De ce a ales Amalia Enache o școală privată pentru fiica sa și cum se raportează Alma la tehnologie: „Părinții ei nu se joacă pe calculator și nici nu stau pe Tik Tok, așa că...” / EXCLUSIV

.

Amalia Enache a ales pentru fiica sa o școală privată, unde Alma are în program mai multe activități. Nu știe dacă o va urma în profesie, dar e mulțumită că are la dispoziție numeroase opțiuni către care își poate îndrepta drumul. Știrista de la PRO TV și-a propus să ajungă cu fiica ei în Japonia în această vară, asta după ce, de curând, au avut parte de o experiență minunată în inima Transilvaniei.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE GRATIS, AICI!

Amalia Enache adoră să fie în prima linie, la știri, și nu se vede optând pentru un alt format în viitorul apropiat. Am povestit cu Amalia Enache, într-un interviu pentru Viva, despre contactul fiicei sale cu tehnologia, viața ei de dincolo de televiziune, dieta care a ajutat-o să slăbească foarte mult și rutina de îngrijire de la care nu se abate.

amalia-enache-mod1amalia-enache-mod1

Amalia Enache, despre viața de dincolo de televiziune

Unde v-ați petrecut vacanța? Ați avut parte de vreo experiență memorabilă

Am împărțit această vacanță în două: am fost câteva zile la Castelul Bethlen Haller, un loc absolut minunat din inima Transilvaniei, unde ne-am bucurat pe lângă experiența șederii la acest castel superb restaurat, folosit pe vremuri de grofi pentru vânătoare, ne-am bucurat de caii, măgărușii, găinile și legumele bio din ferma domeniului. Apoi am continuat în zonă, la fratele meu, la Hunedoara. O minivacanță în familie.

Cum arată o zi din viața ta, Amalia? Ce îți place să faci atunci când ai timp?

Să petrec timp cu fiica mea. E din ce în ce mai mare și împărțim multe pasiuni comune: călătorii, plimbări în aer liber, teatru, spectacole, festivaluri de muzică sau artă.

Ai fost întotdeauna în linia întâi, la știri, dar te-a tentat vreodată și un alt format, poate unul de divertisment?

Știrile mi se potrivesc mănușă. Tipul meu de personalitate e mult mai confortabil cu rigoarea și structura știrilor.

Cum se raportează Alma, fiica știristei, la tehnologie

Alma e pasionată de tehnologie? Petrece mult pe tabletă? S-a întâmplat să îți ceară un gadget sau un telefon nou?

Pur și simplu, nu are timp. Petrece la școală, unde are tot felul de activități extra, mai multe ore decât unii oameni la serviciu și în rest are, la fel ca mine, o mare poftă de socializare și de petrecut cât mai mult timp afară, în natură, încât noi ajungem acasă cât să dormim. Avem câine de plimbat și e genul de copil care oricum ar sta cât mai mult cu putință afară, în parc sau la lungi plimbări. Nici părinții ei nu se joacă pe calculator și nici nu stau pe Tik Tok, așa că are legătură și cu stilul de viață al familiei.

Te-ai lovit vreodată de bullying? Ai trăit vreodată o întâmplare care să îți dea senzația că ai de-a face cu un astfel de episod?

Probabil că pe vremea copilăriei mele era inevitabil, fără să-i știm denumirea. Dar n-a fost nimic să țin minte în mod special, probabil că nu a fost vreun episod traumatizant, de care să-mi mai amintesc și azi. Am crescut într-o comunitate foarte mică, în Ardeal, cred că era un mediu în care respectul pentru celălalt era o mare valoare deprinsă foarte timpuriu.

Într-o țară în continuă schimbare, în substanțele interzise apar tot mai des în discuții și anturajele modifică vieți, cum te gândești la perioada când Alma va fi adolescentă?

Cred că lumea din jur nu o putem schimba radical, ci felul în care ne raportăm noi la ea. Sper să reușesc să o cresc cu atâta iubire față de ea însăși încât să nu își facă ei rău, în general, nu doar în această privință.

Amalia Enache, marcată de pierdera părinților

Care ar fi episodul care te-a încercat cel mai mult, dar te-a făcut omul care ești azi?

Pierderea părinților foarte timpuriu.

Ce ți-ai dorit să schimbi în viața ta în ultimii ani, dar nu ți-a ieșit?

Să nu mai am zile cu program absolut sufocant.

Care va fi destinația către care vă veți îndrepta în această vară?

Sperăm să ajungem în Japonia, e un vis mare pe care îl avem.

Crezi că Alma, fetița ta, te va urma în televiziune sau va opta pentru un alt domeniu de activitate? Ce ți se pare că i se potrivește mai bine?

Abia împlinește 8 ani în această vară. Toată paleta e încă deschisă total în fața ochilor ei, are încă mult timp să descopere ce i se potrivește ei.

Ca și personalitate, crezi că seamănă mai mult cu tine sau cu tatăl ei?

Are dozele corecte de la fiecare.

De ce a ales Amalia Enache o școală privată pentru fiica ei

Ce activități are Alma dincolo de școală?

Face totul la școală, după masa de prânz. Pictură, cor, dans, modelaj, științe distractive, IT, engleză. Școala e gândită ca în partea a doua a zilei să facă numai acest tip de activități, după ce dimineața e cu scrisul, cititul, matematica.

Ai optat pentru învățământul privat sau de stat în cazul ei?

O școală privată, cu programă românească.

Cu cine rămâne ea când tu ești la știri?

Ne descurcăm în familie.

Dacă își va dori să aibă un job în adolescență, vei încuraja această dorință?

În principiu, da. Acum, depinde de program, de tipul de job, de rezultatele ei la școală.

Cum a slăbit Amalia Enache

Ai slăbit foarte mult. Cum ai reușit? Ai limitat consumul anumitor alimente?

Mănânc cu măsură, din toate, dar porții mici într-adevăr, dar cel mai mult m-a ajutat' o problemă de sănătate, operația de colecistectomie pe care am fost nevoită să o fac anul trecut.

Citește și: Ce apreciază Lidia Buble cel mai mult la iubitul ei, Horațiu Nicolau: 'Iubirea necondiționată, respectul…. Fără aceste trei lucruri nu se poate clădi o relație frumoasă' Cum este în prezent relația lor de dragoste / EXCLUSIV

Citește și: Ce a determinat-o pe Monica Anghel să slăbească 40 de kilograme. Acum este instructor de fitness: „Nu mai pot să mai mănânc lucruri care nu sunt ok'

Citește și: Cum au reușit Liana Stanciu și Miță de la Bere Gratis să reziste 19 ani împreună. Cei doi au o fiică de 18 ani: „Eu cedez, nu am o problemă în a face primul pas spre o împăcare”

Citește și: Ce promisiune i-a făcut Dan Negru lui Florin Piersic: 'I-am adus un tort uriaș, în formă de piersică, de 10 kg. La 90 de ani, i-am promis unul de…' În ce țară vor să meargă împreună / EXCLUSIV

Citește și: Andi Vasluianu, despre cel mai mare eșec în carieră: „Atunci am vrut să plec din țară, la propriu. Mi se părea ridicol totul'. Ce spune despre scenele pasionale cu Monica Bîrlădeanu

Ce rutină de îngrijire respectă Amalia Enache

Ce rutină de îngrijire ai pentru ten? Există un produs de make-up de care nu te desparți?

Nu fac mare lucru, dar curăț și hidratez tenul și am norocul să pot încerca tot felul de seruri și creme, cam tot ce apare. Cel mai mult îmi place mascara, mi se pare că schimbă imediat în bine felul în care arăt. În rest, dat fiind că mă machiez oricum seară de seară pentru știri, ziua nu prea mai pun nimic pe fața mea.

Foto: Facebook, Pr

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton