De ce a închis Oana Pellea casa memorială "Amza Pellea" din Băilești: „Îmi cer scuze pentru neglijența și nepăsarea...”

 Dumba Gabriela
.

De ce a închis Oana Pellea casa memorială „Amza Pellea” din Băilești. Oana Pellea, fiica regretatului actor Amza Pellea, a anunțat într-o postare pe contul său de Facebook că a închis casa memorială a regretatului său tată din Băilești, județul Dolj. Oana Pellea a dat și câteva explicații pentru decizia sa care i-a revoltat pe unii dintre fanii săi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

De ce a închis Oana Pellea casa memorială „Amza Pellea” din Băilești. Oana Pellea spune că motivele pentru care a decis să închidă casa memorială „Amza Pellea” din Băilești sunt legate de procedurile administrative greoaie, neimplicarea autorităților locale și starea în care a ajuns locuința.

558.Casa_memorial_Amza_Pellea_1931_1983_2558.Casa_memorial_Amza_Pellea_1931_1983_2

De ce a închis Oana Pellea casa memorială „Amza Pellea” din Băilești

Oana Pellea a explicat pe Facebook care sunt motivele pentru care a decis să pună lacătul pe ușa casei memoriale Amza Pellea.

Proceduri administrative, iar condiţiile în care funcţionează nu sunt la standardele pe care memoria tatălui meu le merită! Mulţumesc tuturor celor care i-au trecut pragul.

Dacă decidenţii locali sau judeţeni îşi vor manifesta interesul, ceea ce nu au făcut până acum, de a sprijini existența acestei „Case memoriale”… casa memorială va continua să existe.

Dacă nu, decizia îmi aparţine în totalitate (casa fiind proprietatea mea). Nu doresc comentarii. Mai ales că majoritatea nu cunosc situaţia reală din teren', a scris Oana Pellea, într-un anunț publicat pe pagina ei de Facebook.

Ea a precizat că anunţul este făcut pentru toţi cei care din iubire faţă de regretatul actor veneau din toată țara să calce pragul casei.

Îmi cer eu scuze (cu toate că nu sunt deloc responsabilă) de neglijența, nepăsarea sau reaua voinţă locale.
Sper că situaţia se va remedia şi că această Casă Memoriala va avea destinul şi atenţia pe care le merita din partea decidenţilor locali şi judeţeni.

Menționez că discutând cu Primăria Băileşti am fost de acord (de ani buni) să cedez proprietatea cu condiția de a avea grijă de casă şi de a nu i schimba niciodată destinația.

Vorbe, vorbe, promisiuni… Voi reanaliza situația şi voi lua decizia optimă pentru a sluji memoria tatălui meu aşa cum merită!', a mai scris Oana Pellea.

Citește și: Lia Bugnar, în vacanță alături de un alt bărbat, după despărțirea de Anghel Damian:'Știu că mă pot baza pe el oricând'

Citește și: Ce sfat a primit Vlăduța Lupău de la Andreea Bănică, după ce a născut: „La 10 zile, doar atunci…’

Citește și: Câți bani câștigă Gabriela Cristea. Prezentatoarea TV încasa 20.000 de euro pe lună la Kanal D:„Îmi pot permite câteva…’

„Memoria lui Amza este dusă mai departe de toată iubirea manifestată de oameni'

Actrița Oana Pellea s-a plâns de modul în care este onorată memoria tatălui său.

Draga mea, Oltenie…e uşor să te mândreşti cu ‘Amza e al nostru, e mândria noastră când nu faci aproape nimic pentru memoria lui.

Există o stradă în Craiova cu numele lui? ( nu la periferie cum a decis (penibil) Bucureştiul (o uliță neasfaltată) Nu mă plâng.

Nici măcar nu doresc răspuns. Nu reproșez! Memoria lui Amza este dusă mai departe de toată iubirea manifestată de oameni. Vouă, oameni buni, vă mulţumesc. Prin iubirea voastră AMZA e încă viu!', a continuat Oana Pellea.

Oana Pellea se gândește să mute casa memorială „Amza Pellea” în Ardeal

Actrița a precizat că a primit propuneri din Ardeal pentru a deschide un muzeu Amza Pellea' și că este încântată de idee.

Asigur pe toată lumea: Voi face tot ce pot (ca şi până acum) că memoria tatălui meu să fie păstrată şi promovată aşa cum merită. O fac de 40 de ani de când a plecat şi o voi face până voi pleca şi eu la el', a punctat ea.

Oana Pellea a amintit și de un moment total neplăcut.

Acum câţiva ani i-am găsit fotografia care era pe panoul de onoare în holul principal al Teatrului Naţional Craiova mutată lângă WC în spate. Mi-a arătat asta un mașinist al teatrului ce avea lacrimi în ochi. La insistenţele mele, fotografia a fost mutată într un loc mai vizibil', a încheiat ea mesajul de pe Facebook.

foto: zigzagprinromania.com

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton