Cătălin Scărlătescu nu poate uita nici astăzi cum a fost dat afară dintr-un restaurant în Germania. Astăzi este unul dintre cei mai experimentați bucătari, dar parcursul lui până aici nu a fost deloc ușor. A pornit de jos, de la spălat vase și curățat cartofi, dar a reușit treptat să să se impună în bucătărie.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IUNIE GRATIS, AICI
Cătălin Scărlătescu a lucrat mai mulți ani în Germania. La un moment dat, șeful i-a cerut un bechamel, dar produsul final a fost o dezamăgire. A trebuit să părăsească restaurantul, dar s-a ales și cu două picioare în fund. O carte de bucate l-a lămurit. A înțeles unde a greșit și nu a mai repetat experiența.
Cătălin Scărlătescu a fost dat afară dintr-un restaurant din Germania
Cătălin Scărlătescu a greșit când a făcut un bechamel la restaurantul din Germania la care lucra. Șeful nu l-a iertat. Ba mai mult, i-a aplicat și o lecție. A fost învățătură de minte pentru el.
„Îmi aduc aminte, eram în Germania şi spălam vase şi făceam salate, că, na, la început asta am făcut toţi şi eu eram cel mai muncitor din restaurant.
La un moment dat, au lipsit doi bucătari, nu ştiu ce naiba lipsea din bucătărie şi a venit şeful şi a zis vreau şi eu să-mi faceţi un sos bechamel. Zic „eu, eu’! Şi am făcut o prostie, am făcut eu un c***t. Mi-am luat o scatoalcă şi două picioare-n fund… m-a dat afară din restaurant. N-am să uit niciodată. Eram undeva în sudul Germaniei şi am mers pe jos vreo 2 km prin ploaie, am ajuns într-o altă localitate şi m-am oprit în faţa unei vitrine imense.
Era o carte mare, scria pe ea cook book – carte de gătit şi am intrat înăuntru şi am luat-o pe aia mare şi am răsfoit. M-am dus la cuprins şi am văzut Bechamel.
Şi când am deschis-o, am avut un noroc fantastic, pentru că totul era explicat şi cu poze. Am văzut că to ce ştiam eu n-avea nicio treabă, dar absolut nimic în comun’, a povestit Cătălin Scărlătescu pentru paginademedia.ro.
Cătălin Scărlătescu vrea nuntă cu Doina Teodoru
Cătălin Scărlătescu ar putea ajunge în curând la altar cu iubita lui, Doina Teodoru. Celebrul bucătar nu exclude ca acest eveniment să aibă loc în perioada următoare. Timp să fie. Contrar așteptărilor, Cheful de la MasterChef nu vrea să aibă grija meniului în această zi atât de importantă pentru ei.
„Nu știu, să vedem, când o să avem timp. Nunta trebuie să fie, din punctul meu de vedere, o petrecere foarte casual. Ce mama dracu e asta, să stau drepți la nuntă, acum să intre sarmalele sau curcanul? , spune Cătălin Scărlătescu pentru Cancan.
Cătălin Scărlătescu nu știe dacă va avea sarmale la nuntă. Cheful se gândește la un meniu mai sofisticat pentru ziua cea mare.
„Nu știu ce o să am, dacă o să am, stai să ajungem, pas cu pas. În mintea mea, un meniu de nuntă trebuie să fie mult mai interesant – o pajiște, un bufet, să mănânce lumea ce vrea, când vrea. Să nu oblig omul, să-i îndes pe gât orice nebunie creată de vreun bucătar, iscusit sau nu. Pentru că îți spun una, Dacă vii cu o paletă frumoasă, cinci preparate de pește, cinci de carne, ai de unde să guști, să te simți bine. Te duci să și bei, să și dansezi, când ai timp de toate?! nu există cel mai bun bucătar pe planetă, adaugă el.