De ce nu a putut Ana Baniciu să nască natural, așa cum și-a dorit: "Bebelușul s-a agitat, și-a pus în jurul gâtului cordonul ombilical, acesta fiind destul de strâns. Am hotărât că facem cezariană. Am început să plâng..."

.

Ana Baniciu e fericita mamă a unui băiețel perfect sănătos, pe care l-a adus pe lume săptămâna trecută, mai devreme decât ar fi fost programată nașterea. Ajunsă acasă cu micuțul, fiica lui Mircea Baniciu a expus cu lux de amănunte motivele pentru care a fost nevoită să nască prin cezariană și nu natural, așa cum își propusese inițial.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE MAI GRATIS, AICI!

La începtul sarcinii, Ana Baniciu avea în plan să-și aducă fiul pe lume pe cale naturală. Lucrurile s-au schimbat, însă, pe parcurs. La o săptămână de când a devenit mamă pentru prima dată, artista a povestit tot ce s-a întâmplat în ziua în care s-a născut minunea din viața ei.

ana-baniciu-1ana-baniciu-1

Citește și: Ana Baniciu, primele declarații după ce a devenit mamă: „Sunt cu bebe, e un moment…”

Citește și: Mircea Baniciu, primele declarații despre nepoțelul lui, după ce Ana Baniciu a născut: „Mi-a trimis Edy niște poze cu el, arată grozav. Fiecare eveniment de genul acesta e cu riscuri. Nu știi dacă se naște perfect…”

Citește și: Fiul Mădălinei Manole a împlinit 15 ani: „Dumnezeu și mama lui îl vor ghida în viață!”. Ce mesaj i-a transmis fratele artistei nepotului său

Citește și: Cristi Tănase nu-și mai poate vedea copilul până în toamnă. Ce se întâmplă cu procesul de divorț dintre fostul fotbalist și soția lui

Ana Baniciu și fiul ei au ajuns acasă

Ana Baniciu a ajuns acasă cu micuțul ei la finalul unei săptămâni extrem de solicitante, care și-au lăsat amprenta asupra organismului ei, obosealas spunându-și cuvântul. Dar se arată extrem de recunoscătoare pentru tot ce se întâmplă în aceste momente, având numai cuvinte de laudă la adresa iubitului ei, Edy Kovacs, care o sprijină necondiționat.

„Așadar, astăzi am hotărât să mă make-up-uiesc un pic, ca să pot să vorbesc cu voi, să nu fiu chiar lăuza supremă, pentru că se vede pe față oboseala și se văd cearcănele, dar nu contează nimic, pentru că este totul superb și vreau să vă povestesc așa, pas cu pas, ce s-a întâmplat. A fost cea mai intensă săptămână din viața noastră, cea mai… Sunt sensibilă. Cea mai gata, cea mai puternică și frumoasă și suntem recunoscători pentru tot ce avem în momentul ăsta. Suntem la casă nouă, avem bebeluș sănătos, noi suntem bine, Edy mă ajută enorm și-i mulțumesc din suflet. Nici nu mă așteptam, sincer, să fie atât de implicat. Dar cu siguranță se schimbă ceva și în bărbat atunci când naște soția', au fost primele declarații ale Anei Baniciu în mediul online.

Ana Baniciu a avut contracții de la primele ore ale dimineții în ziua în care a născut

Ana Baniciu spus cum de la primele ore ale dimineții au început contracțiile. Era programată tot în acea după amiază la medic la un control, însă a mers la spital înainte, pentru monitorizare.

„Așadar, acum o săptămână, m-am trezit la șase dimineața cu contracție. Prima contracție puternică pe care am simțit-o m-a trezit din somn. După care m-am culcat la loc pentru că medicul meu mi-a spus să le urmăresc și să fie regulate, altfel sunt contracții false și nu trebuie să ne stresăm. Oricum m-a rugat doctorul meu să nu mă stresez pentru că ne pregăteam de o naștere naturală și nașterea naturală în general durează ore în șir, adică nu era o chestie de pe un minut pe altul. Și m-am culcat la loc. După care m-am trezit din nou cu altă contracție și am zis, ok, este momentul să mă duc, să mă spăl, să mă spăl pe cap, să mă aranjez un pic și să mă îmbrac, să plecăm. Nu știam cum să-l trezesc pe Edy și cum să-i spun. Mi-a fost un pic teamă de reacție, adică mi-a fost frică să nu se sperie, dar l-am luat foarte încet.

Da, i-am spus că au început durerile și că trebuie să mergem mai devreme la doctor, având în vedere că noi la 1 aveam programare oricum la medic pentru un control. Știți că în ultimul trimestru, adică cele care aveți copilași, în ultimul trimestru, în ultima bucățică, controalele sunt mult mai dese, ca să vedem care-i statusul, când vine. Dar n-am mai apucat controlul de la ora 1 și am plecat spre spital. (…) Am plecat lejer la spital, acolo unde a început monitorizarea. Intri la camera de gardă și începe o monitorizare, adică îți pune niște chestii pe burtă și se aude doar inima bebelușului', a mai spus fiica lui Mircea Baniciu.

Ana Baniciu: „Am vrut să nasc natural pentru că am o toleranță la durere extrem de mare”

Ana Baniciu a explicat că și-a dorit foarte mult să nască natural, dată fiind toleranța ei mare la durere, dar nu a fost posibil.

„Ei bine, la spital a început monitorizarea și ne-am dat seama că e o problemuță acolo. Eu m-am pregătit în toată perioada asta de sarcină pentru o naștere naturală. Am avut o sarcină extraordinar de ușoară. Într-adevăr, în ultimele săptămâni m-am resimțit fizic, am avut foarte multă apă în organism, mi s-au umflat foarte puternic picioarele, erau ceva butuce, adică nu mă încăpea nimic în picioare, nici măcar, nu știu, papuc, flip-flop, nimic. Trebuia să-mi iau numărul 40 ca să pot să umblu. Am și muncit foarte mult cu casa pentru că ne-am dorit să ne mutăm și știți că a fost haos. Bine că ne-a mutat ca altfel, nu știu ce se întâmpla în momentele astea. Adică casa noastră a fost gata cu fix două nopți înainte să vină bebelușul. Ne-a așteptat.

Discuția cu medicul care mi-a monitorizat sarcina a fost în felul următor. Îmi doresc extrem de mult, încă de la început mi-am dorit să nasc natural și să găsesc un medic care să mă susțină în acest demers, însă l-am rugat ca în momentul în care există orice fel de mic risc, acesta să mă anunțe, nu vreau să risc în niciun fel nimic și atunci facem cezariană fără probleme. Deci am vrut să nasc natural pentru că am o toleranță la durere extrem de mare, știu ce înseamnă durerea, pentru că am mai avut dureri. Am mai avut dureri femeiești, foarte mari, și atunci știam că treaba asta… adică nu mă speria absolut deloc toată chestia asta și voiam să am o experiență full, așa, o experiență așa cum trebuie să fie o naștere, cu chinuială, dar o experiență unică, cu siguranță', a mai spus Ana Baniciu.

De ce nu a putut Ana Baniciu să nască natural așa cum și-a dorit

Ana Baniciu a explicat că motivul pentru nu a putut naște natural a fost că în ultima perioadă bebelușul s-a agitat și și-a pus în jurul gâtului cordonul ombilical, acesta fiind destul de strâns, operația de cezariană fiind astfel necesară.

Ce s-a întâmplat? S-a întâmplat că în ultima săptămână bebelușul s-a agitat și și-a pus în jurul gâtului cordonul ombilical, acesta fiind destul de strâns, era foarte strâns. În momentul în care eu aveam contracții puternice, el se chinuia să se ducă în jos și se oprea oxigenarea lui. Efectiv se auzea cum bătăile inimii scădeau și atunci am hotărât că gata, facem cezariană. A fost singurul moment în care m-am simțit copleșită și am început să plâng. Doctorul, care nu a avut nici măcar un apel telefonic de la mine pe toată perioada sarcinii și știa că sunt super relaxată, a zis Ana, ce se întâmplă? De ce plângi? Nu mă așteptam să nasc atât de repede acum. Adică eu credeam că e un proces de durată, că va fi altfel, cu totul altfel. Și m-a luat prin surprindere, m-am liniștit și am născut', a mai explicat Ana Baniciu.






 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton