Drama regretatului Nae Lăzărescu: "Fiul meu era pe masă mort, eu aveam spectacol...". Actorul a murit singur, într-o sărăcie lucie

.

Drama regretatului Nae Lăzărescu. Nae Lăzărescu, actorul îndrăgit de români, care a murit singur, într-o sărăcie lucie. Pe 19 decembrie se împlinesc 10 ani de când maestrul Nae Lăzărescu a încetat din viață la vârsta de 72 de ani. De-a lungul unei cariere de 50 de ani, artistul a adus bucurie în sufletul publicului. Iubit de oameni și căsătorit de cinci ori, Nae Lăzărescu a murit în mizerie, uitat de lume.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Drama regretatului Nae Lăzărescu. Nae Lăzărescu s-a născut într-un cartier modest al Bucureștiului pe 30 ianuarie 1940 și avea să devină unul dintre legendarii actori ai Teatrului de Revistă Constantin Tănase. De-a lungul unei cariere bogate, de cinci decenii pe scenă, în fața publicului, actorul a format un duo de referință pentru comedia românească alături de actorul Vasile Muraru. În viața personală, Nae Lăzărescu a fost iubit de femei, fiind căsătorit de cinci ori, însă marea tragediea vieții sale a fost atunci când fiul său a murit la doar cinci luni de la naștere. La data de 19 decembrie 2013, Nae Lăzărescu avea să închidă ochii pentru totdeauna, părăsind scena vieții în singurătate și sărăcie.

media-138749027669216000media-138749027669216000

Drama regretatului Nae Lăzărescu

Nae Lăzărescu și-a trăit viața cu aceeași intensitate și pasiune pe care a arătat-o și pe scena teatrelor. Actorul a mărturisit că a iubit mult femeile, fiind căsătorit de cinci ori, însă, din păcate, niciuna nu i-a rămas aproape.

Citește și: Cum gestionează Andreea Bălan și Victor Cornea certurile în cuplu: „A fost nevoie de o muncă titanică cu noi înșine înainte ca noi să ne cunoaștem’. Ce spun despre gelozie / EXCLUSIV

Citește și: 24 de întrebări cu prezentatorul Cosmin Seleși. Ce crede despre Andra și ce regret are: „Că nu am făcut…’ / EXCLUSIV

'Am avut cinci neveste. Am ţinut la toate şi sunt ale dracului de multe! Eu fiind un om sărac, cu lefuri de mizerie. Moldoveanca însă m-a potolit, povestea Lăzărescu, într-un interviu din 2011.

De ce n-a putut Nae Lăzărescu să meargă la înmormântarea fiului său

Marea dramă din viața actorului a fost moartea unicului său copil, un băiețel care s-a stins din viață la vârsta de numai cinci luni, deși se născuse perfect sănătos. Aceast tragedie inexplicabilă i-a cauzat un adevărat șoc lui Nae Lăzărescu, care nici măcar nu a putut merge la înmormântarea propriului său fiu. În acea zi, Nae Lăzărescu a urcat pe scena Teatrului de Revistă, fără ca publicul să știe durerea din sufletul său.

„Cu a doua nevastă am avut un băiat, care a murit la cinci luni. Și când el era pe masă, mort, eu aveam spectacol. Cred că m-a întărit Dumnezeu, nu știu ce sa zic! Fetele de la balet plângeau, săracele, în culise și eu nu aveam nimic. Știți cum se spune: «Nu-i da, Doamne, omului cât poate să ducă!». Publicul nu este interesat de viața ta, ce faci tu acasă, pe el îl interesează să vadă piesa, să se destindă, să vadă actorii, nu problemele noastre de acasă!', povestea actorul.

Nae Lăzărescu: „Am fost olimpic la alcool”

Moartea unicului său copil a fost o tragedie pe care nu a putut s-o depășească niciodată, iar acest fapt l-a aruncat în patima alcoolului. Dependența ce-l făcea să uite de suferință i-a distrus încet, încet sănătatea…

'Am fost olimpic la alcool. Între timp am reușit să mă las, primul an a fost mai greu, culorile erau mai pale și sunetele mai estompate, dar cum am trecut de primul an, a fost totul mult mai simplu. Nu mi-a mai trebuit băutura', spunea actorul, într-un interviu, cu puțin timp înainte să moară, potrivit Evz.

Ce pensie avea Nae Lăzărescu când a murit

Nae Lăzărescu s-a stins din viață în urma unei afecțiuni a ficatului cauzată de consumul de alcool. Actorul a încetat să bea doar în ultima parte a vieții, cu puțin înainte să se stingă din viață. Actorul a închis ochii în singurătatea apartamentului din Titan, într-o sărăcie de nedescris, după o carieră de jumătate de secol.

Avea o pensie de doar 2.000 de lei, la care se mai adăugau niște bani obținuți din onorariile pe care le încasa de la Teatru de Revistă 'Constantin Tănase', unde juca ocazional.

'Asta este epoca Caragiale în care ne tot învârtim ca un căţel în jurul cozii. Caragiale, dacă ar fi fost chimist, ar fi inventat o cerneală care să facă explozie în contact cu prostia. Personajele lui trăiesc, parcă i-a blestemat şi i-a trimis din nou în viaţă', a declarat Nae Lăzărescu, cu altă ocazie.

FOTO: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton