Rezoluția lui Dragoș Bucur la început de an poate fi considerată de unii extremă, dar actorul ne-a obișnuit deja cu faptul că spune exact ceea ce gândește. În urma vizionării unor filmulețe cu imagini din abator, actorul a decis să renunțe la carne și ne-a împărtășit 2 rețete light gătite chiar de el.
Să nu mă înțelegeți greșit, gustul de friptură e bun, îmi plac micii, pastrama, șoriciul, slăninuța cu ceapă, iar ciolanul de porc alături de varză și mămăliguță e de-a dreptul dumnezeiesc, dar parcă nu merită să moară nimeni pentru gusturile astea. Știu că e ușor amuzant, poate chiar penibil să îl vezi pe unul de 40 ani, cu părul cărunt, cum se declară impresionat de moartea unui porc sau a unui berbec (…) dar adevărul e că mi se cam rupe și prefer sa spun ce gândesc!', așa își începe Dragoș Bucur pledoaria pe blogul 4inaventura.wordpress.com.
Nu doar Bucur a renunțat la carne, ci și Dana Nălbaru și fiica lor de 9 ani, Sofia.
Prezentatorul 'Visuri la cheie' a specificat că nu știe cât o să reziste fără carne, dar că până atunci se concentrează pe rețetele pe bază de legume gătite chiar de el.
Iată rețetele sale detaliate:
Sarmale cu soia
2 morcovi
200 gr soia
1 ardei roșu
2 cepe
două verze murate
1 legătură pătrunjel
2-3 linguri bulion
sare, piper, cimbru și ce mai găsiți să vă inspire
200-300 gr ulei
apă
o cană de 200 ml plină cu orez
Soia se lasă la înmuiat în apă 30 min cu sare și ceva piper.
În tigaie se pun morcovii dați prin răzătoare, ardeiul tăiat cubulețe, ceapa asemenea, pătrunjelul marunțit și soia stoarsă în prealabil, apoi se călește amestecul.
Se amestecă orezul cu amestecul călit și se mai adaugă sare și condimente după gust. Se pune și bulionul, nu știu exact când!
Verzele se desfac, se spală frunzele cu apă rece.
Se fac sarmalele (atenție că se umflă orezul) și se așează în oală, pe un pat de varză tăiată și se înghesuie una în alta pentru a nu se desface la fiert.
Restul de umplutură (pentru că rămâne) se pune la congelator pentru data viitoare, când veți face sarmale mult mai bune, acum că aveți experiență.
Se adaugă apă, ulei și felii de roșie.
Se lasă la cuptor câteva ore( nu știu câte, vedeți și voi)
Hamburgerii vegetali
Luați o caserolă de hamburgeri de post din supermarket. Eu am luat de la Mega
cartofi tăiați rondele foarte subțiri.
Ketchup
Brânză brie
Ceapă roșie
Roșie
Tăiați cartofii în rondele foarte subțiri și prăjiți în baie de ulei foarte încins. Ar trebui să iasă foarte crocanți.
Tăiați burgerii pe lung în două felii și scufundați-i în uleiul de la cartofi pentru un minut.
Tăiați două felii de pâine proaspătă și încălziți-o pe prăjitor sau toaster.
Asezați câte o jumătate de burger, o felie de brie, o felie de roșie, câteva rondele de ceapă, câțiva cartofi prăjiți crocanți și puneți ketchup.
Oana Popoiag, Foto: Facebook