Mihai Morar și-a creat propriul podcast pentru a face terapie personală. Realizatorul de radio a mărturisit că își caută răspunsuri și învăță din experiențele celor pe care îi invită în podcast. În momentul în care l-a lansat, mai exact în urmă cu patru ani, pe piața media din România nu existau produse audio de tip podcast care să se ocupe de dezvoltarea și evoluția personală. Iată ce declarații a făcut prezentatorul recent!
Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!
Cuprins
Mihai Morar a lansat un podcast dedicat autoactualizării și dezvoltării personale. El a explicat că acest proiect pe care l-a creat în urmă cu aproximativ patru ani nu este doar pentru ascultători, ci și pentru propria lui terapie personală, fiind un spațiu unde își caută răspunsuri și învăță din experiențele celor invitați.
Mihai Morar și-a creat propriul podcast pentru a face terapie personală
Mihai Morar a dezvăluit recent că lansarea propriului podcast a avut la bază dorința de a face „terapie personală'. Realizatorul de radio a explicat că, la momentul în care a început acest proiect, mai exact în urmă cu patru ani, nu existau multe produse audio de tip podcast dedicate dezvoltării și evoluției personale.
Prezentatorul a subliniat faptul că, pentru el, nu este vorba doar despre dezvoltare personală, ci despre „autoactualizare'.
„Cred că de-aia l-am și început. La momentul în care l-am lansat, chiar nu existau niște produse audio de tip podcast care să se ocupe de dezvoltarea personală, de evoluția personală și am vrut să mă îmbogăţesc eu, în primul rând. Eu cred nu neapărat în dezvoltarea personală, cât în autoactualizare. Cred că asta este cheia vieții. Atâta vreme cât înveți de la fiecare om, de la fiecare episod de podcast, din fiecare experiență, stai, asculţi… Și cred că autoactualizarea ne crește personal.
Asta mi-am dorit cu podcast-ul, în primul rând, și principalul motiv pentru care chem un om la podcast este întotdeauna curiozitatea personală sau nevoia de a învăța sau de a-mi explica eu unele lucruri, de a-mi răspunde la unele întrebări sau de a afla lucruri noi', a mărturisit realizatorul de radio pentru okmagazine.ro.
Ce a învățat Mihai Morar din podcast-ul lui
Mihai Morar a învățat foarte multe lucruri pozitive din podcast-ul lui de pe YouTube. Datorită acestui podcast, realizatorul de radio a reușit să aibă aproape oameni cunoscuți și apreciați în România, dar și să se dezvolte foarte mult.
„Nu știu dacă m-am reinventat, dar nu mi-a plăcut să stau într-un singur loc, oricât ar fi fost el de călduț. Mereu am încercat să văd dincolo de ce se întâmplă în momentul prezent în viața mea. Pur și simplu, am fost curios.
Am fost curios să văd cum e să faci un podcast, am dat drumul unui podcast și, într-adevăr, podcast-ul m-a învățat să ascult mai mult decât să vorbesc, pentru că în televiziune întotdeauna ești cu o cască în ureche, ești numărat până la pauza de publicitate, totul este contratimp, ai 10 minute pentru un invitat și nu ai tihna aia de a-l asculta, dar la podcast nimeni nu-mi spune când să iau publicitate, cât trebuie să țină dialogul și podcast-ul cumva m-a așezat în zona asta de ascultare', a precizat Mihai Morar.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2025/03/001-cover-193.jpg)
Care este secretul realizatorului de radio pentru o carieră de succes
Mai mult decât atât, Mihai Morar a explicat și care este secretul lui pentru o carieră de succes. Realizatorul de radio a mărturisit că niciodată nu și-a dorit să arate ceea ce nu este, iar acest lucru l-a ajutat foarte mult în domeniul profesional.
„Nu știu dacă am fost vreodată pe val sau dacă mi-am dorit să fiu vreodată pe val, pentru că mi se pare că toate valurile trec. Mai curând, toată cariera asta pe care mi-am dorit-o și am visat-o de când eram mic mi-ar plăcea să o asemăn cu un lac de munte – sunt fascinat de lacurile de munte, pentru că după ce urci, cobori, stai pe malul unui lac și totul este clar, cristalin, te oglindești în el. Nu-mi plac valurile, nu vreau să mă urc pe valuri și cred că ăsta este un secret, pentru că în 20 şi ceva de ani de carieră în media am văzut o grămadă de oameni pe val care au urcat, s-au ridicat, nu mai puteai să ajungi la ei și au căzut.
Altfel, cred că întrebarea conține și răspunsul: radio-ul potrivit, duo-ul potrivit, înlățuirea potrivită de evenimente și coincidențe. Pentru că, dacă unul dintre lucrurile alea n-ar fi fost acolo, dacă eu nu m-aș fi întâlnit cu Daniel sau dacă nu ne-am fi dat demisia acum aproape 17 ani de la Radio 21, când eram numărul 1 național, și nu am fi luat-o de la zero cu Radio ZU, probabil n-am fi fost astăzi aici. Cred că este o sumă de coincidențe. Este ca un mecanism de ceas, dacă scoţi o rotiţă, nu mai merge mecanismul deloc', a mai adăugat el.
Sursa foto: Facebook/ Instagram