"Este o țară suptă de sânge, în prag de moarte și de faliment". De ce refuză Marius Manole să intre în politică

 Dumba Gabriela
.

Marius Manole a fost membru activ al societății civile, în ultimii ani, dar nu l-a tentat niciodată să intre în politică, iar în prezent vrea să se concentreze pe actorie. Actorul spune că nu vrea să se mai poziționeze de partea vreunui partid politic și nu mai militează pentru nici o cauză socială sau politică, convins fiind că România este „o țară suptă de sânge, în prag de moarte și de faliment”.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Dacă unii dintre cei care au luat parte, alături de Marius Manole, la protestele Rezist sau strângerea de semnături pentru campania Fără penali în funcții publice și diverse acțiuni sociale au ales să intre în politică, actorul spune „pas”.

marius manole actormarius manole actor

Marius Manole: „Îmi dau seama că politica nu funcționează după regulile știute de noi”

Marius Manole este ambasadorul unei organizație care construiește case pentru copiii abandonați, pentru ca instituțiile de stat unde condițiile sunt improprii să dispară. Descoperirile de la azilele de bătrâni au scos la iveală adevăruri dureroase despre condițiile din instituțiile de stat, iar Marius Manole speră că asta va ajuta cauza pe care o susține, și care are nevoie de donații constant.

„Având în vedere scandalul din ultimul timp mă gândesc că poate noi, societatea civilă, ar trebui să ne implicăm mai mult, și să ajutăm mai mult, pentru ca statul să nu mai aibă atâta importanță, pentru că vedem și noi că nu funcționează lucrurile la stat. Se stă, se fură, oamenii nu sunt interesați să muncească așa cum ar trebui și să respecte omul care are nevoie de el. Cred că s-ar putea face ceva și în domeniul acesta. Probabil că cineva după acest scandal se va trezi și va pune mâna și va lua o inițiativă.', spune actorul Marius Manole pentru impact.ro.

O evoluție de la participant activ în suportul unor cauze către politică însă nu este o variantă la care se gândește Marius Manole:

„Nu m-am gândit să fac asta pentru că îmi dau seama că politica nu funcționează după regulile știute de noi. Politica nu este un loc unde tu să te duci onest și să faci pentru că tu îți dorești să faci, nu se pot face mari schimbări. Oamenii care au intrat în politică, și au avut intenții bune, mai tineri, se izbesc de un aparat de stat foarte nefuncțional, înțepenit, și pus la punct în caracatița lor, și foarte greu de destructurat.

În ministere nu ai voie să dai oameni afară, chiar dacă nu fac nimic.'

Citește și: Nelu Cortea, adevărul despre divorțul dintre Cătălin Bordea și Livia: „Nu e război, a fost o chestie…'

Citește și: Fiica lui Cătălin Crișan a terminat studiile la UNATC: „Actriță cu diplomă’. Cum s-a îmbrăcat la festivitatea de absolvire

Citește și: De ce a înșelat-o Jorge pe soția lui și cum a fost prins: „E o confuzie între sex și iubire, sex și acceptare'

Marius Manole stă departe de politică: „Nu mai vreau să țin partea nici unui partid, nu mai militez, nu mai ies în piață”

Marius Manole nu mai are motivația pentru a face acest pas este incapacitatea de a destructura sistemul construit atât de bine după Revoluție. Chiar și la nivelul acțiunilor civice, acestea nu au fost constante sau organizate, prin urmare nu au avut repercusiunile dorite.

„Când cineva ajunge într-o funcție i se cere ca mâine să facă bine, să facă bine București, să facă bine țara, ori asta nu se poate. Sunt 30 de ani de când România nu funcționează, sunt 30 de ani în care s-a distrus tot ce mai exista, lăsat de la comuniști.

Sunt 30 de ani în care toată lumea, și aici mă includ și pe mine, a funcționat dezorganizat, mulți au furat cât au putut. Este o țară care efectiv este suptă de sânge și care efectiv este în prag de moarte și de faliment. După cum se vede că avem ditamai gaura la bugetul de stat, lucrurile nu funcționează.

Un om care vine acum într-o poziție nu poate schimba, un director de teatru nu poate schimba un teatru într-o zi, un președinte, un primar, nu se pot face schimbări ușor. Ori lumea, dacă nu ai schimbat în 6 luni, spune, ah, nici ăla nu este bun. Au fost la putere și nu au făcut nimic, uite-i acum și pe ăștia, nu fac nimic, nu se vede nimic. Lucrurile sunt mult mai nuanțate.

Iată că avem exemple de grupuri infracționale care au condus România, și sunt la butoanele acestei țări, și sunt oameni aleși. Nu mai vreau să țin partea nici unui partid, nu mai militez, nu mai ies în piață. Dar cu toate acestea nu pot să nu văd că o parte din oamenii politici sunt cinstiți. O parte dintre ei vor să facă.', a declarat Marius Manole pentru impact.ro.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton