Doinița Oancea, despre trauma cauzată de lipsa tatălui biologic: "Eu am închis 98% dintre relațiile din viața mea. Au fost relații de lungă durată, cu oameni care păreau a fi foarte în regulă. Nu voiam să ajung mai departe, ca nu cumva să fiu abandonată"

 Oana Pantazi
.

Doinița Oancea, despre trauma cauzată de lipsa tatălui biologic din viața ei. Actrița a vorbit cu deschidere despre efectul pe care l-a avut asupra ei faptul că tatăl biologic a ales să nu le fie alături ei și mamei sale și despre cum a afectat-o acest fapt în viața de adult. Iată ce spune Doinița Oancea despre tatăl ei adoptiv!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA DE IULIE GRATIS, AICI

Divorțurile îi afectează pe partenerii de cuplu, dar în egală măsură și pe copiii lor, care, dacă nu au parte de ajutor și consiliere, de multe ori se transformă în adulți cu probleme. Cu aceeași situație s-a confruntat și Doinița Oancea, care a mărturisit cât de mult a impactat-o acest lucru, ulterior, în relațiile de cuplu.

cum-a-ajuns-Doinita-Oancea-sa-joace-in-filme-cum-a-ajuns-Doinita-Oancea-sa-joace-in-filme-

Doinița Oancea, despre trauma cauzată de lipsa tatălui biologic din viața ei

Recent, în cadrul podcastului Ameritat cu Nasrin, actrița a făcut o serie de declarații tulburătoare. Doinița Oancea a vorbit despre lipsa tatălui ei bilogic din viața sa, dar și despre impactul pe care acest lucru l-a avut asupra relațiilor cu persoanele de sex opus, mai târziu. Actrița a dezvăluit că nu-și cunoaște tatăl biologic decât din poze și că, de la 4 ani, a fost crescută de tatăl ei vitreg.

Citește și: Doinița Oancea regretă că nu și-a ascultat mama și a avut de suferit: „Mi-a spus să nu mai fiu atât de bună”

Citește și: Teodor Costache de la Insula Iubirii și-a înșelat toate iubitele: „Recunosc! Acum nu trebuie să ne ascundem. Au fost momente în care am fost prins’

Citește și: Cum se descurcă Andreea Răducan ca mamă a doi copii: „Este rolul pe care îl iubesc cel mai mult, cu toate provocările'

„Pe tatăl meu biologic nu îl cunosc personal, îl cunosc din poze. Am și numărul lui în telefon, dar nu l-am sunat niciodată. Toți oamenii care au trăit fără unul dintre părinți, care au fost abandonați sau care au trecut prin divorțul părinților, au traumă de abandon. Traumă pe care, evident, o am și eu. Mie de mică mama mi-a spus că nu e tata, când a venit tatăl meu vitreg aveam vreo 4 ani. Eu nu mi-am dat seama până foarte târziu cât de tare mă afectează.

Trăiam într-o negare și într-o minciună, iar de când fac terapie am înțeles că eu răspund foarte agresiv la anumite chestii, că este o formă de apărare a mea. Eu am închis 98% dintre relațiile din viața mea care au fost relații de lungă durată, funcționale, cu niște oameni care păreau a fi foarte în regulă. De fapt era o formă de apărare. Nu voiam să ajung mai departe ca nu cumva vreodată să fiu abandonată. Semăn cu tatăl meu mult', a mărturisit Doinița Oancea.

Doinița Oancea: „E greu să ierți o astfel de chestie, deci probabil eu nu l-am iertat”

Se spune că părinte nu este cel care îți dă viață, ci cel care te crește, iar în cazul Doiniței Oancea (41) se confirmă sintagma, pentru că tatăl adoptiv îi este alături de 37 de ani. Spune că nu-și poate ierta tatăl biologic, cu care, de altfel, nu a vorbit niciodată, singurul lucru pentru care i-ar putea fi recunoscătoare fiind doar faptul că i-a dat viață. Actrița este extrem de atașată de tatăl ei adoptiv, care i-a fost alături de la început și a iubit-o ca pe propriul copil.

„Nu pot să mint și nu vreau să o fac. În mod normal ar trebui să existe un soi de respect pentru tatăl meu. Dar probabil că încă nu sunt acolo sau nu am capacitatea încă să îl iert. E greu să ierți o astfel de chestie, deci probabil eu nu l-am iertat. Și mai ales, cum să ierți în absență? Noi nu am vorbit nimic, nu știu nimic. Pot să zic un lucru bun pe care îl fac și nu l-am făcut 30 și ceva de ani. Să-i aprind și lui o lumânare când mă duc la biserică. În fața lui Dumnezeu, evident că eu sunt copilul acestui om, pentru mine e doar un om, nu este tatăl meu.

Știu că datorită lui exist pe pământul ăsta, dar pentru mine, tati este tatăl meu de acasă și va fi pentru totdeauna. M-a crescut, mă iubește, mă îngrijește, mă sună să mă întrebe dacă am parcat bine. Pleca mama la lucru și dacă era el acasă, îmi punea mâncarea în farfurie și șervețelul la gât să nu mă murdăresc sau venea să mă ia de la școală, el e tatăl meu. Nu știu dacă puteam să am un tată mai bun. Nu știu dacă cel biologic ar fi fost mai bun decât este tatăl meu care mă crește', a mai spus Doinița Oancea pentru sursa citată.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton