De ce s-a mutat Gabriel Dorobanțu la țară, în urmă cu 23 de ani. Este de mirare, probabil, de ce a decis artistul, pe când avea doar 48 de ani, să lase aglomerația Bucureștiului pentru o comună aflată la 100 de kilometri distanță de Capitală, dar azi Gabriel Dorobanțu spune că a fost o decizie foarte bună.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
De ce s-a mutat Gabriel Dorobanțu la țară, în urmă cu 23 de ani. Alegerea de a se muta la țară, fie doar și la 100 de kilometri de București, nu a părut o soluție bună, la vremea respectivă, pentru apropiații artistului. Comuna Cornu este una dintre preferatele artiștilor, dar și ale oamenilor politici, iar în timp mulți s-au mutat definitiv acolo. Azi, Gabriel Dorobanțu se felicită pentru gestul făcut.
De ce s-a mutat Gabriel Dorobanțu la țară, în urmă cu 23 de ani
Probabil că nu este român care să nu fi fredonat măcar o dată iconica piesă a lui Gabriel Dorobanțu „Hai, vino iar în gara noastră mică!”, pe care artistul spune că a cântat-o de nu mai puțin de 20.000 de ori. Dacă acum, la 71 de ani, după operația de protezare de șold suferită, Gabriel Dorobanțu a mai încetinit motoarele, cu 20 de ani în urmă precis nu i-a fost ușor să se mute din București într-o comună unde s-ar ajunge repede dacă nu ar fi pe DN1, în drum spre toate stațiunile din Valea Prahovei. Iată ce a povestit despre această decizie!
Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă Gabriel Dorobanțu la 68 de ani.Ce pasiune are artistul
Citește și: Gabriel Dorobanțu a cântat în memoria Laurei Stoica:De multă vreme sala nu a mai fost arhiplină
'Nu pot să spun decât că îmi priește pentru că am ales, de vreo 23 de ani, să stau la Cornu, e lângă Câmpina. Pentru mine a fost o încercare și, totodată, o mare surpriză să descopăr că e bine ce am făcut. La un moment dat, mi s-a spus cum e posibil să las Bucureștiul, când eu trebuie să fiu acolo tot timpul, la filmări, la televiziune, aici sunt contactele importante.
M-am gândit că numeroși interpreți din țara asta au făcut naveta în Capitală, ca să vină să-și facă meseria, și m-am gândit că nu ar fi greu nici pentru mine să merg 100 de km, nu sunt greu de străbătut', a povestit Gabriel Dorobanțu la Antena Stars.
Cum se simte Gabriel Dorobanțu la 9 luni de la operația de protezare de șold
La 71 de ani, reputatul artist este încă în activitate și depășește cu stoicism momentele grele. Unul dintre ele a avut loc anul trecut, când Gabriel Dorobanțu a suferit o intervenție dificilă la șold, problemă cu care se confruntă multe dintre persoanele de vârsta a treia.
Artistul a dezvăluit, în emisiunea lui Cristi Brancu, faptul că, paradoxal, nimic nu anunța acest deznodământ. Nu a căzut, nu a făcut mișcări greșite, ci, pur și simplu, oasele sale s-au măcinat din cauza vârstei. În momentul de față, Gabriel Dorobanțu s-a recuperat și face gimnastică în continuare, obicei pe care îl are de ani buni și la care nu a renunțat, în pofida afecțiunii de care suferă.
„Au trecut 8-9 luni de la operație. Am făcut o protezare de șold, neașteptat. Nu am crezut că mi se poate întâmpla așa ceva. Nu a fost nicio mișcare, nu a fost nicio acumulare. Se mai macină oasele și cred că am început să mă demolez ușor-ușor. Domnul doctor m-a reconstruit bine și pot să pășesc bine. Îmi e mai greu cu exercițiile fizice. Le fac mai cu grijă și mai ușor, cu toate că îmi plăcea să fac gimnastică mai mult dimineața. Încerc să respect regulile. Contează foarte mult să te ridici pe vârfuri dimineața și să te concentrezi, ca să nu îți tremure picioarele.
Asta înseamnă că te controlezi bine și corpul, și capul îți sunt întregi. Trebuie să începi dimineața și ziua bine, cu un tonus bun. Am constatat că în zilele în care preget să fac exerciții sunt mai leneș, sunt mai puțin apt pentru tot ce am de împlinit în ziua respectivă. Așa e regula mea, de o viață fac gimnastică dimineața, câte 20 de minute‘, a povestit Gabriel Dorobanțu în emisiunea lui Cristi Brancu.