Felicia Filip a spus de ce nu a plecat din România: "Dacă te uiți în jurul tău, vezi valoare. S-a întâmplat să îmi treacă prin gând această idee, dar..."

.

De ce nu plecat Felicia Filip din România. Și-a descoperit pasiunea pentru muzică în copilărie, iar parcursul ei profesional a fost unul fabulos, soprana ajungând să cânte pe cele mai mari scene ale lumii alături de nume imense ale muzicii de operă. Cu toate acestea, Felicia Filip a ales să nu părăsească România, chiar dacă ar fi putut face performanță oriunde în lume. Iată care este motivul!

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!


Felicia Filip a cântat pe cele mai importante scene din lume, de la Royal Opera House Covent Garden la Staatsoper, din Moscova în Barcelona, Tokyo sau Toronto, alături de mari nume ale muzicii și, cu toate că a cunoscut celebritatea pe plan internalțional, soprana a ales să nu părăsească România, deși, spune ea, s-a gândit la asta…

De ce nu plecat Felicia Filip din România


Capitalul imens de popularitate de care se bucura pe plan internațional i-ar fi adus, dacă ar fi ales să rămână în altă țară, poate nu mai mulți fani, ci, cu siguranță, un alt statut financiar, dar soprana Felicia Filip a rămas aici din motive care nu au legătură cu latura pragmatică, ci pentru a cultiva și apăra valorile românești.

Citește și: Cum s-au cunoscut Felicia Filip și Cristian Mihăilescu, în urmă cu mai bine de 30 de ani: „De aici putem spune că a început totul, acel tot care a traversat o perioadă super romantică între noi, cu povești, povestiri și întâmplări ce se sfârșeau la un final înaintat de zi, la miezul nopții, la Brașov…’ / EXCLUSIV

Citește și: Antonia, noi detalii despre nunta cu Alex Velea, după 12 ani de relație: „Organizăm o nuntă pe plajă, alături de oamenii importanți din viețile noastre

„S-a întâmplat să îmi treacă prin gând această idee, dar de fiecare dată, dorul de acasă, și mai ales drumul de acolo spre casă, m-a făcut să nu renunț la întoarcerea spre casă și de fiecare dată am avut bucuria să fiu aici, să îmi iau puterea de aici, și mai ales, acea stare de a comunica, de a arăta celor de afară valoarea școlii românești, fie că e vorba de canto, fie că e vorba de instrumente, de orice specialitate, România este o mare valoare și este în topul oricărei școli de această natură. Mi se pare firesc ca fiecare dintre noi care are de spus ceva în acest sens să ne apărăm valorile din acest colț de pământ și de fiecare dată să spunem lumii că oamenii care se nasc aici au multe calități. Sunt deștepți, frumoși, cu valoare, au întotdeauna ceva de spus’, a spus Felicia Filip, în exclusivitate, pentru Spectacola.


Felicia Filip: „Dacă te uiți în jurul tău, vezi valoare'

În prezent, Felicia Filip este director general al Operei Comice pentru Copii, misiune în care este extrem de implicată. Mai mult, în calitate de președinte al Uniunii Muzicienilor Interpreți din România, soprana sprijină tinerii talentați care doresc să facă performanță în acest domeniu.

„Așa cum ni se fac de fiecare dată demonstrații, că este vorba de olimpiade, de concursuri internaționale, de orice fel de competiție, românii care participă se întorc cu cele mai valoroase distincții. Și atunci nu este greu să faci ceea ce facem noi, să spunem lumii cât suntem de valoroși. Dacă te uiți în jurul tău, vezi valoare, noi nu încercăm să facem mai mult decât este. Prin tot ceea ce facem, punem în valoare tinerii noștri, eu sunt și președinte a Uniunii Muzicienilor Interpreți din România și în acest sens sprijinim, ajutăm și mai ales punem în valoare tinerii români. (…) În fiecare moment al vieții mele sunt întâmpinată de bucuria că mă întâlnesc de fiecare dată cu o valoare, cu un om pe care trebuie să îl respect pentru că acel om are ceva în plus ce eu nu am și nu pot avea. Mă pot bucura și pot spune lumii că alături de mine sunt oameni atât de valoroși’, a mai spus soprana pentru sursa citată.


Cum și-a descoperit Felicia Filip pasiunea pentru muzică

Faimoasa soprană a început să cânte din copilărie, iar la 7 ani studia deja vioara. Vocea ei specială a fost imediat remarcată de familie și apropiați, iar profesorii, sesizându-i potențialul, i-au sfătuit pe părinții ei să își sprijine fiica să continue pe acest drum.


„Părinții aveau voci foarte frumoase și au avut grijă ca și noi copiii – trei la număr – să mergem și să ne probăm aceste calități, fie că era vorba despre muzică, fie despre sport. De aici a și venit apropierea și apoi consacrarea pe partea de muzică. Mi-a plăcut de când eram mică să cânt cu vocea și vedeam de fiecare dată că lumea era foarte atentă, sau într-un mod special atentă, în momentul în care cântam eu.

Apoi, profesorii le-au sugerat părinților, dar și mie, bineînțeles, să ne apropiem mai mult de muzică. La 7 ani studiam, deja, vioara și 12 ani am urmat vioara. Între timp, cum spuneam, mi s-a dezvoltat și această – dincolo de plăcere – posibilitate de a demonstra și, de ce nu?, de a deveni cântăreț vocal, și uite așa, la un
moment dat, s-a întâmplat că m-am trezit că sunt deja studentă la Universitatea de Muzică, la canto. În această perioadă, am mers la concursuri internaționale și ușor, ușor, s-a conturat și s-a creat destinul meu profesional',
a povestit Felicia Filip într-un interviu pentru VIVA!