De ce s-a îndreptat Silviu Biriș spre credință după ce a divorțat: "Treceam prin momente de criză și simțeam nevoia să..."

 Oana Pantazi
.

De ce s-a îndreptat Silviu Biriș spre credință după ce a divorțat. În anul 2014, după ce s-a despărțit de soție, Silviu Biriș a trecut prin niște transformări profunde, de natură spirituală, actorul îndreptându-se spre lumea bisericii. Iată cum l-a ajutat credința să depășească momentele grele!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE APRILIE, GRATIS, AICI!

De ce s-a îndreptat Silviu Biriș spre credință după ce a divorțat. După divorț, actorul a luat decizia de a se dedica religiei, iar acum este absolvent de Teologie. Silviu Biriș mărturisește că, deși nu era profund religios până atunci, chemarea spre spiritualitate nu a întârziat să apară și să-i schimbe viața.

3-23-2

De ce s-a îndreptat Silviu Biriș spre credință după ce a divorțat

Silviu Biriș nu este singurul actor care a ales această cale, și Dragoș Pâslaru, devenit astăzi Părintele Valerian, a ales calea bisericii, la fel și Mihai Coadă, cunoscut pentru rolul Nelu Curcă, din serialul La bloc, a îmbrăcat rasa preoțească. Aplecarea lui Silviu Biriș spre spiritualitate nu s-a oprit la simpla frecventare a lăcașelor de cult, actorul alegând să meargă pe drumul spiritualității până la capăt, așadar a făcut Facultatea de Teologie.

Citește și: Ce reacție a avut fiul lui Silviu Biriș, când a auzit că tatăl lui renunță la actorie pentru a se face preot: „A fost un șoc!'

Citește și: Silviu Biriș a absolvit Facultatea de Teologie. Ce mesaj a transmis la jurământul de credință

Citește și: Nuți, bona copiilor Anamariei Prodan, s-a căsătorit, dar locuiește tot în casa impresarei: „Pun ocazional la Loto, că vreau să devin milionăreasă'

Declicul care l-a făcut să pornească pe acest drum a fost divorțul de soție, din anul 2014, credința fiind cea care l-a ajutat să se echilibreze după ce a trecut printr-o perioadă dificilă.

„A venit odată cu… nu pot să zic că neapărat cu divorțul din 2014 pe care l-am avut, a fost o căutare permanentă. Noi, oamenii, căutăm răspunsuri, avem întrebări. Aveam perioade în fosta căsnicie în care treceam prin momente de criză și simțeam nevoia să mă duc trei zile la o mănăstire. Nu aveam nicio treabă cu bisericile, cu mănăstirile, de unde venea aceasă chemare? Era o liniște pe care o căutam', a spus actorul la Antena Stars.

De ce s-a înscris Silviu Biriș la Teologie

Cu trei ani în urmă, pe când era încă student la Facultatea de Teologie, Silviu Biriș a șocat pe toată lumea când a declarat că vrea să renunțe la actorie pentru a deveni preot. Din fericire pentru iubitorii celei de-a șaptea arte, nu și-a dus intenția până la capăt, fiind în continuare actor al Teatrului Național din București, însă a rămas în continuare apropiat de Biserică.

Silviu Biriș a declarat că a ajuns să dea la Facultatea de Teologie în urma unui accident care l-a marcat. Artistul a perceput acel moment din viața sa ca pe o înfrângere, însă, cu ajutorul lui Dumnezeu, a reușit să își găsească liniștea.

Am ajuns să fac teologie în urma unui accident. A fost un accident, un moment care a trecut, mulțumesc lui Dumnezeu, un moment pe care l-am considerat o înfrângere, dar nu a fost așa. Nu era un moment de viață și moarte, poate moarte sufletească. Poți să fii într-o relație, dacă tot ați întrebat, otrăvită, dacă tot zic unii, poți să-ți pierzi sufletul. Poți să ajungi la crimă‘, spunea Silviu Biriș la ‘Showbiz Report’, de la Antena Stars.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton