De ce a părăsit Luminița Dobrescu țara după ce a câștigat Cerbul de Aur. Artista și-a găsit fericirea în Germania, după un mariaj ratat în țară. „N-am colecționat niciodată bărbați"

 Tudorache Simona
.

Luminița Dobrescu a avut un parcurs fabulos în muzică, dar a decis să părăsească țara și să se stabilească în Germania când succesul ei era de necontestat. Luminița Dobrescu a fost prima artistă din România care a reușit să câștige trofelul Cerbul de Aur în în 1969, cu piesa Of inimioară. La un moment dat, a început să nu se mai regăsească în viața pe care o trăia în România.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE AUGUST, GRATIS, AICI

Luminița Dobrescu a fost colegă de școală cu Angela Similea, cu care a fost bună prietenă. Depărtarea și-a spus, însă, cuvântul, și cele două au început să vorbească mai rar. Astăzi, Luminița Dobrescu ajunge tot mai rar în țară, pentru că trăiește în Italia, alături de soțul ei. Atunci când a decis să plece din țară, Luminița Dobrescu nu le-a spus nici măcar părinților.

lumininita dobrescu 65lumininita dobrescu 65

Luminița Dobrescu a fost bună prietenă cu Angela Similea

Luminița Dobrescu face parte din categoria artistelor cu greutate din muzica românească. Viața ei nu a fost deloc simplă, dar artista a luptat pentru fiecare fărâmă de fericire, iar într-o zi destinul a răsplătit-o. Prietenia cu Angela Similea a rămas undeva acolo.

„Ne împrietenisem, mă vizita si chiar cântam împreună, mergeam în excursii, iar din compania noastră nu lipsea fratele ei cel mic Asu, de fapt Victorașu, dar pentru noi era Asu. Mai târziu, am intrat la renumitul liceu din Pajura, unde o avusesem colegă și pe Margareta Pâslaru, dar aceasta deja terminase studiile fiind mai mare decât noi.

De la sfârșitul liceului, drumurile noastre s-au despărțit, eu studiam la Conservatorul de muzica Ciprian Porumbescu, îmi începusem deja cariera muzicală la TVR, iar Angela intrase la Școala Populară de Arte. 

După aceea, a urmat Cerbul de Aur în 1969. După plecarea mea definitivă în Germania, drumurile noastre s-au pierdut în negura timpului. Nu am mai întreținut niciun contact, până în 1982 când, într-o bună zi, primesc un telefon de la Angela, ea fiind la Hamburg cu fostul ei soț, Jan Hilgen, și dorind să mă viziteze la Berlin. Știu că nu eram pregătită pentru o asemenea vizită fapt care a făcut ca relația noastră să eșueze pentru totdeauna', dezvăluia cântăreața într-un interviu.

De ce a plecat Luminița Dobrescu în Germania

Luminița Dobrescu a ales Germania atunci când a plecat din țară.. În prezent artista este căsătorită cu Frank Fisher. Ea a explicat motivele care au făcut-o să părăsească țara.

„Îmi mergea bine în țară, dar am avut două motive foarte bine întemeiate. În primul rând, viața mea particulară care nu funcționa. Și doi, oferta acestui om de la securitate care voia să informez… dacă aș fi rămas, nu știu dacă n-aș fi ajuns și eu la vreu compromis… N-a știut nimeni din România că plec. Părinții mei au înțeles după ce au văzut că un an de zile nu m-am întors. I-am pregătit, nu le-am spus brutal. Nici mama, nici tata nu au știut că rămân afară„, povestea ea la TVR.

Luminița susține că nu a fost favorizată de familia Ceaușescu

Luminița Dobrescu susține că familia Ceaușescu nu a intervenit ca ea să câștige Cerbul de Aur, deși recunoaște că o aprecia.

„Era a doua ediție a Cerbului de Aur. Am participat eu, Anda Călugăreanu și Mihaela Mihai. A fost un juriu internațional. Am ieșit în unanimitate câștigătoare a acestui festival. S-a zvonit că ar fi fost niște presiuni de sus ca să câștig, dar nu a fost așa… Familia Ceaușescu mi-era fană, într-adevăr. dar înainte de festival nu-i cunoșteam. Exclus să fi fost vreo presiune. Eu m-am lansat cu patru ani înainte de Cerbul de Aur„, mai spune ea.

Luminița Dobrescu a renunțat la un mariaj care nu funcționa

A decis să plece în Germania atunci când a înțeles că mariajul ei era pe ducă. A plecat cu un contract și încet viața ei a început să se așeze. Trăia altceva. Nu era ușor, dar era mulțumită.

Tatăl meu era desenator tehnic, iar mama casnică, dar o croitorească foarte bună. M-am măritat de tânără, după ce am luat Bacalaureatul. Părinții nu au fost de acord. A fost un foc de paie, din păcate… El avea mamă, tată nu avea. Întotdeauna este bine să nu trăiești cu părinții, cu socrii în casă. Tinerii trebuie să stea singuri. Era o situație pe care eu nu o suportam. Soacra mea îl iubea foarte mult și vedea în mine o concurență. În momentul în care am decis să plec, tocmai pentru că căsnicia mea nu funcționa foarte bine, dacă ar fi funcționat nu aș fi părăsit părinții, țara. Când am ajuns în Germania, am avut un contract. Nu m-am dus la noroc, în niciun caz. Dacă nu știam că merg la o casă de discuri și era totul preparat, nu mă duceam. Singura greutate a fost să mă adaptez la o lume nouă. nu știam limba, a trebuit să merg la institut să învăț limba germană. Ani de zile nu înțelegeam mentalitatea germană, care este total diferită de mentalitatea noastră balnică. Mi-a plăcut curățenia, corectitudinea. Nu poți să ai foarte mulți rieteni printre nemți, dar când ai câțiva, poți să contezi pe ei. Era o viață nouă pentru mine, era o lume nouă. Era o lume de lux, era o lume în care puteam să îmi permit orice. La început am câștigat foarte bine, dar nu eram bogată. Situația s-a schimbat în decursul vremii. Am abandonat totul atunci pentru libertate și pentru că mi se dăduse posibilitatea să mă lansez în străinătate. Și cred că oricare altul ar fi făcut exact ca mine. Mai ales la o vârstă crudă, când nu te gândești foarte mult în momentul în care iei o astfel de decizie”, povestea Dobrescu.

Citește și: Ce salarii au Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu la PRO TV, la MasterChef: „Puțin. Am zis așa: de la Pro TV mai puțin, de la Dumnezeu mai mult”

Citește și: Marinela Chelaru a rămas fără permis din cauza problemelor de sănătate: „Le e frică să mi-l reînnoiască, să nu fac infarct la volan”

Citește și: Carmen de la Sălciua recunoște că ea și-a dorit divorțul de Culiță Sterp: „El mai credea într-o șansă de împăcare, eu nu mai…'

Citește și: Cum arată Adrian Văncică după ce a slăbit 23 de kilograme: „Frigiderul e Dumnezeu. Adică ăla e dușmanul numărul 1″

Citește și: Adda a știut din copilărie că va face muzică: „Am simțit mereu că sunt un mesager, pe pământ, care primește informații de la o sursă divină”. Familia a făcut mari sacrificii, pentru ea / EXCLUSIV

Luminița Dobrescu, despre bărbații din viața ei

Solista a reușit să își găsească și fericirea în Germania, deși nu își mai dorea să se recăsătorească. A treia poveste a fost cu noroc pentru Luminița Dobrescu.

„Eu de atunci nu am mai vrut să mă recăsătoresc. Pentru că, pentru mine, căsătoria nu înseamnă nimic. În momentul în care îți găsești partenerul adecvat este un noroc. Este un tren pe care îl prinzi o dată sau de două ori în viață. Eu am mai avut un partener în Germania, tot un român, și am sta împreună zece ani de zile. Era muzician, cânta la Orchestra RadioDifuziunii din Berlin. Era fratele unui celebru pianist, Eugen Ciceu. Eu am cântat în Germania, am făcut filme. Am avut o carieră frumoasă. Bineînțeles, n-am ajuns să vând milioane de discuri. Mie mi-a plăcut să înfrunt viața, să văd dacă sunt în stare să-mi câștig o existență bună într-o țară în care unde am luat-o de la zero', a povestit Luminița Dobrescu în urmă cu ceva timp în cadrul emisiunii „Profesioniștii'.

N-am colecționat niciodată bărbați. Am avut doi parteneri, după care am găsit un partener cu care voi rămâne până la capăt. Este exact capacul pe oală. este primul om care mă înțelege, este un neamț. Este din Berlin, are foarte mult umor. Un om de afaceri, un om foarte înstărit. E mai mare cu șapte ani. Ne-am mutat împreună în Italia, la Milano„, susținea ea.



 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton