La doi ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, familia artistului continuă procesul împotriva clinicii private, unde fusese internat: "O să mergem până la CEDO"

 Radulescu Ruxandra
.

La doi ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, familia artistului continuă procesul împotriva clinicii private, unde fusese internat. Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață la data de 6 noiembrie 2021, iar surorile artistului continuă procesul deschis împotriva clinicii, unde acesta s-a tratat pentru complicații asociate Covid-19, în ultimele zile de viață. Familia lui Petrică Mîțu Stoian vrea să meargă la CEDO.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Se împlinesc doi ani de la moartea artistului Petrică Mîțu Stoian, care a încetat din viață la data de 6 noiembrie 2021, la Spitalul Județean Craiova. Acesta fusese transportat de urgență la ATI, după ce i s-a făcut rău, la clinica privată, unde se internase pentru un tratament, asociat Covid-19. Surorile lui Petrică Mîțu Stoian au decis să dea în judecată clinica respectivă și, chiar dacă procesul durează mai mult decât se așteptau, familia artistului e decisă să-și facă dreptate.

ywu4ody1otvjoty2ndjlytzlyjc2zwrintexndg.thumb_ywu4ody1otvjoty2ndjlytzlyjc2zwrintexndg.thumb_

La doi ani de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, familia artistului continuă procesul împotriva clinicii private, unde fusese internat

Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mîțu Stoian, spune că procesul deschis împotriva clinicii private, unde a fost internat artistul durează de ceva vreme. Cu toate acestea, familia e decisă să se adreseze Curții Europene a Drepturilor Omului pentru a-și face dreptate.

Citește și: Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă procesul cu impresarul Doru Gușman: „Ne facem de poveste, pe la tribunal, pentru…' / Maria Tărchilă, acuzații dure la adresa lui

Citește și: Constantin Enceanu s-a împăcat cu sora lui Petrică Mîțu Stoian: „Am simțit nevoia de a o strânge în brațe…'

Citește și: Lily Collins, actrița din Emily in Paris, jefuită de o româncă într-un hotel de lux din Hollywood. Paguba este uriașă: 100 de mii de euro

Citește și: Claudia Iosif (Babs) și Dorian Popa s-au despărțit, după 11 ani de relație. Ea a confirmat separarea: „Nu mai suntem împreună de o lună”

'Procesul merge greu, nu știu de ce, firma aceea s-a desființat, nu știu ce s-a întâmplat acolo. Noi o să mergem până la CEDO, nu lăsăm lucrurile așa. Cât o dura, nu contează, până la CEDO mergem că sunt sigură că o să câștigăm, a fost o culpă medicală. Nu aveau voie să-l bage acolo, trebuiau să se uite pe dosarul lui să vadă că are probleme cu inima, trebuiau să-l întrebe cum stă cu sănătatea, nu dacă a plătit taxa', a spus Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mâțu Stoian, pentru Spynews.ro.

Petrică Mîțu Stoian va avea un muzeu în casa părintească din Mehedinți

Una dintre marile dorințe ale familiei lui Petrică Mîțu Stoian este deschiderea unei case memoriale pentru a omagia amintirea artistului. Din păcate, Maria Tărchilă întâmpină o serie de piedici în ceea ce privește deschiderea casei memoriale Petrică Mîțu Stoian, în comuna Isverna, Mehedinți, locul natal al artistului.

‘Muzeu o să facem, în casa părintească, dar, momentan, nu avem ce să expunem. Așteptăm ca fostul lui impresar, Doru Gușman, să ne dea lucrurile lui Petrică înapoi, acelea rămase în casa lui din Craiova, adică niște costume populare și trofeele, medaliile, diplomele lui.

Refuză să ni le dea, așa că în luna mai l-am acționat în instanță, l-am dat și la Poliție. Văd că nu ne putem înțelege cu el, trebuie acum să ne facem de poveste, pe la tribunal, pentru câteva lucruri.

Casa părintească, din Mehedinți, nu este veche. Fratele meu chiar a renovat-o, înainte de a muri, a făcut-o în stil modern, însă, din păcate, n-a mai apucat să se bucure de ea.

În muzeul care îi va purta numele o să vedem cum se va intra, să vedem în primul rând cum e legislația. Momentan, nu putem întocmi actele, căci nu n-avem ce lucruri să punem. Trebuie să facem o cameră sau chiar o parte a casei, unde să intre lumea să viziteze. Acolo, sunt două case, în curte, acolo mai locuiește o nepoată, mai avem și alte neamuri.

Sper să avem primul termen, la tribunal, după vacanța judecătorească. Păcat că Petrică nu a avut un copil, nu ne trebuia nouă să umblăm, acum, la bătrânețe, după moșteniri, doar avem de toate. Dar nici să îi lăsăm lui Doru Gușman tot ce a agonisit fratele meu nu dorim’, a declarat Maria Tărchilă pentru Playtech Știri.

FOTO: Facebook Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton