Dieta cu avocado este foarte eficientă și, mai ales sănătoasă, care permite slăbirea a 5 kilograme într-o săptămână. Chiar dacă nu este un aliment foarte ieftin, beneficiile sale pentru sănătate merită toți banii. Considerat un superaliment, avocado este un fruct bogat în grăsimi sănătoase, cu numeroase beneficii pentru sănătate, însă este recomandat și în numeroase diete pentru persoanele care vor să piardă în greutate.
Studiile au arătat că avocado este un fruct bogat în fibre și grăsimi monosaturate, care ajută corpul să lupte împotriva diabetului și bolilor vasculare. Mai mult, 100 grame de avocado conțin doar 1,8 grame de carbohidrați, 4,4 grame de proteine, 23 grame de grăsime și 3,3 grame de fibre.
Dacă vreți să slăbiți, atunci avocado este un aliat de nădejde.
„Consumând doar jumătate de avocado la fiecare masă veți obține mai repede senzația de sațietate, astfel că veți mânca mult mai puțin. Mai mult, acest fruct este bogat în vitaminele A, B1, B2, D, E, K, H, PP și are un conținut foarte mare de potasiu, care vă ajută să faceți mai ușor tranziția spre o dietă ketogenică', menționează nutriționistul Gianluca Mech.
Mai mult, fiind un fruct bogat în fibre, avocado este indicat și persoanelor ce suferă de probleme digestive și manifestă des senzația de balonare.
Avocado este un fruct bogat în fibre, dintre care 25% sunt solubile. Acestea sunt utile pentru buna funcționare a organismului, reglează tranzitul intestinal și reduc senzația neplacută de balonare. Recomand consumul de avocado la fiecare masă, fie pe un toast dimineața, într-o salată la prânz sau alături de pește la cină', adaugă nutriționistul.
Exemplu de meniu pentru o zi
Mic dejun: 4-5 măsline, un ou fiert, câteva rosii cherry, un castravete, o felie de pâine integrală prajită unsă cu avocado.
Gustare: un iaurt cu o lingură de cereale integrale.
Prânz: o salată cu verdețuri, o jumătate de avocado, 2 linguri ulei de măsline, fasole verde fiartă, un castravete, o jumătate de ardei gras și o rosie.
Cină: o salată verde cu un sfert de avocado, o farfurie de supă sau ciorbă.
În caz de foame majoră mai sunt permise pe post de gustări câteva migdale, nuci, mere, pere, prune, piersici, caise, fructe de pădure, iaurt, potrivit dietetik.ro.
Sursa foto: drsinatra.com