De ce boală suferă Antonia Ștefănescu, fosta soție a lui Andrei Ștefănescu. A primit diagnosticul când era însărcinată: „Mă confruntam cu o hemorargie care a durat o oră jumătate. A fost cumplit!”

 Tudorache Simona
.

Antonia Ștefănescu a fost diagnosticată cu bradicardie la 12 ani, pentru că avea episoade de leșin și pulsul mic, iar după ce a rămas gravidă a aflat că suferă de trombofilie, o afecțiune care care i-a pus sarcina în pericol. Chiar dacă risurile au fost mari, vedeta își mai dorește astăzi un copil.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Fosta soție a lui Andrei Ștefănescu a trecut prin momente cumplite înainte să îl nască pe Ayan, pentru că s-a temut să nu piardă sarcina și pe perioada acelor luni a făcut injecții cu anticoagulant. Fostul ei soț a sprijinit-o așa cum a putut. Peripeții au existat și la naștere, pentru că Antonia s-a confruntat cu o hemoragie, iar Ayan a ajuns la terapie intensivă.

antonia-stefanescu-11antonia-stefanescu-11

Antonia Ștefănescu a aflat că are trombofilie în timpul sarcinii

Antonia Ștefănescu a aflat că are trombofilie atunci când se pregătea să trăiască cel mai frumos vis, să aibă un copil cu bărbatul iubit. „La 12 ani am fost diagnosticată cu bradicardie pentru că aveam des episoade de leșin, medicii descoperind că am și pulsul foarte mic, însă niciunul nereușind nici până în ziua de azi să-mi spună exact ce cauzează acest fapt. Dar, nu am știut și de trombofilie, de trombofilie am aflat în timpul sarcinii.

Am urmat tratament cu progesteron timp de 6 luni, după care am întrerupt și mi-am refăcut analizele pentru a vedea dacă tratamentul și-a făcut efectul. Într-adevăr valorile crescusera, dar nu suficient. Am decis să mai urmez încă 6 luni tratament cu progesteron și întâmplarea a făcut să rămân însărcinată, fără ca cea de-a doua sesiune de tratament să ajungă la final„, povestește Antonia Ștefănescu pentru CSID.ro.

Care au fost primele simptome cu care s-a luptat Antonia Ștefănescu

Primele simptome le-a descoperit chiar la medic, la vizita medicală, când a aflat că sângele nu circulă bine către făt. „Venele erau ușor blocate, așa mi-au explicat medicii. A fost destul de dificil, căci într-o singură investigație mi-au luat 15 eprubete spre testare„, mai spune ea.

Antonia Ștefănăscu nu a avut voie să nască natural

Medicii au fost uimiți că Antonia nu a pierdut sarcina, dar i-au spus că nu poate naște natural datorită afecțiunii cu care se luptă.

Nu, am știut încă de la început că nu pot naște natural având această trombofilie, plus miopie. Astfel că singura alegere a fost să nasc prin cezariană. Am făcut toate investigațiile, inclusiv ecografia, pulsul, cordonul etc. Totul a fost în regulă. (…) De aici, însă, au început peripețiile. Am născut foarte repede, copilul a ieșit rapid, însă târziu aveam să aflu că el s-a sufocat după ce a ieșit, fiind dus de urgență la terapie intensivă pentru a-i da oxigen.

Iar eu, neștiind ce se întâmplă, de fapt mă confruntam la rândul meu cu o hemorargie care a durat, cred că, undeva la o oră, o oră jumătate. A fost cumplit! Recuperarea a fost foarte grea dar, lăsându-mă pe mine la o parte, Ayan a fost nevoit să stea la terapie intensivă preț de o săptămână”.

Antonia Ștefănescu: „A fost o sarcină foarte grea”

A trebuit să facă injecții cu anticoagulant și să treacă prin multe momente dificile. Gândul că își va ține copilul în brațe i-a dat putere. Astăzi, recunoaște că își mai dorește un urmaș, chiar dacă lupta nu a fost ușor de dus.

Am fost îndrumată să fac injecții cu anticoagulant, injecții pe care le-am dus și post sarcină. Injecțiile îmi erau făcute de Andrei în fiecare seară, nu a fost cel mai plăcut lucru. Erau extrem de dureroase și nu le puteam face decât în abdomen, picior sau braț. A fost o sarcină complicată, cel mic s-a întors cu capul în jos încă de la cea de-a 5-a lună de sarcină, am avut contracții încă de pe atunci, inclusiv vărsăturile au fost existente până la final. Ce pot spune decât că a fost o sarcină foarte, foarte grea. Lucru care mă sperie căci da, îmi mai doresc un copil„, susține blonda.

Citește și: Alex Velea recunoaște că fiii lui și ai Antoniei ascultă mai mult de ea: „Eu nu mai sunt tatăl, sunt tovarășul lor, și ne tragem de șireturi. O bag pe nevastă-mea la înaintare'. Ce i-a învățat pe Akim și Dominic

Citește și: Carmen Iohannis a reușit să urce în top cu ținutele purtate în Coreea de Sud. Ce designer român a îmbrăcat-o acum: „Acest costum simplu a fost propunerea mea, ideea mea”

Citește și: Ce urare specială i-a făcut Mihaela Rădulescu iubitului ei, Felix Baumgartner, de ziua de naștere: „Bărbatul meu… De restul mă ocup eu, tu rămâi…' / Sportivul a împlinit 55 de ani

Citește și: Cât de mult l-a afectat pe Iustin Petrescu despărțirea de Marilu Dobrescu: „Am avut momente în care n-am putut să mă ridic din pat”

Ce o sperie pe Antonia Ștefănescu

Antonia Ștefănescu repetă acum mai des analizele și se pregătește sufletește pentru momentul în care va începe tratamentul cu anticoagulante. „În prezent eu trebuie să repet analizele de sânge de două ori pe an. Mi s-a explicat că la un moment dat va trebui să încep tratamentul pentru coagularea sângelui, tratament pe care îl voi duce zi de zi. (…) Doar că atunci când voi începe tratamentul, va fi nevoie să îl țin până la sfârșitul vieții, lucru ce mă sperie puțin, recunosc”, adaugă Antonia Ștefănescu.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton