De ce nu sărbătorește Tudor Chirilă Ziua Națională: "Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți...". Ce mesaj dureros le transmite artistul românilor

 Oana Pantazi
.

Tudor Chirilă le-a dezvăluit recent fanilor săi din social media de ce nu sărbătorește Ziua Națională a României.  Cunoscut pentru implicarea sa activă în viața socială și politică, artistul nu se ferește să spună adevărul, oricât de neplăcut ar fi acesta. De data asta, Tudor Chirilă le-a transmis un mesaj pe cât de dureros pe atât de adevărat românilor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

De ce nu sărbătorește Tudor Chirilă Ziua Națională. Asta nu înseamnă că artistul nu e patriot sau că nu este preocupat de bunul mers al țării, ba chiar dimpotrivă. Tudor Chirilă este una dintre puținele persoane publice implicate activ în viața socială și politică, iar vocea lui contează. Recent, artistul a transmis în social media un mesaj trist și încărcat de amărăciune legat de ziua de 1 Decembrie, când românii sărbătoresc Marea Unire din 1918. După cum spune artistul însă, nu prea avem ce sărbători…

tu5tu5

De ce nu sărbătorește Tudor Chirilă Ziua Națională

Într-o postare extrem de dură pe contul său de socializare, Tudor Chirilă pune punctul pe i, subliniind că românii nu au motive să sărbătoreacă unitatea națională, asta în condițiile în care un sfert din polulația țării trăiește în străinătate, pentru că aici este greu să-ți construiești un viitor decent.

Mai mult, artistul trage un semnal de alarmă, conchizând cu tristețe că, în România, domnește dezbinarea, singurii uniți fiind hoții, motiv pentru care el nu are de ce să sărbătorească ziua de 1 Decembrie.

Citește și:  Schimb de replici acid între Tudor Chirilă și Horia Brenciu, la Vocea României: „Ne-ai cam obosit un pic'. O tânără de doar 17 ani a iscat o ceartă aprinsă între antrenori

Citește și: Tudor Chirilă l-a atacat pe Horia Brenciu, colegul său de la Vocea României: „Tu trăiești din cover-uri, nu din muzică originală'

Citește și: Iubirea secretă a lui Irinel Columbeanu. Înainte de relația cu Romanița Iovan, a fost îndrăgostit de colega ei: „Mariana, un manechin…'

'Când cinci milioane de români trăiesc în străinătate, mulți dintre ei uscându-se de dor, că n-au plecat ca Magellan să înconjoare pământul, noi ne facem că sărbătorim unitatea națională. Pe bune, cine să ne mai unească? Ăia care ne fură banii și decența? Nu am ce sărbători. Singura sărbătoare e să fim conștienți că ratăm esența zilei de 1 decembrie: suntem dezbinați. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitatea', a scris Tudor Chirilă pe pagina sa de Facebook.

Cu doi ani în urmă, actorul avea un discurs similar în social media.

„Mi-e greu să mă bucur de ziua națională. Mi-e greu să mă bucur când văd cum și de către cine sunt folosite valorile și simbolurile care se adună sub numele de patriotism. Mi-e greu să mă bucur când știu cine confiscă zilnic dezbaterea despre România și cine urcă azi în tribuna prin fața căreia se va desfășura parada militară. Dar nu mi-e greu să sper că la un moment dat, oamenii buni din țara asta, cei care își fac treaba și care împing cu adevărat România înainte vor avea un cuvânt de spus. Acelor oameni vreau să le spun La mulți ani, România! Ei există încă, chiar dacă zgomotul asurzitor acoperă deocamdată vocile lor. Ei există', spunea atunci Tudor Chirilă.

De ce se implică Tudor Chirilă în viața socială și politică

Recent, Tudor Chirilă a ținut și la Vocea României un discurs, inspirat de povestea de viață a tinerei Melissa Antonesi, referitor la faptul că tinerii nu-și doresc să rămână în țara lor sau, dacă pleacă, nu mai revin, iar asta este un semnal puternic de alarmă.

Chiar dacă se declară dezgustat de felul în care politicienii gestionează lucrurile în România, artistul nu contenește să-și spună opinia, încercând să-și facă publicul să conștientizeze nevoia de a reacționa în fața nepăsării, a lipsei de interes a celor care ne conduc și să lupte pentru idealurile lor.

„Aș spune că, în lumina lucrurilor care se întâmplă în România acum, nici vocea mea, nici vocea sutelor de mii de oameni care au fost în stradă pentru o țară mai bună nu contează. De ce, totuși, încercăm să ne facem auziți în continuare? Pentru că nu vrem să credem că România merită destinul ăsta trist în care ajunge să fie condusă de hoți, incompetenți și corupți”, spunea Tudor Chirilă într-un interviu pentru VIVA!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton