Doi ani de la moartea lui Ivan Patzaichin. Ce relație a avut celebrul campion cu fiica lui: "A ieșit câștigător și la capitolul tată"

.

Care sunt cele mai frumoase amintiri ale fiicei lui Ivan Patzaichin, alături de tatăl ei, povestite la doi ani de la moartea marelui sportiv. Ivona Patzaichin, fiica celebrului canoist român, a făcut dezvăluiri inedite despre personalitatea tatălui ei. Aceasta a mărturisit că, deși părea a fi un om dur, Patzaichin a fost un om cu suflet blând și extrem de onest, dar nu în ultimul rând, un tată foarte dedicat, ce se străduia să petreacă cât mai mult timp alături de familie.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!


Care sunt cele mai frumoase amintiri ale fiicei lui Ivan Patzaichin, alături de tatăl ei, la doi ani de la moartea marelui sportiv. Fiica celebrului sportiv a dezvăluit detalii neștiute despre tatăl, Ivan Patzaichin, marele canoist român. Ivona Patzaichin și-a amintit cu drag de tatăl ei, care, deși părea un om dur, avea un suflet blând și era un tată foarte atent și grijuliu. Sportivul s-a stins din viață la data de 5 septembrie, 2021, la Spitalul Elias. Cvadruplul laureat cu aur, celebrul sportiv român Ivan Patzaichin a fost singurul din istorie care a reușit să termine cu cursă având pagaia ruptă.


Doi ani de la moartea lui Ivan Patzaichin. Ce relație a avut celebrul campion cu fiica lui

Fiica celebrului canoist, Ivona Patzaichin, a povestit cum și-a luat rămas-bun de la tatăl ei, în ultimele zile de viață, dar și ce amintiri prețioase va purta mereu în suflet.

Cred că cel mai important lucru pe care puteam să i-l spun ca fiică era că îl iubesc și că, pentru mine, este cel mai bun tată pe care l-aș fi putut avea. Și sunt fericită că i-am spus aceste lucruri, de mai multe ori în timpul vieții. Sunt sigură că nici nu ar fi fost necesar să i le spun, pentru că a știut mereu ce simt pentru el, dar am vrut să-i confirm că a ieșit câștigător și la capitolul ‘tată.

Au fost prea multe întâmplări frumoase. Începând cu copilăria, când se juca mereu cu mine și mă plimba în canoe, sau în adolescență, când încerca să mă înțeleagă, chiar dacă nu era de acord cu mine. Apoi la maturitate, când pe lângă părerile mamei mele, asculta și ce credeam eu.


Tot în categoria cele mai frumoase amintiri sunt și momentele obișnuite în familie sau concediile pe care le făceam toți trei, fiindcă erau puține și atunci le prețuiam foarte mult. Tata, până în 2009, când s-a retras cu totul din viața sportivă, a fost 11 luni pe an în cantonament. Doar sâmbăta după-amiază și duminica era acasă. Și asta după anii 90′, declară Ivona Patzaichin, pentru FANATIK.

Fiica lui Ivan Patzaichin despre tatăl ei: „Părea un om foarte dur, însă…'


Ivan Patzaichin a absolvit, in 1975, Institutul de Educație Fizică și Sport. El și-a început cariera la Clubul Sportiv Dinamo București, unde a activat vreme 43 de an. Fiica celebrului sportiv spune că, deși tatăl ei părea un om dur, din cauza fizionomiei, avea un caracter blând și prietenos. Cel mai mare defect al lui Ivan Patzaichin era sinceritatea brutală, pe care și-o manifesta adeseori.

Am și eu doza mea de nonconformism. Și ceva forță am luat de la el, dar și de la mama. Dar ceea ce vreau eu să cred că am moștenit de la el este bunătatea și sinceritatea. Tata, din cauza fizionomiei sale, părea un om foarte dur, însă în realitate a fost un om foarte bun și prietenos. Când eram elevă, colegii mă întrebau dacă tata mă bate și unii chiar nu mă credeau că el nu a dat niciodată în mine. În schimb, era brutal de sincer.


Mereu spunea ce gândește, chiar dacă avea de pierdut. Mama încerca să-l mai pondereze uneori, pentru că sinceritatea lui nu era primită bine de toată lumea. Eu sper să fi învățat de la amândoi, deși îmi dau seama că uneori semăn mai mult cu tata’, mai spune Ivona Patzaichin, în exclusivitate pentru FANATIK.

Defectul lui Ivan Patzaichin: „Nu prea îi plăcea să pună lucrurile la loc'

Ivan Patzaichi a devenit unul dintre cei mai celebri sportivi din lume, după ce a reușit să termine o cursă, având pagaia ruptă. În 1976, acesta s-a căsătorit cu Georgiana, iar un an mai târziu vine pe lume fiica lor, Ivona. Ivona îi poartă de-a pururi tatălui ei o admirație fără margini.


Nu a avut o calitate mai mare decât altele. Probabil că a avut mai multe calități care au fost dozate atât de bine de Dumnezeu și de viață încât să reușească aproape în tot ce și-a propus. Nu sunt mulți oameni care să fie sportivi cu un palmares atât de mare. 30 de medalii olimpice, mondiale și europene.

Nici antrenori cu rezultate extraordinare. Peste 150 de medalii cucerite de sportivii antrenați de tata la campionatele europene, mondiale și la Jocurile Olimpice. Să nu uităm câte proiecte a realizat din postura de antreprenor social. Sau, uite, gândindu-mă în acest context, aș putea spune că principala calitate a lui Ivan Patzaichin a fost că a apreciat oamenii de valoare și a învățat de la fiecare câte ceva.


Defect? A fost un om dezordonat cu lucrurile. Deși era foarte organizat în multe domenii, nu prea îi plăcea să pună lucrurile la loc. Mereu găseai prin casă un tricou sau un pantalon atârnat pe spătarul unui scaun, iar dacă nu le strângea mama, a doua zi mai apărea unul peste (râde, n. red.)’, povestește amuzatăIvona Patzaichin.


Ivona Patzaichin: „Aș fi nedreaptă dacă nu aș recunoaște că…'

Ivona Patzaichin a declarat că, în adolescență, a simțit pe pielea ei, greutatea numelui pe care îl poartă. Ea a menționat că, la școală, trebuia să muncească de două ori mai mult decât colegii ei. Cu toate acestea, ea recunoaște că a avut privilegiul de a călători și de a întâlni oameni minunați.

Eu copilăria am trăit-o înainte de 1989, iar adolescența imediat după Revoluție. Nu pot spune că atunci a existat o astfel de povară, pentru că la momentul respectiv exista doar povara numelui Ceaușescu. Însă, mai târziu, la maturitate a existat. Practic de foarte multe ori am fost nevoită să demonstrez dublu față de ceilalți colegi ai mei.

Dar aș fi nedreaptă dacă nu aș recunoaște că au existat în egală măsură și avantaje. Am avut un mare noroc să cunosc oameni deosebiți prin prisma tatălui meu, să văd locuri minunate și să particip la evenimente unice. Prin urmare nu am de ce să mă plâng.

Pe vremea când nu existau telefoanele mobile, era foarte greu să apelez la tata. Înainte exista o singură linie telefonică în baza de la Snagov, unde era tata de cele mai multe ori în cantonament. Un singur telefon pentru toți sportivii, antrenorii, personalul de suport al sportivilor și toți cei care erau angajați în baza sportivă.

Era practic imposibil să iei legătura cu cineva, dacă aveai nevoie și nu era o urgență. Dar, uneori, așteptam să ajungă acasă și discutam împreună. Dar mama era mereu aproape și multe din probleme le rezolvam cu ea, iar când tata venea din cantonament nu ne mai încărcam cu astfel de discuții’, mai spune Ivona Patzaichin, în exclusivitate pentru FANATIK.

FOTO Facebook