De ce s-a retras Elisabeta Lipă din canotaj de trei ori: „Sunt sportiva cu 3 reveniri. Fiecare pauză a fost gândită”

 Radulescu Ruxandra
.

De ce s-a retras Elisabeta Lipă din canotaj de trei ori. Elisabeta Lipă a spus adevărul despre cele trei mari retrageri din cariera sa. Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, este considerată una dintre cele mai mari valori din istoaria sportului românesc. Ea a fost declarată în anul 2000 de către federația internațională de specialitate ca cea mai bună canotoare a secolului XX. Elisabeta Lipă este cea mai medaliată canotoare din istoria Jocurilor Olimpice. Legendara sportivă a relatat de ce a fost nevoită să-și ia trei pauze de-a lungul carierei sale.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

De ce s-a retras Elisabeta Lipă din canotaj de trei ori. Elisabeta Lipă este o valoare incontestabilă sportului românesc. În prezent ea ocupă funcția de președinte al Federației Române de Canotaj și cea mai medaliată canotoare din istoria Jocurilor Olimpice. Elisabeta Lipă s-a îndrăgostit de sportul de performanță la vârsta de 16 ani și a decis să sacrifice totul pentru a ajunge pe cele mai înalte podiumuri ale lumii. De-a lungul carierei sale de 20 de ani, talentata canotoare a fost nevoită să-și întrerupă de trei ori evoluția, dar a revenit de fiecare dată cu o forță ce uimit pe toată lumea. Elisabeta Lipă a vorbit recent despre cele trei retrageri și despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru a ajunge una dintre cele mai bune sportive ale lumii.

elisabeta-lipa-noul-presedinte-al-federatiei-de-canotaj-f7cys5elisabeta-lipa-noul-presedinte-al-federatiei-de-canotaj-f7cys5

De ce s-a retras Elisabeta Lipă din canotaj de trei ori

Elisabeta Lipă, actualul președinte al Federației Române de Canotaj, este cea mai medaliată canotoare din istoria Jocurilor Olimpice. Lipă și-a început cariera la vârsta de 16 ani și a muncit neîncetat pentru a ajunge pe cele mai înalte culmi ale sportului de performanță. În ciuda pasiunii pentru canotaj, ea nu a ezitat să se retragă de trei ori, pentru a se dedica vieții de familie. Elisabeta Lipă a relatat că atunci când a rămas însărcinată și-a luat o pauză pentru a avea grijă de fiul ei. Marea sprotivă nu a cedat niciodată presiunii financiare, ci și-a urmat așa cum i-a dictat sufletul.

Citește și: Elisabeta Lipă dezvăluie secretul căsniciei de 35 de ani: „Nu poate fi totul roz, dar…

Citește și: Elisabeta Lipă, moment emoționant la TV. De ce a izbucnit în plâns: „Cel mai greu moment al vieții mele'

„Nu, niciodată nu am pus partea financiară pe primul loc, pentru că știam că atunci când voi câștiga, cu siguranță va veni și partea financiară. De fiecare dată am revenit pentru că am simțit că nu am arătat tot. De asta am făcut 3 pauze cu 3 reveniri. Pauzele au fost foarte scurte, una dintre ele a fost când l-am născut pe Dragoș, fiul meu, care a împlinit recent 25 de ani, așa că fiecare pauză a fost gândită, binemeritată și celelalte pur și simplu ca să-mi relaxez psihicul.

Sunt sportiva cu 3 retrageri din activitate și cu 3 reveniri, așa că atunci când am simțit nevoia să fac o pauză, nu am cerut voie nimănui, ci pur și simplu mi-am luat o pauză.', a explicat Elisabeta Lipă pentru Impact.ro.

Elisabeta Lipă: „Un regim de cantonament, regim pe care îl regret”

Elisabeta Lipă și-a amintit de începuturile carierei sportive. Marea canotoare a crescut într-o familie modestă, astfel că era nevoită să își economisească fiecare bănuț pentru a putea pleca în cantoment, vara. Elisabeta Lipă a relatat că pregătirea era foarte dură și a fost nevoită să sacrifice o bună parte a adolescenței pentru atinge nivelul nivelul de excelență în sportul de performanță.

Citește și: Ce relație are Adela Popescu cu soacra ei:„Radu tot timpul mi-a transmis faptul că eu sunt cea mai importantă’

Citește și: Oana Roman și Marius Elisei au din nou probleme în cuplu:„Nu pot spune că e foarte roz treaba. Chiar dacă încerc să ascund…’

Bucuria cea mai mare era să merg cu uratul, cu colindatul, să-mi adun propriii bani ca să pot să mi-i strâng pentru taberele binemeritate și dorite cu mare ardoare în vacanțele mari, pentru că trei luni să stai acasă, era foarte greu, și atunci îmi strângeam bani ca să mă duc în tabără

Dar ulterior, când am ajuns în sportul de înaltă performanță, acele tabere s-au transformat în competiții, într-un regim de cantonament, regim pe care îl regret și acum pentru că viața în cantonament este grea, dar foarte frumoasă', a adăugat Elisabeta Lipă, pentru aceeași sursă.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton