea, să menționeze talentul extraordinar' al românului.

Se mai spune că britanicul Matt Richards trebuie să muncească dacă vrea să îl depășească pe român, în condițiile în care Popovici este cu doi ani mai tânăr decât el și cu aproape două secunde mai rapid, scrie protv.ro

The independent a scris despre cum Richards nu a putut trece de postura amenințătoare' a lui Popovici, care s-a autointitulat tăticul clorului'.

Agenția americană Associated Press a aruncat o privire asupra generației care revendică lumina reflectoarelor și l-a enumerat pe Popovici în lista de tineri atleți fenomen din întreaga lume, care au obținut rezultate impresionante seara trecută.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton