De ce și-a retras Daniel Buzdugan copiii de la școala privată: "Nu e normal să dăm atâția bani"

 Dumba Gabriela
.

Daniel Buzdugan a decis să își scoată copiii de la școlile private, după ani buni petrecuți de cei mici în sistemul educațional privat, și să îi mute la instituții de învățământ de stat. Daniel Buzdugan spune că banii au fost principalul motiv, însă și dorința de a-și educa altfel copiii, așa încât să nu fie mereu într-o competiție pentru lucruri materiale cu alți copii de bani gata.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Daniel Buzdugan dă de înțeles că în școlile private, acolo unde doar cei cu posibilități financiare își pot ține copiii, se practică un fel de competiție materială între elevi, extrem de dăunătoare. De aceea, el a preferat să-și mute copiii în școli de stat și este foarte încântat de decizia luată.

313980184_8334060533302850_3624422655101222027_n313980184_8334060533302850_3624422655101222027_n

De ce și-a retras Daniel Buzdugan copiii de la școala privată

Daniel Buzdugan consideră nejustificate sumele plătite pentru educarea unui copil în sistemul privat, care adesea sunt comparabile cu cele plătite de studenții ce merg la facultate peste hotare.

'I-am scos de la școlile private pentru că am vrut să vadă că se poate face carte și la stat. Am considerat că să arunci atât de mulți bani pentru educație, să ajungi să plătești la o școală cât plătește poate un copil care face Arhitectura la Barcelona… Am considerat că nu e normal să dăm atâția bani…', a precizat Daniel Buzdugan în emisiunea Ego Life, moderată de Dana Săvuică.

Daniel Buzdugan spune că ai săi copii, Maria, în vârstă de 15 ani și Luca, în vârstă de 13 ani, se simt 'foarte bine' la noua lor școală și recomandă părinților să fie mai deschiși față de sistemul de învățământ public, întrucât copiii pot primi și în școlile de stat o educație adecvată.

'Tu vrei să îți educi copilul să se îmbrace într-un fel, să fie modest, cu bun simț, în sensul bun și nimerești în școala respectivă unde vin copiii și își dau coate: 'Uite, ăsta nu are adidași ca noi, nu are telefon ca al nostru, are telefon cu butoane', a adăugat Buzdugan.

Citește și: Cum a început povestea de iubire dintre Daniel Buzdugan și soția lui, Monica, în urmă cu 22 de ani: ‘A fost dragoste la prima vedere. Mi-era o frică, de nu vă spun’

Citește și: Alexandru Papadopol a aflat de la fiica lui și a Ioanei Ginghină că actrița se recăsătorește: „Nu îl interesează în mod direct’

Omul de radio este de părere că o astfel de gândire a copiilor înclinată spre o 'competiție' materială îi va transforma inevitabil în persoane nefericite.

'Un copil care întotdeauna va fi în competiție cu alt copil pe lucruri materiale, va fi un copil nefericit. Pentru că nu poți să ai totul. Oricât de bogată ar fi familia ta, nu poți avea totul, material.', a completat Daniel Buzdugan.

Ce le transmite Daniel Buzdugan părinților care au copii încăpățânați și mofturoși

Într-un interviu acordat acum câteva luni revistei VIVA!, Daniel Buzdugan le oferea câteva sfaturi părinților care se confruntă cu copii mofturoși.

„De foarte multe ori, vezi părinți care spun: „Păi ce să fac? Copilul e încăpățânat. Păi de aia e încăpățânat, că tu nu l-ai educat, nu l-ai pus să postească, nu l-ai pus să facă curat în perioada postului, nu l-ai pus să trudească alături de tine. Sunt părinți pe care eu îi numesc elicopter. O educație de tip elicopter, și anume copilul e în centru și părintele e ca un elicopter în jurul copilului, adică strânge jucăriile, îi face de mâncare, îi spală, îi calcă și tot așa.

Atunci când copilul primește toate pe tavă, normal că este mofturos și anxios, și depresiv, și frustrat, dar în momentul în care tu îl pui pe copil să facă mișcare, să facă lucruri fizice, să muncească, să care ceva, să te ajute la cumpărături, în momentul în care el pune corpul la treabă, atunci scapă de toate lucrurile astea. Când are timp, nu-i pleacă gândurile pe coclauri și e nefericit, neîmplinit și nebăgat în seamă”, spunea Daniel Buzdugan.

Daniel Buzdugan nu era mulțumit de programul copiilor la școala privată:

Faptul că ei, în învățământul privat, intrau dimineața și ieșeau târziu seara, pe la 17-18, asta nu e viață. Mai mult muncea copilul decât munceam eu. În clipa asta, ei termină la 13, maximum 13.30 și au timp să-și facă și temele, au timp să meargă și la echitație.

Copilul trebuie să aibă parte și de timp liber. Sunt mulți părinți care duc copiii la privat, se ocupă ăia de ei. Îl duc dimineața, îl întorc seara. Nici nu mai ai timp să discuți cu el, nici nu mai ai timp să te bucuri de el. E o aruncare a responsabilității, într-un fel.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton